طرح توجیهی تولید شمش سرب ⭐️ برآورد تخصصی هزینه ها

طرح توجیهی تولید شمش سرب - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی تولید شمش سرب، گزارشی از اطلاعات فنی، اقتصادی و مالی این پروژه بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. سرب از فلزات نرم و چکش پذیر است که دارای ظاهری کدر و خاکستری رنگ است. شمش سرب نسبت به بقیه فلزات شکننده تر است؛ اما دارای ویژگی هایی چون استحکام بالا در برابر خوردگی، نقطه ذوب پایین، هدایت الکتریکی پایین، مقاومت در برابر اسیدها و قابلیت ریخته گری مطلوب است.

همچنین از شمش سرب به دلیل ویژگی های فوق الذکر در تولید باتری سرب اسید، ورق سرب، روکش کابل های زره دار، یاتاقان ها، لحیم کاری قطعات الکتریکی، لوله های سربی، تولید رنگدانه ها و آلیاژسازی استفاده می گردد. شمش سرب در کارخانه از سنگ معدن سرب تولید شده و حاوی 97 تا 99 درصد فلز سرب است. شمش سرب دارای اهمیت فوق العاده بالایی در صنایع گوناگون است و بازار اصلی آن کارخانجات تولید کننده باتری های سرب اسید هستند.

تنظیم طرح توجیهی تولید شمش سرب چه ضرورتی دارد؟

سرمایه گذاران برای احداث کارخانه تولید شمش سرب در گام اول، نیازمند اخذ جواز تاسیس هستند. وزارت صنایع و معادن، متولی صدور مجوز برای این کسب و کار است. سازمان های صادرکننده مجوز برای اطمینان از توجیه پذیر بودن طرح، از متقاضی، طرح توجیهی تولید شمش سرب را درخواست می کنند. در ضمن، طرح توجیهی درخواستی باید حتما توسط متخصصین واجد شرایط و مشاورین اعتباری و بانکی کشور نگارش شود.

سرمایه گذاران پس از دریافت جواز تاسیس، مشمول دریافت تسهیلات کم بهره می شوند. بدین منظور لازم است، طرح توجیهی تولید شمش سرب به همراه مدارک دیگر، تحویل بانک عامل گردد. بانک پس از بررسی بیزینس پلن تولید شمش سرب، در صورتی که از توجیه پذیری پروژه اطمینان حاصل کند، وام درخواستی را به متقاضی اختصاص خواهد داد.

طرح توجیهی تولید شمش سرب چه مزایایی دارد؟

در ابتدای راه اندازی کارخانه تولید شمش سرب، معمولا سوالاتی ذهن سرمایه گذاران را مشغول می کند. این که آیا طرح از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است؟ سرمایه اولیه، هزینه ها و سوددهی طرح به چه صورت است؟ چه تجهیزات و ماشین آلاتی را باید برای تولید شمش سرب تهیه نمود؟ وضعیت عرضه و تقاضای محصول چگونه است؟

تمامی این سوالات در طرح توجیهی تولید شمش سرب به زبانی گویا توضیح داده می شوند. در حقیقت می توان گفت، تنظیم طرح توجیهی، پیش نیازی برای شروع اصولی پروژه و بهره برداری از طرح است.

کارخانه تولید شمش سرب - طرح فنی

چرا باید در تولید شمش سرب سرمایه گذاری کنیم؟

به اعتقاد کارشناسان در طرح توجیهی تولید شمش سرب، سرمایه گذاری در این بخش هوشمندانه خواهد بود. ایران، ششمین کشور تولید کننده شمش سرب در آسیا است زیرا معادن سنگ معدنی سرب در نقاط مختلف کشور از جمله یزد، آذربایجان، گلپایگان، طبس و … پراکنده شده اند.

ضمن این که ایران دارای مرز مشترک با کشور ترکیه است که از بزرگترین استخراج کنندگان سنگ معدن سرب در آسیا است. بنابراین کشورمان ایران دارای پتانسیل خوبی برای تولید شمش سرب در بین کشورهای منطقه است.

سرمایه لازم برای تولید شمش سرب

برای راه اندازی کارخانه شمش سرب باید سرمایه و بودجه کافی در نظر گرفته شود. بخش اعظمی از سرمایه برای خریداری تجهیزات کارخانه در نظر گرفته می شود که عموما وارداتی هستند. دستگاه های خط تولید شمش سرب از کشورهایی مانند آلمان، هندوستان و سوئد تهیه می شوند. بخش دیگر سرمایه ثابت نیز برای سوله سازی، راه اندازی تاسیسات و تامین زیرساخت ها در نظر گرفته می شود.

مواد اولیه کارخانه نیز سنگ معدن سرب، کنسانتره سرب و مواد اولیه فرعی دیگر هستند که باید بوجه ای به خریداری دوره ای آنها اختصاص پیدا کند. با توجه به نوسان نرخ ارز، قیمت ماشین آلات و تجهیزات خط تولید متغیر بوده و نمی توان، مبلغ معینی را برای سرمایه اولیه ذکر کرد. کارشناسان برای محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید شمش سرب، قیمت روز ماشین آلات کارخانه را استعلام می کنند.

