طرح توجیهی ریخته گری کوبشی ⭐️ (اسکوئیز) ریخته گری فشاری

طرح توجیهی ریخته گری کوبشی - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی ریخته گری کوبشی، گزارشی مکتوب از صورت وضعیت مالی طرح و مشخصات فنی و اقتصادی پروژه می باشد. طرح توجیهی فوق توسط کارشناسان سایت طرح فنی تهیه شده و قابل استناد در سازمان های صادرکننده مجوز و بانک ها می باشد.

ریخته گری کوبشی (Squeeze casting) یکی از متدهای شکل دهی فلزات است که به صورت ترکیبی از عملیات ریخته گری و آهنگری بهره می برد. در این روش، فلز مذاب در یک سمت قالب ریخته شده و سمت دیگر قالب با فشار هیدرولیکی بسته می شود. ریخته گری کوبشی برای تولید انواع آلیاژهای آهنی و غیر آهنی مناسب می باشد.

برخی از قطعات تولید شده با این متد عبارتند از: چرخ دنده های فولادی، تیغه های فولادی زنگ نزن، دیسک های سوپر آلیاژ، کاسه چرخ آلومینیومی خودرو، پیستون، دیسک ترمز، چرخ دنده های برنجی و غیره. صنایع خودروسازی و ماشین سازی از مهم ترین متقاضیان قطعات تهیه شده به روش ریخته گری کوبشی هستند. این روش، جایگزینی مناسب و به صرفه برای ریخته گری سنتی، آهنگری و دایکاست است.

تهیه طرح توجیهی ریخته گری کوبشی با هدف اخذ مجوز و وام

بی شک اخذ جواز و دریافت وام از مهم ترین اهداف نگارش طرح توجیهی ریخته گری کوبشی توسط کارشناسان هستند. جواز تاسیس واحدهای ریخته گری توسط وزارت صنایع و معادن صادر می گردد. در این راستا، بیزینس پلن ریخته گری کوبشی توسط سازمان های متولی صدور مجوز بررسی شده و در صورت منطقی بودن طرح با صدور مجوز موافقت به عمل می آید.

سرمایه گذارانی که قصد دریافت تسهیلات از بانک ها را دارند نیز باید به دنبال سفارش طرح توجیهی ریخته گری کوبشی باشند. طرح توجیهی فوق جهت اثبات توجیه پذیری پروژه به بانک عامل ارائه می گردد. کارشناسان از استانداردهای بانکی مطلع بوده و طرح توجیهی را متناسب با این دستورالعمل ها تهیه می کنند.

طرح توجیهی ریخته گری کوبشی چه تاثیری در پروژه خواهد داشت؟

پیاده سازی اصولی واحد ریخته گری کوبشی و اتخاذ رویکردهای صحیح مالی، نقش مهمی را در موفقیت سرمایه گذاران در این کسب و کار ایفا می کنند. بدین منظور سرمایه گذاران باید از مشاوره افراد متخصص استفاده کرده و راهکارهای آنها را مبنای تصمیم گیری های خود قرار دهند.

در این راستا، طرح توجیهی ریخته گری اسکوئیز (کوبشی) با ارائه اطلاعات ضروری طرح به صورت طبقه بندی شده، نقش مشاوری توانمند را در پروژه ایفا می کند. تسهیل و تسریع دسترسی به سود و جلوگیری از ضررهای مالی از نتایجی است که توسط طرح توجیهی در این پروژه فراهم می گردد.

کارخانه تولید قطعات به روش ریخته گری کوبشی - طرح فنی

چرا باید در احداث واحد ریخته گری کوبشی، سرمایه گذاری کنیم؟

با توسعه صنعت خودروسازی و ماشین سازی، تقاضای روزافزون برای قطعات فلزی بادوام و باکیفیت به وجود آمده است. توسط متد ریخته گری کوبشی به علت فشاری که بر مواد مذاب در حال انجماد وارد می شود، می توان، قطعاتی کاملا باکیفیت، چگال و نزدیک به شکل نهایی را ایجاد کرد. در این فرایند، عملیات ماشین کاری به صورت قابل ملاحظه ای کمتر از روش های سنتی آهنگری و ریخته گری است.

اختلاف کیفیت قطعات تولیدی به روش ریخته گری کوبشی با روش دایکاست، بسیار زیاد است، بنابراین اکثر واحدهای ریخته گری به سمت استفاده از متدهای نوین ریخته گری گرایش پیدا کرده اند. از این رو سرمایه گذاری در این بخش، آینده دار خواهد بود، کما این که تحقیقات کارشناسان در طرح توجیهی ریخته گری کوبشی نیز گواه این موضوع می باشد.

سرمایه اولیه برای احداث واحد ریخته گری کوبشی

محاسبه سرمایه، اولین گام در راه اندازی یک واحد ریخته گری کوبشی است. سرمایه اولیه برای خریداری ماشین آلات ریخته گری کوبشی که به دو نوع ماشین ریخته گری کوبشی عمودی و افقی تقسیم بندی می شوند و سایر تجهیزات مورد نیاز صرف می گردد. تامین زیرساخت های پروژه از جمله سوله سازی، خرید انشعابات و راه اندازی تاسیسات نیز با بخش دیگر سرمایه انجام می شود.

مواد اولیه مورد نیاز در این طرح، انواع شمش های فلز و آلیاژهای مس، آلومینیوم، منیزیم، آهن و … هستند که به صورت دوره ای و مرتب باید خریداری شوند. کارشناسان در طرح توجیهی ریخته گری کوبشی، میزان سرمایه اولیه را برای شروع پروژه با توجه به ظرفیت و مقیاس طرح مشخص می کنند.

محاسبه هزینه های پروژه

برآورد هزینه ها از اقدامات مهم در اجرایی کردن واحد ریخته گری کوبشی است. هزینه ها باید به دقت، دسته بندی شده و با ارقام به روز مبلغ گذاری کردند. هزینه زمین، هزینه نیروی انسانی، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات، هزینه حمل و نقل، هزینه سوخت مصرفی و حامل های انرژی از جمله هزینه های مهم طرح هستند که در نگاه اول به چشم می خوردند.

گفتنی است، هزینه ها فقط شامل موارد گفته شده نبوده و بسیار متنوع می باشند. بدین منظور باید توسط متخصصین به صورت تیزبینانه محاسبه شوند. طرح توجیهی ریخته گری کوبشی، تمامی هزینه های ریز و درشت و همچنین آشکار و نهان پروژه را به دقت محاسبه می نماید.

فرایند تولید قطعات در ریخته گری کوبشی - طرح فنی

تخمین میزان سوددهی طرح

به طور کلی واحدهای ریخته گری نوین از طرح های اقتصادی سودآور هستند. میزان سوددهی یک واحد ریخته گری کوبشی کاملا وابسته به این است که شما چه نوع قطعاتی را با چه ظرفیتی تولید می کنید. واحدهای ریخته گری کوبشی با بهره گیری از تجهیزات پیشرفته ریخته گری و اپراتورهای متخصص، کیفیت قطعات تولیدی خود را بالا برده و حجم سفارش گیری از مشتریان و در نهایت سود خود را افزایش می دهند.

سودآور بودن این طرح اقتصادی، قطعی است؛ اما سرمایه گذارانی که تمایل به برآورد دقیق سود دارند، می توانند از طرح توجیهی ریخته گری کوبشی بهره بگیرند. طرح توجیهی فوق، میزان سود و مولفه های مرتبط با سود را به صورت تخصصی و دقیق محاسبه می نماید.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی ریخته گری قطعات ضد سایش ⭐️ برآورد تخصصی هزینه ها

آشنایی با فرایند ریخته گری کوبشی

طرح توجیهی ریخته گری کوبشی، ارائه دهنده دانش فنی و عملیاتی طرح نیز می باشد تا سرمایه گذاران را با نحوه ریخته گری کوبشی آشنا نماید. مرحله اول در ریخته گری کوبشی، آماده سازی شمش آلیاژهای فلزی و ذوب آنها در کوره است. سپس ماشین و ابزارهای ریخته گری کوبشی را با مواد مخصوص، روان کاری کرده و قالب را پیش گرم می کنند.

