سفارش طرح توجیهیصنایع فلزیمقالات آموزشی

طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی ⭐️ گرید کانون+مطالعات بازار

احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی

طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی گزارشی مفصل و جامع از اطلاعات فنی، تجزیه و تحلیل های مالی و تحقیقات بازار این پروژه بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. با گسترش صنعت فولاد، تقاضای بالایی برای منابع آهن در سراسر دنیا به وجود آمده است. آهن اسفنجی از مهم ترین منابع آهنی برای صنایع فولاد است که بر پایه سنگ معدن آهن می باشد. آهن اسفنجی از طریق فرآیند احیای مستقیم با حذف اکسیژن از سنگ معدن اکسید آهن حاصل می شود.

با استفاده از آهن اسفنجی و تولید میلگرد، شمش، تختال و غیره در صنایع فولاد می توان، محصولاتی با کیفیت عالی تولید کرد زیرا آهن اسفنجی از عیار آهن بسیار بالایی نسبت به سایر منابع آهنی برخوردار می باشد.

آهن اسفنجی به شکل گلوله ای و گندله تولید شده و دارای سطحی متخلخل است. این ماده فلزی هم اکنون نقش بسیار پررنگی در صنایع فولادسازی پیدا کرده است، از این رو تولید آن دارای صرفه اقتصادی خوبی خواهد بود.

طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی برای اخذ مجوز و وام

گام مهم در راه اندازی کارخانه آهن اسفنجی، دریافت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و معادن و سایر سازمان های ذیربط است. بدین منظور سرمایه گذاران باید طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی را به سازمان های صادر کننده مجوز ارائه دهند.

طرح توجیهی، وظیفه متقاعد کردن سازمان مربوطه به توجیه پذیری و منطقی بودن طرح را بر عهده دارد. افزون بر وام، دریافت تسهیلات از بانک ها نیز نیازمند ارائه طرح توجیهی است. طرح توجیهی فوق باید مطابق با آخرین استانداردهای بانکی تهیه شده و به بانک عامل ارائه گردد.

طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی علاوه بر اهمیت فراوانی که در پروسه اخذ مجوز و تسهیلات دارد، از مزایای بیشماری نیز برخوردار می باشد. بیزینس پلن تولید آهن اسفنجی می تواند، شمای کلی از مسیر سرمایه گذاری را به کارآفرین نمایش دهد.

در واقع طرح توجیهی، ارائه دهنده تمام اطلاعات مربوط به این کسب و کار بوده و افق دید سرمایه گذار را به حقایق موجود می گشاید. کسب سود سریعتر و جلوگیری از ضررهای مالی از دستاوردهای طرح توجیهی است.

چرا باید در تولید آهن اسفنجی سرمایه گذاری کنیم؟

کارشناسان در طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی، این پروژه را از فرصت های سرمایه گذاری مناسب معرفی نموده اند. پیشرفت صنایع فولاد در هر کشوری، شاخصی برای رشد و توسعه اقتصادی آن کشور به حساب می آید. آهن اسفنجی از مواد اولیه مهم برای صنایع فولاد است زیرا قیمت پایین ترین نسبت به آهن خام دارد.

در ضمن آهن اسفنجی از جابجایی و حمل و نقل آسان تری نسبت به آهن قراضه برخوردار است. از این رو می تواند، جایگزین بسیار مناسبی برای ضایعات آهن و آهن قراضه شده و به عنوان خوراک کارخانه های فولادسازی استفاده گردد.

بررسی آمار نشان می دهد، صنایع فولاد کشور، سالانه به 3 میلیون تن آهن قراضه نیاز دارد. در صورتی که دسترسی به آهن قراضه در کشور از نصف این مقدار نیز کمتر است. از این رو با کمبود آهن قراضه و ضایعات آهنی در بازار، آهن اسفنجی استفاده وسیعی پیدا کرده است.

همچنین طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی بازده داخلی مناسبی را برای این پروژه برآورد نموده است. بنابراین سرمایه گذاری در این بخش، آینده دار و هوشمندانه خواهد بود.

سرمایه اولیه برای احداث پروژه

سرمایه لازم در طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی به دو گروه سرمایه گذاری ثابت و سرمایه درگردش تقسیم بندی می شود. بخشی از سرمایه ثابت برای خریداری تجهیزات تولید آهن اسفنجی چون کوره های احیا، سیلوها و … صرف می شود. بخشی نیز برای ساخت فضاها و ساختمان های کارخانه چون ایستگاه پمپاژ، ساختمان کنترل، ساختمان برق، انبار حمل مواد و … در نظر گرفته می شود.

سرمایه در گردش نیز بودجه ای است که به خریداری مواد اولیه که گندله سنگ آهن یا کنسانتره سنگ آهن می باشند، اختصاص پیدا می کند. میزان سرمایه اولیه با توجه به ظرفیت طرح متفاوت بوده و بر اساس استعلام قیمت روز ماشین آلات خط تولید در طرح توجیهی محاسبه می گردد.

کارخانه تولید آهن اسفنجی در ایران - طرح فنی

هزینه راه اندازی کارخانه تولید آهن اسفنجی

هزینه های کارخانه تولید آهن اسفنجی به دو بخش هزینه های قبل از بهره برداری و هزینه های اجرایی طرح دسته بندی می شوند. همچنین هزینه زمین، هزینه راه اندازی تاسیسات و هزینه خرید انشعابات از جمله هزینه های قبل از اجرایی شدن طرح هستند. بعد از عملیاتی شدن پروژه نیز هزینه هایی مانند هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل مواد اولیه و هزینه نگهداری ماشین آلات ظاهر می شوند.

هزینه سوخت مصرفی نیز از جمله هزینه های اصلی در این طرح می باشد. گفتنی است، 90 درصد از کارخانه های تولیدکننده آهن اسفنجی در ایران از سوخت گاز طبیعی یا ذغال سنگ استفاده می کنند. تمامی هزینه ها در طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی با ارقام روز و با دقت هر چه تمام تر معین می گردند.

میزان سود کارخانه چقدر است؟

طبق برآورد هایی که کارشناسان در طرح توجیهی آهن اسفنجی انجام داده اند، این طرح از سودآوری بسیار خوبی برخوردار است. نرخ بازده داخلی در این پروژه حدود 33 درصد تخمین زده شده است. دقت داشته باشید که محاسبه دقیق سود کارخانه آهن اسفنجی به عوامل گوناگونی چون حجم تولید سالیانه، روش تولید، نوع سوخت مصرفی و استهلاک ماشین آلات بستگی دارد.

کارشناسان در طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی، سود خالص، سود ناخالص، مدت زمان برگشت سرمایه، نرخ بازده داخلی طرح و سایر شاخص های مالی طرح را به صورت تخصصی محاسبه می نمایند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی گلوله فولادی ⭐️ به روش فورج و نورد (بررسی تخصصی)

فرآیند تولید آهن اسفنجی به روش میدرکس

تولید آهن اسفنجی از گندله سنگ آهن بدون عملیات ذوب و تحت فرایند احیای مستقیم صورت می گیرد. فرایند تولید آهن اسفنجی با احیای مستقیم در کارخانه ها با روش های متفاوتی انجام می شود. روش میدرکس از متداول ترین آنها است. متد میدرکس در حقیقت تولید آهن اسفنجی با کوره بر پایه گاز طبیعی است. در این روش گاز، ماده احیا کننده گندله سنگ آهن می باشد.

مونوکسید کربن و هیدروژن از گاز طبیعی از طریق حرارت دهی و افزودن کاتالیزور جداسازی می شوند. سپس این دو گاز در کوره احیای مستقیم با اکسیژن موجود در گندله سنگ آهن ترکیب شده و آهن اسفنجی تولید می گردد. گندله های آهن احیا شده پس از سرد شدن به سمت انبار محصول انتقال پیدا می کنند. عیار آهن اسفنجی تولید شده به روش میدرکس برابر با 67 درصد می باشد.

فرایند تولید آهن اسفنجی به روش کوره تونلی

روش کوره تونلی نیز از دیگر روش های رایج تولید آهن اسفنجی است. این روش نیز بر پایه احیای مستقیم بوده اما سوخت آن به جای گاز طبیعی، زغال سنگ می باشد. برای تولید آهن اسفنجی، ابتدا زغال سنگ را در کوره حرارت می  دهند تا گاز مونوکسید کربن آن آزاد شود. این گاز با گاز اکسیژن گندله سنگ آهن در کوره احیای مستقیم ترکیب شده و آهن اسفنجی با عیار 65 درصد تولید می گردد.

معرفی ماشین آلات مورد نیاز برای احداث کارخانه

طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی در بخش فنی خود به معرفی تجهیزات خط تولید آهن اسفنجی می پردازد. بنابراین طرح توجیهی در پیاده سازی و اجرایی کردن طرح نیز سودمند خواهد بود.

برخی از تجهیزات کارخانه تولید آهن اسفنجی عبارتند از:

  • کوره دوار احیاء
  • سیلوهای گندله سنگ آهن و سایر مواد اولیه
  • سیستم جداکننده مغناطیسی
  • سیستم خنک کننده کوره دوار
  • آسیاب یکپارچه
  • سیستم سوخت رسانی به کوره دوار
  • سیستم هوارسانی به کوره دوار
  • نوار نقاله
  • تجهیزات برق و ابزار دقیق
  • سیستم هیدرولیکی
  • سیستم هوای فشرده
  • سیلوی انبار آهن اسفنجی

تولید انواع آهن اسفنجی - طرح فنی

آیا تولید آهن اسفنجی دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟

کارشناسان معتقدند، تولید آهن اسفنجی از لحاظ اقتصادی کاملا موجه است. با توجه به منابع غنی گاز طبیعی که در ایران وجود دارد، تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم با گاز طبیعی به صرفه تر خواهد بود.

استفاده از آهن اسفنجی در صنعت فولاد از مزایایی چون تعادل در جرم و حرارت، قابلیت تنظیم میزان کربن و نیتروژن و همچنین قابلیت ذوب در کوره قوس الکتریکی برخوردار است.

 به دلیل مزایای فراوانی که آهن اسفنجی نسبت به دیگر منابع آهن دارد، استفاده از آن در صنعت فولاد روز به روز در حال افزایش است. ضمن این که بررسی آمار صادرات و واردات آهن اسفنجی نشان از رونق صادرات آهن اسفنجی به سایر کشورها می دهد. افزون بر آن مطالعات بازار در طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی نیز توجیه پذیری طرح را ثابت می کند.

معرفی طرح توجیهی اختصاصی تولید آهن اسفنجی

طرح توجیهی اختصاصی تولید آهن اسفنجی، طرحی منحصر به فرد برای هر پروژه سرمایه گذاری و مشتمل بر فصل ها و بخش های متعدد است. طرح توجیهی تولید آهن اسفنجی توسط متخصصین سایت طرح فنی، با تجربه 25 ساله در امور سرمایه گذاری، بانکی و اداری تهیه می شود. همچنین طرح فوق قابل ارائه به سازمان های متولی صدور مجوز و همچنین بانک ها و موسسات مالی و اعتباری می باشد.

ما برای حمایت از سرمایه گذاران در بخش تولید آهن اسفنجی، امتیازاتی را در نظر گرفته ایم. 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان، امتیازاتی هستند که با سفارش طرح توجیهی اختصاصی دریافت خواهید کرد.

جلسه آنلاین رایگان با محوریت امور اداری و بانکی تشکیل می گردد. ما در این جلسه به ارائه توضیحاتی در خصوص وثایق و ضمانت نامه های بانکی، پروسه دریافت مجوز، مراحل دریافت وام و … خواهیم پرداخت.

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

امتیاز

مجموع امتیازات

امتیاز کاربر: 5 ( 4 نتایج)

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب