طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی، گزارشی از جوانب مختلف این کسب و کار، شرایط سرمایه گذاری و بررسی توجیه پذیری این طرح است که توسط کارشناسان سایت طرح فنی تهیه می شود. لوله و پروفیل فولادی از پرمصرف ترین محصولات فولادی در صنعت هستند.
لوله فولادی از لحاظ شکل ظاهری به صورت استوانه تو خالی است. پروفیل نیز به دو دسته پروفیل باز و پروفیل بسته تقسیم بندی می گردد. قطعاتی چون میلگرد، تسمه و تیرآهن از جمله پروفیل های فولادی باز و قطعاتی مانند قوطی، لوله، درب، پنجره و … نیز از جمله پروفیل های فولادی بسته می باشند.
لوله های فولادی کاربرد وسیعی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، صنعت ساختمان، خودروسازی و .. داشته و عموما برای عبور مایعات یا گازها از جایی به جای دیگر استفاده می گردند. پروفیل های فولادی نیز برای ساختن انواع درب و پنجره، سوله سازی، ساخت نرده و ساخت قطعات خودرو به کار می روند.
انواع لوله و پروفیل فولادی نقش بسیار مهمی را در صنایع گوناگون ایفا می کنند. از این رو تولید این محصولات از فرصت های سرمایه گذاری بهینه محسوب می گردد.
تهیه طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی با هدف وام و مجوز
اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از مهم ترین اقداماتی است که کارخانه های لوله و پروفیل فولادی برای رسمیت بخشیدن به فعالیت های صنعتی خود باید انجام دهند. مرجع اصلی صادرکننده مجوز برای کارخانه تولید لوله و پروفیل فولادی، وزارت صنایع و معادن است.
طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی از مستنداتی است که در پروسه صدور مجوز توسط سازمان های ذیربط درخواست می گردد. شایان ذکر است، طرح توجیهی باید مطابق با آخرین ضوابط وزارت صنایع تهیه شود.
احداث کارخانه تولید لوله و پروفیل فولادی نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی است، بنابراین بسیاری از سرمایه گذاران تمایل به دریافت تسهیلات برای پوشش دادن برخی از هزینه ها را دارند. وزارت صنایع پس از اعطای مجوز احداث کارخانه، سرمایه گذار را برای دریافت تسهیلات به بانک ارجاع می دهد.
سپس بانک در صورت وجود اعتبار و دریافت طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی از سرمایه گذار، با واگذاری وام به متقاضی موافقت می نماید.
تنظیم طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی چه مزایایی دارد؟
طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی، نه تنها ضرورتی برای اخذ مجوز و وام است، بلکه به خودی خود دارای مزایای بیشماری برای سرمایه گذار می باشد. طرح توجیهی، تمامی اطلاعات این کسب و کار را در بخش های مالی، فنی، اقتصادی و مطالعات بازار به زبانی ساده و گویا بیان می کند.
سرمایه گذار با مطالعه طرح توجیهی فوق با حقایق این کسب و کار و فرصت ها و تهدیدات آن آشنا می شود. بیزینس پلن تولید لوله و پروفیل فولادی به مثابه مشاوری توانمند در هر مرحله از کسب و کار، سرمایه گذار را به مسیر صحیح سوق می دهد.
چرا باید در تولید لوله و پروفیل فولادی سرمایه گذاری کنیم؟
مطالعات طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی، بیانگر مطلوب بودن سرمایه گذاری در این بخش است. همان طور که در بالا گفتیم، صنایع فولاد به خصوص انواع لوله و پروفیل فولادی نقش پررنگی در صنایع مختلف دارند. به طوری که صنعت ساختمان، خطوط انتقال نفت و گاز، صنعت خودروسازی و … بدون استفاده از لوله ها و پروفیل های فولادی دچار مشکل جدی می شوند.
خوشبختانه هم اکنون تجهیزات و فناوری تولید لوله و پروفیل فولادی نیز در کشور وجود داشته و انواع لوله و پروفیل فولادی با کیفیت و قیمت های رقابتی در بازار به فروش می رسند.
بازار خارجی مطلوب نیز از جمله جذابیت های سرمایه گذاری در این بخش است. به طوری که تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی علاوه بر تامین نیاز داخلی می توانند، در صادرات نیز کارنامه درخشانی داشته باشند. کارخانه ها با افزایش کیفیت لوله و پروفیل فولادی، تولید محصولات با استانداردهای جهانی و قیمت گذاری منصفانه می توانند، بازار کشورهای منطقه را در دست بگیرند.
سرمایه اولیه برای تولید لوله و پروفیل فولادی
سرمایه مورد نیاز در طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی با توجه به آورده متقاضی و میزان تسهیلات دریافتی محاسبه می گردد. مبلغ سرمایه گذاری کل به دو دسته سرمایه ثابت و سرمایه درگردش تقسیم بندی می شود. سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات خط تولید از جمله دستگاه های برش، دستگاه رول باز کن، قالب ها و همچنین تامین زیرساخت های طرح صرف می گردد.
بهره برداری از کارخانه تولید لوله و پروفیل فولادی علاوه بر سرمایه ثابت، نیازمند سرمایه درگردش است. سرمایه درگردش برای خرید مواد اولیه که انواع ورق های فولادی می باشند، در نظر گرفته می شود.
در گذشته ورق های فولادی موجود در کشور عموما وارداتی بودند؛ اما هم اکنون بسیاری از کارخانجات مانند فولاد مبارکه، تولید کننده انواع ورق فولادی به صورت انبوه هستند.
هزینه های احداث و بهره برداری از کارخانه
احداث کارخانه لوله و پروفیل فولادی و بهره بردای از آن، هزینه های گوناگونی را می طلبد. هزینه زمین از جمله هزینه های مهم طرح است زیرا عموما کارخانجات فولاد به فضای بسیار بزرگی برای تولید احتیاج دارند. طبق تحقیقات کارشناسان برای تولید سالانه 80 هزار تن لوله و پروفیل فولادی به زمینی با مساحت 15 هزار مترمربع نیاز است. برای ظرفیت تولید گفته شده، تعداد 50 نفر نیروی انسانی نیز لازم خواهد بود.
هزینه های حمل و نقل، هزینه های سوخت و انرژی مصرفی، هزینه نگهداری تجهیزات و ماشین آلات، هزینه ساخت سوله و محوطه سازی و هزینه های قبل از بهره برداری نیز از سایر هزینه های طرح می باشند. کارشناسان، تمامی هزینه ها را به صورت ریز به ریز با ارقام و داده های روز در طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی مشخص می کنند.
برآورد سود تولید لوله و پروفیل فولادی
تولید لوله و پروفیل فولادی از مشاغل پربازده و سودآور به حساب می آید. به طوری که کارشناسان، نرخ بازده داخلی را در این طرح حدود 39 درصد برآورد کرده اند که نشان دهنده بازدهی مطلوب طرح است. میزان سود کارخانه به عوامل گوناگونی چون ظرفیت تولید سالیانه، تنوع محصولات تولیدی (میلگرد، نبشی، لوله، قوطی و …) و فعالیت در بازارهای خارجی بستگی دارد.
متخصصین برای محاسبه دقیق سود در طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی، تمامی مولفه های اثرگذار در سود را در نظر می گیرند. از این رو سود محاسبه شده در بیزینس پلن تولید لوله و پروفیل فولادی، دقیق و مطابق با واقعیت است.
مراحل تولید لوله و پروفیل فولادی
برای تولید لوله های فولادی، ابتدا رول ورق فولادی را توسط دستگاه باز می کنند. سپس ورق فولادی را تحت عملیات اصلاح و برش قرار می دهند. پس از اصلاح ورق، لبه های ورق، حالت دهی شده و بس از طی فرایند های مختلف، لوله یا پروفیل ها فرم دهی می گردند.
پس از عملیات فرمینگ، لوله ها با روش های جوش فرکانس بالا یا جوش الکتریکی شکل نهایی پیدا می کنند. در نهایت پس از خنک سازی لوله ها و پروفیل های فولادی، عملیات سایزینگ، برش و شستشو بر روی آنها انجام می گردد.
انواع لوله و پروفیل فولادی
[tie_list type=”checklist”]
- پروفیل ساختمانی (میلگرد، تیرآهن، نبشی و …)
- پروفیل گالوانیزه
- پروفیل قوطی خودروسازی
- پروفیل Z
- پروفیل صنعتی (قالب ماشین آلات)
- لوله فولادی کربنی
- لوله فولادی ضد زنگ
- لوله فولادی سیاه
- لوله فولادی جوش داده شده
[/tie_list]
معرفی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز کارخانه
انتخاب تجهیزات و ماشین آلات مناسب در خط تولید از دغدغه های سرمایه گذاران در تولید پروفیل فولادی می باشد. طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی با معرفی تعداد و نوع ماشین آلات، راهنمای سرمایه گذاران در پیاده سازی اصولی طرح است.
برخی از ماشین آلات خط تولید لوله و پروفیل فولادی عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه رول باز کن ورق فولادی
- نوار نقاله
- دستگاه برش و جوش کله ورق
- فیدر گلوگاهی
- گیوتین
- ماشین رول فرمینگ
- سیستم خنک کننده
- دستگاه کلاف پیچ
- کمپرسور
[/tie_list]
آیا تولید لوله و پروفیل فولادی از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است؟
مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی، بیانگر توجیه پذیری اقتصادی طرح است. کارخانه های لوله و پروفیل فولادی تولید کننده انواع نبشی، تیرآهن، میلگرد و ناودانی برای صنعت ساختمان هستند.
تولید انواع پروفیل های مربعی و مستطیلی برای ساخت انواع نرده ها، پروفیل های قوطی برای استفاده در خودروسازی، پروفیل های Z برای استفاده در سقف سوله ها و … نیز در این کارخانه ها انجام می گردد. تولید محصولات متنوع، صادرات پررونق، دسترسی آسان به مواد اولیه و دسترسی راحت به فناوری تولید، بیانگر رضایت بخش بودن این طرح از لحاظ اقتصادی است.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی تولید لوله و پروفیل فولادی
اکثر سرمایه گذاران تمایل به سفارش طرح توجیهی اختصاصی در تولید لوله و پروفیل فولادی را دارند. چرا که طرح توجیهی اختصاصی، دربردارنده اطلاعات مفصل تر و به روزتری است و به صورت انحصاری با توجه به مشخصات پروژه نوشته می شود.
نگارندگان طرح توجیهی تولید لوله و پروفیل فولادی در سایت طرح فنی از تجربه ای 25 ساله در نگارش انواع طرح توجیهی برخوردار هستند.
5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان از امتیازاتی هستند که با سفارش طرح توجیهی اختصاصی دریافت خواهید کرد.
جلسه آنلاین به درخواست سرمایه گذار و برای رفع ابهام در خصوص امور اداری و بانکی تشکیل می شود. مراحل اداری اخذ مجوز کارخانه، پروسه بانکی دریافت تسهیلات و وثایق و ضمانت نامه های بانکی از جمله موضوعات جلسه خواهند بود.