طرح توجیهی اسید سولفوریک ⭐️ جوهر گوگرد (گرید کانون+مطالعات)

طرح توجیهی اسید سولفوریک - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی اسید سولفوریک نتایج مطالعات امکان سنجی پروژه است که در قالب یک گزارش جامع و دقیق توسط مهندسین سایت طرح فنی تهیه می شود. اسید سولفوریک بی شک پرمصرف ترین ماده شیمیایی اسیدی در سراسر جهان است.

نام دیگر اسید سولفوریک، جوهر گوگرد است زیرا این ماده از حرارت دهی غیر مستقیم گوگرد تولید می گردد. اسید سولفوریک ماده ای بی رنگ با خورندگی بالا است که نقش کاتالیزور و عامل دی هیدراسیون را در فرایندهای شیمیایی بر عهده دارد.

از جمله کاربردهای اسید سولفوریک می توان به تولید کودهای شیمیایی، استخراج و تصفیه فلزات، سنتز مواد شیمیایی، تصفیه روغن موتور، تولید الکل، کاغذسازی و … اشاره کرد.

به طور کلی اسید سولفوریک در صنایع فلزی، صنایع دارویی، صنایع شیمیایی، بخش کشاورزی، صنایع پتروشیمی و غیره کاربرد وسیع دارد. اسید سولفوریک جایگزینی در صنعت ندارد، از این رو تولید آن دارای صرفه اقتصادی است.

هدف از تهیه طرح توجیهی اسید سولفوریک چیست؟

جواز تاسیس و پروانه بهره برداری کارخانه اسید سولفوریک از سمت وزارت صنایع و معادن صادر می گردد. طرح توجیهی اسید سولفوریک از مدارکی است که برای اخذ مجوز ضروری می باشد. لذا نگارندگان طرح توجیهی این طرح را با اطلاعات دقیق و مطابق با آخرین دستورالعمل های سازمانی تهیه می کنند.

گفتنی است، سرمایه گذارانی که قصد دریافت تسهیلات از بانک را نیز دارند، باید طرح توجیهی به بانک ارائه نمایند. همچنین طرح توجیهی آماده شده برای بانک باید با فرمت اختصاصی هر بانک و توسط نرم افزار کامفار تهیه شده باشد.

طرح توجیهی اسید سولفوریک علاوه بر الزام و ضرورتی که برای اخذ مجوز و وام دارد، اولویت اول کارآفرینان برای سرمایه گذاری صحیح است. بیزینس پلن در سه بخش فنی، مالی و مطالعات بازار پروژه حاوی اطلاعات ارزنده و مفیدی برای سرمایه گذاران است. کارآفرینان با مطالعه طرح توجیهی، فرصت ها و تهدیدات موجود در این کسب و کار را شناسایی می کنند.

محاسبه سرمایه اولیه برای تولید اسید سولفوریک

گام اول در طرح توجیهی اسید سولفوریک محاسبه سرمایه اولیه است. سرمایه اولیه به صورت مستقیم برای خریداری تجهیزاتی مانند راکتور، تانک ها  و تجهیزات تمام اتوماتیک خط تولید صرف می گردد. ماده اولیه تولید اسید سولفوریک، گوگرد است.

لذا برای خریداری گوگرد و سایر مواد اولیه نیز باید مبلغی در نظر گرفته شود. با خریداری 7000 تن گوگرد به صورت سالیانه می توان، 20 هزار تن اسید سولفوریک تولید کرد.

از سوی دیگر فرآیند و روش تولید اسید سولفوریک نیز در نوع تجهیزات خط تولید و میزان سرمایه لازم برای خریداری آنها اثرگذار است. تولید اسید سولفوریک از گوگرد، گوگرد دی اکسید و گچ فسفردار انجام پذیر است که هر کدام دارای تجهیزات خاص بوده و سرمایه متفاوتی نیاز دارند.

هزینه راه اندازی کارخانه اسید سولفوریک

هزینه های احداث و بهره برداری از کارخانه در طرح توجیهی اسید سولفوریک محاسبه و مشخص می شوند. همچنین هزینه زمین از جمله هزینه های اصلی در این کسب و کار است.

در کارخانه های تولید اسید سولفوریک، نیروی انسانی زیادی به صورت شیفتی مشغول به کار هستند. بنابراین هزینه نیروی انسانی نیز از هزینه های مهم در این حرفه می باشد.

