طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی گزارشی مکتوب از مشخصات فنی، تجزیه و تحلیل های مالی و مطالعات بازار این پروژه است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. گندله آهن، ماده اولیه برای ساخت محصولات آهنی و صنایع فولاد است. همچنین گندله از لحاظ ظاهری، گلوله ای شکل بوده و در قطرهای مختلف تولید می گردد. گندله آهن در کارخانه گندله سازی از سنگ آهن خرد شده و کوبیده شده و یا از کنسانتره سنگ آهن ساخته می شود.
برای بهبود خواص مکانیکی و متالوژیکی، مواد افزودنی به سنگ آهن های دانه بندی شده و یا کنسانتره سنگ آهن اضافه می کنند. این مواد شامل مانند بنتونیت، آهک، سیمان، شیر آهک، مواد آلی و آب بوده و باعث چسبندگی مواد به هم می شوند.
گندله های ریز برای کلوخه سازی، گندله های متوسط در کوره های احیای مستقیم و گندله های بزرگ در صنایع فولاد و صنایع سیمان استفاده می گردند. با توجه به اهمیت صنایع آهن و فولاد، گندله سازی از مشاغل مهم و از فرصت های طلایی سرمایه گذاری می باشد.
طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی برای اخذ مجوز و وام
دریافت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و معادن، گام اول در احداث کارخانه گندله سازی است. جالب است بدانید، برای اخذ مجوز باید طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی به سازمان ها و نهادهای مربوطه ارائه گردد.
طرح توجیهی باید دارای مشخصات و فرمت خاصی باشد تا توسط سازمان های متولی صدور مجوز، مورد پذیرش قرار گیرد. از این رو نگارندگان طرح توجیهی، آخرین ضوابط سازمانی را برای نگارش طرح در نظر می گیرند.
همانطور که می دانید، اکثریت سرمایه گذاران تمایل به اخذ تسهیلات برای پوشش دادن بخشی از هزینه های احداث کارخانه دارند. اما بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، موظف به دریافت طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی از متقاضی برای اعطای تسهیلات هستند. همچنین طرح توجیهی فوق باید طبق آخرین دستورالعمل ها و استانداردهای بانکی تهیه شود تا بانک را به توجیه پذیری پروژه متقاعد نماید.
مزایای طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی
طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی علاوه بر اینکه از مستندات اخذ مجوز و وام است، می تواند، مبنایی برای تصمیم گیری های سرمایه گذاران باشد. طرح توجیهی، حاوی اطلاعات ارزنده ای از این کسب و کار بوده و روش صحیح سرمایه گذاری را به کارآفرینان ارائه می دهد.
کارشناسان در این طرح، اطلاعاتی را در سه بخش فنی و عملیاتی، مالی و اقتصادی و همچنین مطالعات بازار در اختیار سرمایه گذار قرار می دهند. در حقیقت می توان گفت، بیزینس پلن احداث کارخانه گندله سازی به مثابه نقشه ای است که در مسیر پر پیچ و خم سرمایه گذاری، شما را به مقصد می رساند.
چرا باید در احداث کارخانه گندله سازی سرمایه گذاری کنیم؟
با رشد و توسعه صنعتی کشور، صنعت فولاد نیز رونق و پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است. به اعتقاد کارشناسان ظرفیت تولید فولاد در کشور تا سال 1404 به حدود 55 میلیون تن در سال خواهد رسید. با افزایش ظرفیت تولید فولاد در کشور، ما در زنجیره مواد اولیه شامل کنسانتره آهن، گندله سنگ آهن و آهن اسفنجی کمبود خواهیم داشت.
از این رو افزایش ظرفیت و احداث واحدهای جدید گندله سازی نه تنها سودآور خواهد بود، بلکه کمبود مواد اولیه را در سال های آتی جبران خواهد کرد.
افزون بر آن با افزایش قیمت جهانی آهن، قیمت گندله سنگ آهن و سایر مواد اولیه صنعت فولاد نیز افزایش قابل توجهی داشته است که این موضوع حاشیه سود کارخانه های گندله سازی را افزوده است. بنابراین طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی، سرمایه گذاری در این بخش هوشمندانه و آینده دار خواهد بود.
سرمایه لازم برای احداث کارخانه گندله سازی
از آن جا که گندله ها به عنوان مواد اولیه اصلی در صنایع فولادی هستند، باید دارای خواص مکانیکی، حرارتی و شیمیایی مطلوب باشند. برای تامین این ویژگی ها باید تجهیزات به روز و مناسبی را در کارخانه های گندله سازی به کار گرفت. این تجهیزات شامل تجهیزات گندله ساز، کوره های پخت، تجهیزات آزمایش کیفیت گندله و … می باشند. برای خریداری تجهیزات کارخانه باید سرمایه ای به عنوان سرمایه ثابت در نظر گرفته شود.
علاوه بر سرمایه ثابت، سرمایه درگردش نیز به خرید مواد اولیه شامل سنگ آهن دانه بندی شده، کنسانتره سنگ آهن، بنتونیت، آهک و … اختصاص پیدا می کند.
کارخانه های گندله سازی با مختصات و مقیاس های مختلف راه اندازی می شوند، بنابراین نمی توان، سرمایه معینی را برای تمامی آنها مشخص کرد. طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی، سرمایه اولیه را با توجه به ظرفیت طرح معین می کند.
هزینه های احداث کارخانه گندله سازی
طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی در راستای تجزیه و تحلیل شاخص های مالی، تمامی هزینه ها را با داده های روز محاسبه می نماید. این هزینه ها شامل هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی طرح بوده و دارای زیرشاخه های متعدد هستند.
هزینه زمین، هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل مواد اولیه، هزینه سوخت مصرفی و هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات از جمله هزینه های مهم این طرح می باشند.
محاسبه هزینه ها با توجه به ظرفیت تولید سالانه گندله، محل کارخانه، تعداد نیروی انسانی، استهلاک ماشین آلات و غیره انجام می شود. در ضمن برای انطباق بیشتر طرح توجیهی با واقعیت، بخشی نیز در قالب هزینه های پیش بینی نشده در طرح لحاظ می گردد.
برآورد سود کارخانه گندله سازی
طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی، ارزش افزوده تولید گندله آهن از کنسانتره سنگ آهن بسیار بالا است. دوره برگشت سرمایه در طرح های گندله سازی نیز توسط کارشناسان بین 2 تا 3 سال برآورد شده است. سود خالص کارخانه گندله سازی به عواملی چون حجم تولید سالیانه و کیفیت و عیار آهن گندله بستگی دارد.
محاسبه تخصصی سود در بیزینس پلن احداث کارخانه گندله سازی می تواند، سرمایه گذاران را با وضعیت اقتصادی طرح آشنا کند. بدین ترتیب سرمایه گذاران می توانند، مدیریت منابع مالی و مدیریت اقتصادی پروژه را با طرح توجیهی همسو کرده و به سود حداکثری دست پیدا کنند.
آشنایی با فرآیند گندله سازی
طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی با ارائه دانش فنی از جمله فرایند تولید و تجهیزات مورد نیاز به پیاده سازی اصولی طرح کمک می کند. گندله سازی در کارخانه طی مراحل زیر انجام می گردد:
[tie_list type=”plus”]
- عملیات نوترکیبی: در این مرحله کنسانتره سنگ آهن با موادی مانند بنتونیت، آهک، شیر آهک و … مخلوط می شود تا چسبندگی مورد نظر را پیدا کند.
- عملیات گندله سازی: مواد اولیه پس از مخلوط شدن به دستگاه گندله ساز منتقل می شوند. دستگاه های گندله ساز به دو صورت استوانه گرد و یا دیسک گرد موجود هستند. مواد اولیه در دستگاه گندله ساز شروع به چرخش کرده و گندله خام تولید می گردد.
- عملیات سخت سازی: گندله ها وارد کوره پخت می گردند تا نقطه انجماد آنها پایین آمده و به اصطلاح سخت شوند.
- خنک سازی: گندله ها پس از مرحله سخت سازی باید با روش های مخصوص سرد شوند تا ترک بر روی آنها ایجاد نشود.
- تست سختی گندله: در مرحله پایانی، تعداد 10 گندله را به صورت اتفاقی انتخاب و مورد آزمایش قرار می دهند تا میزان سختی گندله به دست آید.
[/tie_list]
معرفی تجهیزات مورد نیاز در کارخانه گندله سازی
طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی، تجهیزات مورد نیاز برای تولید گندله را نیز معرفی می نماید. برخی از تجهیزات تولید گندله عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- مخازن مواد اولیه
- سیستم انتقال مواد اولیه
- تجهیزات مخلوط کن و آسیاب مواد اولیه
- دستگاه گندله ساز (دیسک دوار، استوانه دوار)
- کوره پخت گندله
- تجهیزات خنک کننده
- سیستم غبارگیر صنعتی
- تجهیزات آزمایش سختی گندله
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی کارخانه گندله سازی
علیرغم منابع غنی سنگ آهن در کشور، به دلیل کافی نبودن تعداد کارخانه های گندله سازی، بخشی از سنگ آهن به صورت خام به خارج از کشور صادر می شود. با احداث کارخانه های گندله سازی می توان، از خام فروشی سنگ آهن جلوگیری کرده و ارزش افزوده بالایی را ایجاد نمود.
به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی، این طرح دارای توجیه پذیری اقتصادی است زیرا کشور به سمت توسعه و گسترش محصولات فولادی در حرکت است. انتظار می رود، روند افزایش تقاضا برای مواد اولیه صنایع فولاد از جمله گندله و آهن اسفنجی همچنان تا سال های آینده پابرجا باشد.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی احداث کارخانه گندله سازی
طرح توجیهی اختصاصی در قیاس با طرح توجیهی آماده دارای جزئیات بسیار بیشتری بوده و به صورت انحصاری برای هر طرح نوشته می شود. متخصصین سایت طرح فنی با اتکا به تجربه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری و بانکی، جامع ترین طرح توجیهی احداث کارخانه گندله سازی را نگارش می کنند. طرح توجیهی فوق، کاملا مستند بوده و قابل ارائه به مراجع صادر کننده مجوز و بانک ها می باشد.
این مژده را به شما می دهیم که با سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان نیز به شما تعلق خواهد گرفت. جلسه آنلاین رایگان به درخواست سرمایه گذار برای رفع ابهام در خصوص امور اداری و بانکی برگزار می گردد.
مشاوران ما در این جلسه به موضوعاتی از قبیل مراحل دریافت وام، پروسه اداری اخذ مجوز و توضیح در مورد وثایق و ضمانت نامه های بانکی می پردازند.
2 پاسخ
سلام درخواست طرح توچیهی گندله سازی را داریم بنده حبیبی هستم از اصفهان البته اشخاص دیگری هم هستن که در کنار ما هستن لطفا راهنمایی کنید
سلام جناب حبیبی لطفا با این شماره تماس بگیرید در اولین فرصت سفارشتون رو پیگیری میکنیم 09120039088