طرح توجیهی معدن شن و ماسه یک سناریوی عملیاتی کامل برای این کسب و کار است که نتیجه مطالعات و تحقیقات متخصصین سایت طرح فنی می باشد. شن و ماسه در اثر رسوب و فرسایش سنگ های حاوی سیلیس و آهک در مسیرهای آبرفتی به وجود می آید.
شایان ذکر است، شن و ماسه با هم تفاوت دارند. به ذراتی که قطر کمتر از 2 میلی متر دارند، ماسه و به ذرات بزرگتر، شن گفته می شود.
معادن شن و ماسه معمولا در زمین های آبرفتی، مناطق رسوبی رودخانه ای و مخروط افکنه ها قرار دارند. شن و ماسه پس از استخراج از معدن تحت عملیات خردایش و سرند قرار می گیرد.
ساخت بتن، تولید محصولات شیشه ای و بلوری، زیرسازی جاده ها، ساخت قالب های ریخته گری، آجرسازی، تولید آسفالت، تصفیه آب و ساخت قطعات فولادی از مهم ترین کاربردهای شن و ماسه هستند. تقاضای وسیع برای شن و ماسه منجر به سودآوری بالای معادن شن و ماسه شده است.
اهمیت تنظیم طرح توجیهی معدن شن و ماسه
کارآفرینان باید برای تولید شن و ماسه از وزارت صنایع و معادن، اداره کل منابع طبیعی، شرکت آب منطقه ای و غیره استعلاماتی را انجام داده و نسبت به دریافت مجوز اقدام نمایند. صدور جواز تاسیس منوط به ارائه طرح توجیهی معدن شن و ماسه به سازمان های ذیربط می باشد.
افزون بر آن تولیدکنندگان شن و ماسه برای اخذ تسهیلات از بانک ها نیز موظف به ارائه طرح توجیهی به بانک عامل هستند.
از سوی دیگر نتایج مطالعات بیزینس پلن معدن شن و ماسه می تواند، مرجعی برای سرمایه گذاران باشد. با استفاده از این طرح، کارآفرینان می توانند، با روش های اجرایی شدن طرح و برآوردهای مالی آن آشنا شوند.
بدین ترتیب آنها می توانند، تصمیمات و رویکردهای درست را در کسب و کار خود اتخاذ کرده و موفقیت را از آن خود کنند.
چه سرمایه ای برای تولید شن و ماسه لازم است؟
مخلوط شن و ماسه پس از استخراج به وسیله بولدوزر و لودر از معدن، مورد شستشو، خردایش و سرند قرار می گیرد. سپس محصولاتی مانند ماسه بادی، ماسه شسته طبیعی، شن بادامی، شن نخودی، قلوه سنگ، ماسه کفی و .. تولید می گردد.
سرمایه گذاران برای احداث کارخانه شن و ماسه، نیازمند سرمایه ای برای خریداری تجهیزات استخراج و تجهیزات ماسه ساز هستند. ضمن این که تهیه تجهیزاتی برای کنترل کیفیت شن و ماسه نیز الزامی می باشد.
محاسبه سرمایه اولیه از مهم ترین محاسبات مالی در طرح توجیهی معدن شن و ماسه است که به صورت دقیق و تخصصی توسط کارشناسان انجام می گردد.
هزینه های معدن شن و ماسه چیست؟
هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل، هزینه تعمیر و نگهداری ماشین آلات و هزینه تعمیر و نگهداری وسائط نقلیه از مهم ترین هزینه های کارخانه شن و ماسه هستند. برای برآورد دقیق شاخص های مالی باید تمامی هزینه های ثابت و متغیر این کسب و کار با دقت موشکافی شده و مشخص شوند.
شایان ذکر است، اگر هزینه ها با مبالغ به روز مشخص نگردند، محاسبه سایر شاخص های مالی، غیر واقعی و پر از خطا خواهد بود.
متخصصین توانمند و با تجربه در طرح توجیهی کارخانه شن و ماسه تمامی هزینه ها را با مبالغ روز مشخص می کنند.
سود معدن شن و ماسه به چه صورت است؟
شن و ماسه از اقلام ضروری برای پروژه های عمرانی و صنعتی است، بنابراین معادن شن و ماسه از سوددهی خوبی برخوردار می باشند. نوع محصولات تولیدی، حجم تولید و تعداد ماشین آلات در میزان سود این کسب و کار نقش دارند.
طبق تحقیقات کارشناسان، مدت زمان بازگشت سرمایه در این کسب و کار حدود 3 سال است. نرخ بازده داخلی طرح نیز بین 25 تا 35 درصد برآورد شده است.
محاسبه شاخص های تخصصی مربوط به سود، حسن ختام بخش مالی طرح توجیهی معدن شن و ماسه است که با نهایت دقت و به صورت تیزبینانه انجام می گردد.
تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در معدن شن و ماسه
ارائه اطلاعاتی در باب فرآیند تولید انواع شن و ماسه و تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز از مزایای بیزینس پلن معدن شن و ماسه است.
فرآیند تولید شن و ماسه به صورت زیر است:
[tie_list type=”plus”]
- استخراج سنگ از معدن
- عملیات سنگ شکنی و خردایش
- عملیات سرند و ماسه شوئی
- دپو محصولات
- توزین
[/tie_list]
بر این اساس تجهیزات مورد نیاز عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- انواع سرند
- فیدر شاطونی، ویبره ای و زنجیری
- دستگاه ماسه شور حلزونی
- دستگاه کوبیت
- هیدروکن مخروطی
- الواتور
- نوار نقاله
[/tie_list]
آیا معدن شن و ماسه دارای توجیه اقتصادی است؟
کارخانه های شن و ماسه از مشاغل مولد و حیاتی هستند و نقش بنیادین در صنعت ساختمان و پروژه های عمرانی دارند. بهتر است بدانید، در حدود 75 درصد از ماسه تولیدی معادن برای ساخت بتن مصرف می گردد. ضمن این که تمامی تجهیزات معادن شن و ماسه و دانش فنی آنها در داخل کشور در دسترس است.
به دلیل وضعیت جغرافیایی و اقلیمی نیز معادن شن و ماسه کوهی و رودخانه ای در نقاط مختلف کشور موجود هستند. مطالعات بازار و بررسی وضعیت عرضه و تقاضا در طرح توجیهی تولید شن و ماسه نیز بیانگر توجیه پذیری این طرح است.
مشکلات و چالش های معادن شن و ماسه
معدن داران شن و ماسه با مشکلات و چالش هایی در این کسب و کار روبرو هستند. مشکل در تامین و تخصیص سوخت معدن، تحریم های اقتصادی و عدم قیمت گذاری صحیح محصول از چالش های موجود در این کسب و کار می باشند.
به دلیل مشکلات و موانع گوناگون، نیاز به برنامه ریزی و هدف گذاری در این کسب و کار بیش از پیش حس می شود. طرح توجیهی معدن شن و ماسه با ارائه یک برنامه جامع و کامل برای سرمایه گذاری، حلال بسیاری از مشکلات در این کسب و کار می باشد.
سفارش طرح توجیهی معدن شن و ماسه
طرح توجیهی اختصاصی معدن شن و ماسه یک نوشتار کامل، تخصصی و منحصر به فرد از اطلاعات مالی، فنی و بازار این کسب و کار است.
این طرح توسط متخصصین سایت طرح فنی نگارش شده و از 5 ماه پشتیبانی رایگان برخوردار است. شایان ذکر است، طرح فوق مطابق با تمام استانداردها و ضوابط برای اخذ مجوز و وام تهیه می گردد.