پس از عملیات اولیه، مواد مذاب در داخل قالب ریخته می شود و فشار هیدرولیکی توسط قسمت دیگر دستگاه به مواد مذاب تا زمان انجماد وارد می گردد. این فشار، 100 مگاپاسکال یا بیشتر بوده و شبیه آن چیزی است که در فرآیندهای آهنگری انجام می گردد. در نهایت پس از انجماد کامل قطعه، فشار از روی قطعه برداشته شده و قطعه فلزی خارج می گردد.

معرفی تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز

انتخاب نوع و تعداد دستگاه های مورد نیاز از دغدغه های سرمایه گذاران برای تولید قطعات باکیفیت و بالا بردن بهره وری طرح است. طرح توجیهی ریخته گری کوبشی با معرفی دستگاه ها و تجهیزات مورد نیاز در عملیاتی کردن پروژه نیز سودمند خواهد بود. برخی از تجهیزات مورد نیاز طرح عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • ماشین ریخته گری کوبشی (اسکویزی) افقی
  • ماشین ریخته گری کوبشی (اسکویزی) عمودی
  • کوره ذوب القایی
  • کوره ذوب قوس الکتریکی
  • کوره قوس غیر مستقیم
  • دستگاه فرز
  • دستگاه برش
  • دستگاه تراش
  • دریل صنعتی

[/tie_list]

تجهیزات ریخته گری اسکویز یا کوبشی - طرح فنی

مزایای ریخته گری کوبشی

برخی از مزایای ریخته گری کوبشی به صورت زیر است:

[tie_list type=”thumbup”]

  • راندمان بالای ریخته گری: متد ریخته گری کوبشی به دلیل عدم وجود سیستم راهگاهی دارای راندمان تا 95 درصد است.
  • کیفیت سطحی بالا: سطح نهایی قطعه در این روش به علت فشار اعمالی و تماس حداکثری مواد مذاب با قالب، کاملا صاف است.
  • بافت بدون تخلخل: قطعه های تولیدی به روش ریخته گری فاقد هرگونه تخلخل و حباب های هوا هستند.
  • خواص مکانیکی بهبود یافته: خواص مکانیکی قطعات تولیدی به این روش بسیار مطلوب و نزدیک به قطعات تولیدی به روش آهنگری است.
  • خطای ابعادی کم: خطای ابعادی در این متد حدود 0.05 درصد است.
  • امکان تولید انبوه: تولید انبوه قطعات در ریخته گری کوبشی با هزینه مقرون به صرفه امکان پذیر است.

[/tie_list]

آیا احداث واحد ریخته گری کوبشی دارای توجیه اقتصادی است؟

نگارندگان طرح توجیهی ریخته گری کوبشی، توجیه پذیری اقتصادی این طرح را نیز با مطالعات خود اثبات نموده اند. منابع غنی از فلزات در کشور و تقاضای بالایی که برای انواع قطعات فلزی در صنایع گوناگون وجود دارد، باعث شده است که واحدهای ریخته گری کوبشی، بازدهی بسیار خوبی داشته باشند.

نرخ بازده داخلی مطلوب و کوتاه بودن مدت زمان برگشت سرمایه نیز از مزایای این طرح است. افزون بر آن، ماشین آلات مکانیزه ریخته گری کوبشی نیز باعث صرفه جویی در هزینه نیروی انسانی شده و بازدهی طرح را بالا می برند.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی ریخته گری کوبشی

طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی مفصل تر و به روز تر از طرح توجیهی آماده است که توسط سایت طرح فنی به صورت انحصاری برای پروژه تنظیم می گردد. ریخته گری کوبشی از مشاغل بکر و نوین است بنابراین گردآورندگان طرح توجیهی ریخته گری کوبشی، اطلاعاتی کامل را در جوانب مختلف پروژه به سرمایه گذاران ارائه می دهند. کارشناسان طرح سابقه ای 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری، اداری و بانکی دارند.

سایت طرح فنی برای حمایت از صنعت ریخته گری، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را نیز با سفارش طرح توجیهی اختصاصی در نظر گرفته است.

مشاوران ما در این جلسه به ارائه پاره ای از توضیحات و راهکارها برای مراحل اداری اخذ مجوز، مراحل بانکی دریافت وام و شرح اموری مانند وثایق و ضمانت نامه های بانکی می پردازند.

5/5 - (17 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب