مشخصات یک طرح توجیهی و نحوه نگارش آن، نقش بسیار مهمی را در موفقیت یک طرح اقتصادی ایفا می کند. طرح توجیهی یا بیزینس پلن، گزارشی مبتنی بر نرم افزار است که برنامه کاملی را از صفر تا صد برای یک کسب و کار ارائه می دهد.
یک طرح توجیهی به شما می گوید، از کجا شروع کنید؛ چه اهدافی را برای خود تعیین کنید؛ چه روندی را در پیش بگیرید و چگونه در مسیر گام بردارید. در حقیقت می توان گفت، طرح توجیهی، هویت و شناسنامه یک کسب و کار است و جوانب مختلف آن را به زبانی ساده توضیح می دهد.
طرح توجیهی از چه بخش هایی تشکیل می شود؟
به طور کلی اطلاعات موجود در یک طرح توجیهی (Business Plan )، را می توان در سه گروه زیر طبقه بندی نمود:
- مطالعات فنی: مطالعات فنی، مجموعه مطالعات انتخاب موقعیت مکانی پروژه، فرآیند تولید محصول، مراحل ساخت و راه اندازی طرح، ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز و مواردی از این دست می باشد. این بخش در حقیقت ارائه دهنده دانش فنی و عملیاتی پروژه است.
- مطالعات بازار: یکی دیگر از بخش های موجود در طرح توجیهی، تحقیقات بازار است. در این قسمت، استراتژی های فروش و خدمات، تجزیه و تحلیل وضعیت عرضه و تقاضا در منطقه، بررسی فرصت ها و تهدیدات بازار و آنالیز پتانسیل های موجود در منطقه ارائه می گردد.
- مطالعات اقتصادی: برآوردهای اقتصادی و مالی طرح از مهم ترین وظایف طرح توجیهی است. محاسبه جریان نقدی ورودی و خروجی و پیش بینی شاخص های مالی وابسته به سود در این بخش انجام می شود.
بررسی مشخصات یک طرح توجیهی موفق
یک طرح توجیهی برای این که بتواند، در راستای اهداف سرمایه گذاران قرار گیرد و نتایج مثبتی را در مسیر سرمایه گذاری ایجاد کند، باید از ویژگی های خاصی برخوردار باشد. مشخصات یک طرح توجیهی موفق به صورت زیر است:
- جامع و کامل است: یک طرح توجیهی موفق با رعایت جزئیات نوشته می شود و متشکل از تمامی اطلاعات ریز و درشت پروژه است. طرح توجیهی به عنوان یک مرجع کامل، تمامی داده های مورد نیاز را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
- به روز است: یک طرح توجیهی هر چقدر می خواهد، مفصل و کامل باشد، اما بدون در نظر گرفتن داده های روز، بی اعتبار و ناقص خواهد بود. از این رو تغییرات قیمتی و تغییرات در بحث فنی پروژه باید حتما در محاسبات طرح توجیهی لحاظ گردد.
- مبتنی بر نرم افزار است: یک طرح توجیهی استاندارد از طریق گزارش گیری با نرم افزار کامفار تهیه می شود تا احتمال بروز خطاهای محاسباتی در آن به صفر برسد.
- گویا و شفاف است: ارائه اطلاعات به زبانی ساده و گویا از طریق جداول و نمودارها از مشخصات یک طرح توجیهی موفق است.
طرح توجیهی چه نقشی ایفا می کند؟
طرح توجیهی حاوی اطلاعات ارزشمند پروژه است و جوانب مختلف یک کسب و کار را به سرمایه گذاران و یا سازمان ها و غیره توضیح می دهد. طرح توجیهی، ایده شما را دریافت کرده و بررسی می کند، آیا این ایده دارای توجیه پذیری اقتصادی است؟ آیا ایده از لحاظ فنی قابل اجرا است؟ آیا چشم انداز آینده طرح مثبت است؟
نمایش پستی و بلندی ها و فراز و فرودهای مسیر سرمایه گذاری از مشخصات یک طرح توجیهی استاندارد است. بدین ترتیب طرح توجیهی، ریسک سرمایه گذاری را کاهش و یک سرمایه گذاری امن را برای شما به ارمغان می آورد.
ضرورت تنظیم طرح توجیهی چیست؟
دستاوردهای طرح توجیهی تنها محدود به ارائه اطلاعات به سرمایه گذاران نیست. کمک به پروسه اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری، تسهیل پروسه اخذ تسهیلات بانکی، جذب سرمایه گذار، اخذ رتبه و ارائه به نهاد ها و ارگان های گوناگون از مشخصات یک طرح توجیهی می باشند.
طرح توجیهی از مستندات مهم قانونی است که در هر مرحله از کسب و کار توسط سازمان های گوناگون از متقاضی دریافت می شود. طرح های توجیهی تهیه شده توسط کارشناسان، قابل دفاع نزد سازمان ها و بانک ها است.
نویسندگان بیزینس پلن در طرح فنی
نویسندگان طرح توجیهی در سایت طرح فنی از کارشناسان خبره سرمایه گذاری بوده و از مشاوران اعتباری و بانکی کشور هستند. آنها با تجربه ای 25 ساله، مسلط به نگارش طرح توجیهی در حوزه های گوناگون می باشند. کارشناسان ما بر فرآیندهای اداری، سازمان و بانکی تسلط داشته و روند اخذ مجوز، وام و غیره را برای شما آسان می کنند.
ما برای حمایت از سرمایه گذاران پس از سفارش طرح توجیهی اختصاصی، جلسه آنلاین رایگان نیز ترتیب داده و مشاوره هایی را در خصوص مراحل اداری و بانکی طرح به شما ارائه می دهیم.
بی نقص، مستند و دقیق بودن از مشخصات یک طرح توجیهی استاندارد است که توسط کارشناسان ما به صورت سفارشی برای شما نوشته می شود. 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح نیز از امتیازاتی است که با سفارش طرح توجیهی در سایت طرح فنی برای سرمایه گذاران در نظر گرفته ایم.