هزینه های حامل های انرژی نیز در این کسب و کار مبلغ قابل توجهی خواهند بود. برای تولید یک تن اسید سولفوریک 6.17 تن آب در فرآیند تولید و سیستم خنک کننده، 60 کیلو وات برق سه فاز و 0.21 مترمکعب گاز نیاز است. هزینه حمل و نقل مواد اولیه، هزینه تعمیر و سرویس ماشین آلات و سایر هزینه های جاری طرح نیز باید با مبالغ به روز محاسبه شوند.

کارخانه تولید اسید سولفوریک - طرح فنی

پیش بینی میزان سود کارخانه اسید سولفوریک

تولید اسید سولفوریک دارای سود قابل توجهی است زیرا این ماده نقش کلیدی در صنایع مختلف دارد. سود این سرمایه گذاری بسته به ظرفیت طرح و حجم تولید در بیزینس پلن اسید سولفوریک تخمین زده می شود.

درآمد تولید اسید سولفوریک با محاسبه دقیق هزینه ها و کسر آنها از بهای محصول تولیدی حاصل می شود.

کارشناسان برای این که تخمین سود به واقعیت نزدیک باشد، تحقیقات وسیع میدانی انجام داده و به صورت تخصصی سود را محاسبه می کنند. شاخص هایی مانند نرخ بازده داخلی و مدت زمان برگشت سرمایه نیز در طرح توجیهی مشخص می شوند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی آهک هیدراته ⭐️ (هیدروکسید کلسیم) +گرید کانون

تجهیزات مورد نیاز برای احداث کارخانه اسید سولفوریک

طرح توجیهی اسید سولفوریک حاوی اطلاعات مفیدی برای پیاده سازی و اجرایی کردن پروژه می باشد. در این طرح، تجهیزات خط تولید اسید سولفوریک به دقت معرفی می شوند. مراحل تولید اسید سولفوریک به این صورت است که ابتدا گوگرد را تحت حرارت غیر مستقیم قرار می دهند.

سپس گوگرد مایع را در کوره می سوزانند. با سوختن گوگرد، گازی تولید می شود که به آن اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد می گویند.

تجهیزات خط تولید اسید سولفوریک عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • راکتور کاتالیستی
  • کوره احتراق
  • تانک های ذخیره مواد اولیه
  • کمپرسور
  • مبدل تحت فشار

[/tie_list]

بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید اسید سولفوریک

تولید اسید سولفوریک یا جوهر گوگرد دارای توجیه اقتصادی است زیرا کاربردهای بسیار متنوعی دارد. بیش از نیمی از اسید سولفوریک تولیدی در کشور برای تولید کودهای شیمیایی فسفاته استفاده می گردد. مابقی نیز در صنایع گوناگون از صنایع فلزی گرفته تا صنایع شیمیایی و دارویی به کار می رود.

بررسی آمارها نشان می دهد که حجم بزرگی از اسید سولفوریک مصرفی در ایران از سایر کشورها تامین می گردد. بنابراین می توان اطمینان حاصل کرد، تولید اسید سولفوریک در داخل پتانسیل رشد خوبی دارد.

تولید اسید سولفوریک - طرح فنی

بررسی مشکلات موجود به همراه راه حل

مشکل و معضل اصلی کارخانه های اسید سولفوریک، افزایش بی رویه قیمت گوگرد است. هزینه های گزاف حامل های انرژی را نیز باید به مشکلات موجود اضافه کرد. علیرغم مشکلات و موانعی که برای فعالیت های تولیدی و صنعتی در ایران وجود دارد، باز هم بسیاری از کارخانه ها همچنان بازدهی خوبی دارند.

رمز موفقیت این سرمایه گذاران را باید در مطالعه طرح توجیهی اسید سولفوریک دانست. طرح توجیهی با ارائه راهکارها و اطلاعات مفید، موفقیت سرمایه گذاران را به دنبال دارد.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی اسید سولفوریک

کارشناسان ما در سایت طرح فنی با نگارش طرح توجیهی اختصاصی، موجبات سود دهی آسان و سریع را برای سرمایه گذاران فراهم می کنند.

بیزینس پلن اسید سولفوریک قابل ارائه برای اخذ مجوز و وام بوده و از 5 ماه پشتیبانی بی وقفه طرح فنی برخوردار است.

5/5 - (15 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب