طرح توجیهی تولید نخ استرچ، گزارشی مفصل از ارزیابی های اقتصادی، فنی و مالی طرح است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می گردد. نخ استرچ (DTY)، نخی انعطاف پذیر و کشسان است که در تولید انواع منسوجات به کار می رود. نخ استرچ در حقیقت نوعی نخ پلی استر (POY) است که تحت عملیات تکسچرایزینگ قرار گرفته است. از طریق این فرایند می توان، کیفیت نخ پلی استر و الیاف مصنوعی دیگر را به الیاف طبیعی مانند پنبه، پشم و کتان نزدیک کرد.
نخ های استرچ از لحاظ ظاهری، نرم بوده و در لمس، شبیه الیاف طبیعی هستند، با این تفاوت که از خاصیت کشسانی بالاتری برخوردار می باشند. نخ استرچ برای تولید پارچه های جین، پارچه های مخملی، پارچه های گردباف، جوراب بافی، فرش بافی، پتو بافی، پارچه های مخصوص ملحفه، روفرشی، پرده و … استفاده می گردد.
نخ های استرچ دارای ویژگی هایی مانند استحکام خوب، جذب کننده رطوبت، خاصیت ضد باکتری، مقاومت بالا در برابر حرارت و مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش بوده و قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست هستند.
طرح توجیهی تولید نخ استرچ جهت اخذ مجوز و وام
کارآفرینانی که قصد راه اندازی کارخانه تولید نخ استرچ را دارند، باید در ابتدای کار برای اخذ جواز تاسیس از وزارت صنایع و معادن اقدام نمایند. اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری با ارائه طرح توجیهی تولید نخ استرچ امکان پذیر است.
بیزینس پلن تولید نخ استرچ باید حاوی تمامی سرفصل های درخواستی سازمان های صادر کننده مجوز بوده و با داده های روز تهیه شده باشد، در غیر این صورت، قابل استناد در نهادهای ذیربط نخواهد بود.
سرمایه گذاران پس از اخذ جواز تاسیس کارخانه نخ استرچ می توانند، برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده توسط وزارت صنایع و معادن مراجعه نمایند. اعطای تسهیلات به متقاضی با ارائه طرح توجیهی تولید نخ استرچ به بانک عامل صورت می پذیرد.
تنظیم طرح توجیهی تولید نخ استرچ چه مزیتی دارد؟
سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه تولید نخ استرچ با چالش ها و ابهاماتی روبرو خواهند بود. این که آیا پروژه از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است؟ میزان سرمایه گذاری اولیه و سوددهی کار به چه صورت است؟ وضعیت بازار نخ استرچ چگونه است؟
طرح توجیهی تولید نخ استرچ توسط کارشناسان مجرب تهیه شده و به تمامی سوالات بالا پاسخ می دهد. بنابراین طرح توجیهی مانند یک نقشه سه بعدی از ابتدای سرمایه گذاری تا انتهای آن را به صورت شبیه سازی شده به سرمایه گذار نمایش می دهد.
آیا ورود به عرصه تولید نخ استرچ، هوشمندانه است؟
تولید نخ استرچ از طریق متدهای گوناگون تکسچرایزینگ که متداول ترین آنها، روش تاب مجازی (DTY) است، انجام می گردد. فناوری تولید این نخ ها در کشورمان موجود بوده و نخ های استرچ تولیدی در داخل کشور با نخ های چین، هند و ترکیه از لحاظ کیفیت تفاوتی ندارند. در زمینه مواد اولیه برای تولید نخ استرچ نیز باید گفت، بخش بزرگی از آن از طریق مجتمع های پتروشیمی در داخل کشور عرضه می شود، بنابراین مشکلی از بابت تامین مواد اولیه نیز وجود ندارد.
با پیشرفت صنعت نساجی و افزایش تقاضا برای الیاف و نخ های مصنوعی، وارد شدن به این عرصه نیز منطقی خواهد بود. کما این که کارشناسان در طرح توجیهی تولید نخ استرچ نیز راه اندازی این طرح اقتصادی را سودآور و آینده دار می دانند.
میزان سرمایه اولیه برای تولید نخ استرچ
میزان سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه تولید نخ استرچ بسته به ظرفیت، مشخصات و مختصات طرح معین می شود. بخش بزرگی از سرمایه اولیه به تجهیزات و ماشین آلات تکسچرایزینگ که عموما از کشورهای اروپایی یا آسیایی تامین می شوند، اختصاص پیدا می کند. مواد اولیه تولید نخ استرچ نیز الیاف پلی استر POY هستند که از کارخانجات داخلی یا خارجی قابل خریداری می باشند.
کارشناسان برای محاسبه میزان سرمایه گذاری کل در طرح توجیهی تولید نخ استرچ در ابتدا، ارزش روز ماشین آلات و تجهیزات کارخانه و قیمت روز مواد اولیه را بررسی کرده و سپس در محاسبات لحاظ می کنند.
محاسبه هزینه ها توسط طرح توجیهی تولید نخ استرچ
هزینه های گوناگونی در طرح توجیهی تولید نخ استرچ، پیش روی سرمایه گذاران قرار دارد. تعدادی از هزینه ها، غیر عملیاتی بوده و قبل از اجرایی شدن طرح ظاهر می شوند. برخی از آنها نیز از جمله هزینه های اجرایی طرح می باشند. کارشناسان تمامی هزینه های ریز و درشت این طرح را از هزینه زمین گرفته تا هزینه نیروی انسانی، هزینه نگهداری تجهیزات و هزینه حامل های انرژی را لیست کرده و مبلغ گذاری می کنند.
طبق بررسی های متخصصان برای تولید سالانه 14400 تن نخ استرچ، به زمینی با مساحت 4 هزار مترمربع احتیاج است. همچنین تعداد نیروی انسانی مورد نیاز نیز برای طرح فوق، 8 نفر می باشد. گفتنی است، مبلغ هزینه ها با مقیاس طرح، رابطه مستقیم داشته و با بزرگی طرح، هزینه ها افزایش پیدا خواهند کرد.
بررسی میزان سوددهی طرح
میزان دقیق سود این طرح به عوامل گوناگونی وابسته بوده و نمی توان، مبلغ معینی را برای سود تمامی کارخانه های تولید نخ استرچ مشخص کرد. اما باید گفت، تولید نخ استرچ از جمله مشاغل پربازده است. به طوری که نرخ بازده داخلی این طرح توسط کارشناسان، 34 درصد برآورد شده است که نشان دهنده بازدهی مناسب طرح است.
پیش بینی شاخص های مالی در این طرح، کار پیچیده ای بوده و نیازمند تحقیقات و مطالعات گسترده است. در این راستا، تخمین سود به صورت دقیق و تخصصی از جمله دستاوردهای طرح توجیهی تولید نخ استرچ می باشد.
آشنایی با فرایند تولید نخ استرچ
طرح توجیهی تولید نخ استرچ برای کمک به پیاده سازی طرح، فرایند تولید نخ استرچ را نیز شرح می دهد. نخ استرچ از نخ خام POY یا پلی استر به روش تاب مجازی تولید می گردد. اولین گام در تولید نخ استرچ، آماده سازی مواد اولیه است که نخ های POY می باشند. نخ های POY وارد ماشین آلات تکسچرایزینگ می شوند که متشکل از سیستم دیسک اصطکاکی هستند.
در این فرایند، نخ ها کشیده شده و حرارت دهی می شوند تا زنجیره های نخ دچار شکستگی گردند. سپس زنجیره های شکست خورده نخ توسط دیسک های حرارتی مخصوص، شکل مجعد و یا زیگزاگ به خود می گیرند. نخ در اثر فرایندهای بالا، حالتی تاب خورده پیدا کرده و پس از خنک شدن نیز شکل خود را حفظ می کند. در نهایت پس از سرد شدن نخ POY تبدیل به نخ استرچ DTY می گردد.
معرفی ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز
بخش فنی طرح توجیهی تولید نخ استرچ، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در کارخانه را نیز معرفی می نماید. برخی از تجهیزات خط تولید تکسچرایزینگ عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- قفسه های دروازه ای و چرخشی
- سرامیک های نگهدارنده نخ
- کاتر
- غلطک های تغذیه
- بالابر
- دستگاه هیتر نخ
- سیستم خنک کننده (کولینگ زون)
- فریکشن
[/tie_list]
آشنایی با ویژگی ها و انواع نخ استرچ
نمره نخ استرچ: نمره نخ در حقیقت ضخامت نخ استرچ می باشد که با واحد دنیر (Denier) مشخص می گردد. نخ های استرچ معمولا بین 75 تا 1500 دنیر هستند.
اینترمینگل: اینترمینگل، تعداد گره ها در طول نخ استرچ است. نخ های استرچ ساده که اینترمینگل کمی دارند، برای گردبافی استفاده می گردند. نخ های پرگره نیز برای چله پیچی به کار می روند.
رنگ: نخ های استرچ دارای تنوع رنگ بی نظیر هستند. رنگ ها دارای ثبات نوری بوده و با شستشو تغییر نمی کنند.
خواص ظاهری: نخ های استرچ در انواع نیمه مات، برایت و نیمه برایت تولید می گردند. این نخ ها نرم و قابل انعطاف بوده و با سطح مقطع دایره ای، توخالی و تری لوبال تولید می گردند.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی طرح
با پیشرفت صنعت مد و کمبود الیاف طبیعی برای تولید انواع منسوجات، الیاف و نخ های مصنوعی جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند. در این میان نخ های استرچ از جمله نخ های فوق العاده پرکاربرد در صنعت نساجی می باشند. کارشناسان پس از مطالعات و تحقیقات گسترده در طرح توجیهی تولید نخ استرچ، ورود به این عرصه را توجیه پذیر دانسته اند. دسترسی آسان به مواد اولیه و فناوری تولید از مزایای این طرح می باشد.
در حال حاضر نخ های استرچ تولید داخل از لحاظ کیفیت، قابل رقابت با نمونه های خارجی هستند. بنابراین فعالیت در زمینه صادرات نیز جذابیت بالایی در این پروژه خواهد داشت. انتظار می رود، با پیشرفت صنعت نساجی نیاز به نخ های استرچ همچنان به سیر صعودی خود ادامه دهد.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید نخ استرچ
طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی مکتوب است که توسط کارشناسان به صورت انحصاری برای هر طرح سرمایه گذاری تنظیم می گردد. متخصصین سایت طرح فنی از تجربه ای 25 ساله در زمینه نگارش طرح توجیهی برخوردار بوده و از مشاوران اعتباری و بانکی کشور هستند. طرح توجیهی تولید نخ استرچ در سایت طرح فنی با آخرین دستورالعمل ها و ضوابط بانکی و سازمانی تهیه می شود.
ما جهت حمایت از کسب و کارهای تولیدی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را با سفارش طرح توجیهی اختصاصی به شما ارائه خواهیم داد. جلسه آنلاین با هدف پاسخگویی به سوالات اداری و بانکی شما در زمینه مراحل اداری اخذ مجوز، مراحل بانکی اخذ تسهیلات، وثایق و ضمانت نامه های بانکی و … برگزار می گردد.
2 پاسخ
ممنون از اطلاعاتتان
خوشحالیم راضی بودید