هزینه های راه اندازی کارخانه

احداث کارخانه تولید شمش سرب علاوه بر سرمایه گذاری ثابت، مستلزم صرف هزینه های گوناگونی است. طبق برآورد کارشناسان برای تولید سالانه 5 هزار تن شمش سرب از کنسانتره سرب، به زمینی با ابعاد 3 هزار مترمربع نیاز است. هزینه زمین بسته به محل احداث کارخانه متغیر خواهد بود. برای ظرفیت تولید گفته شده، تعداد 17 نفر نیز نیروی انسانی نیاز است که حقوق و پاداش آنها به نرخ روز محاسبه می گردد.

هزینه حامل های انرژی، هزینه حمل و نقل و هزینه تعمیر و نگهداری ماشین آلات از سایر هزینه های جاری طرح هستند. تمامی هزینه ها به صورت جزء به جزء با ارقام روز در طرح توجیهی تولید شمش سرب مشخص می شوند.

برآورد سود در طرح توجیهی

تولید شمش سرب از کسب و کارهای پربازده توسط کارشناسان معرفی شده است. به طوری که کارشناسان، نرخ بازده داخلی این طرح را حدود 33 درصد برآورد کرده اند. مدت زمان برگشت سرمایه نیز در این طرح، حدود 4 سال تخمین زده شده است. طبیعی است که درصدهای گفته شده به صورت تقریبی هستند و برای برآورد میزان دقیق سود باید فاکتورهای گوناگونی را در محاسبات لحاظ کرد.

کارشناسان برای برآورد سود در طرح توجیهی تولید شمش سرب، مطالعات و تحقیقات گسترده ای را انجام می دهند. سپس با متدهای تخصصی و نرم افزاری، سود خالص طرح و مولفه های مرتبط با سود را برآورد می کنند.

مراحل تولید شمش سرب در کارخانه - طرح فنی

مواد اولیه مورد نیاز در کارخانه

مهم ترین ماده ای که تولید شمش سرب به آن وابسته است، سنگ معدن سرب می باشد. جالب است بدانید، سنگ معدن سرب و روی معمولا به صورت ترکیبی در طبیعت وجود دارد. این سنگ معدن حاوی مقادیری از نقره، مس و طلا نیز می باشد.

برای جداسازی کانی های سرب از سنگ معدن، از روش فلوتاسیون استفاده می گردد. سپس سنگ معدن سرب به صورت کانسار و یا کنسانتره در تولید شمش سرب به کار برده می شود.

علاوه بر سنگ معدن سرب، مواد اولیه فرعی دیگری نیز در کارخانه مورد نیاز هستند که در طرح توجیهی تولید شمش سرب معرفی می گردند. این مواد شامل اسید سولفوریک، سود سوز آور، سنگ آهک، کک، هیدروکسید سدیم و … می باشند.

شرح فرایند تولید شمش سرب

پس از جداسازی سرب از روی، سنگ معدن سرب طی فرایندهای مختلف، ذوب ریزی می گردد. سرب ذوب شده تحت عملیات برشته سازی قرار گرفته و با اکسیژن هوا ترکیب و به اکسید سرب مبدل می شود. در مرحله بعد، اکسید سرب را حرارت می دهند تا توده های سرب تشکیل گردد.

توده ها با مواد اولیه فرعی از جمله سنگ آهک و کک ترکیب می شوند. سپس سرب مذاب را در قالب های شمش می ریزند. پس از خنک سازی، شمش سرب را مجددا تا دمای ذوب گرم می کنند تا عملیات تصفیه و پالایش بر روی شمش انجام می گردد.

با گرم شدن سرب، ترکیبات مس به سطح آماده و از شمش جداسازی می گردند. جداسازی آرسنیک نیز از طریق انفجار سرب با هوا انجام می شود. با عملیات پارکر نیز، نقره از شمش سرب جدا می شود. در نهایت شمش سرب با خلوص بین 97 تا 99.5 درصد تولید می گردد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی شمش روی ⭐️ سال 1401 (گرید کانون+مطالعات بازار)

معرفی تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز

یکی دیگر از مزایای طرح توجیهی تولید شمش سرب، ارائه دانش فنی و عملیاتی طرح است. طرح توجیهی با معرفی تجهیزات مورد نیاز در کارخانه در پیاده سازی طرح نیز کمک کننده خواهد بود.

برخی از مهم ترین تجهیزات کارخانه تولید شمش سرب عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • تانک های متوالی فلوتاسیون
  • مخازن مواد اولیه
  • تسمه متحرک
  • کوره بلند تصفیه
  • کوره ذوب فلز
  • دستگاه سنگ شکن
  • آسیاب
  • میکسر همزن دار
  • تجهیزات ریخته گری
  • راکتور تصفیه
  • قالب های شمش سرب

[/tie_list]

دستگاه و تجهیزات شمش سرب - طرح فنی

آیا تولید شمش سرب دارای توجیه اقتصادی است؟

مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید شمش سرب، نشان دهنده توجیه پذیر بودن این طرح است. ذخایر سرب و روی در ایران بیش از 300 میلیون تن است که سالانه به طور متوسط، حدود 5 میلیون تن از آن برداشت می شود. بنابراین ذخایر غنی از سرب باعث شده است که مشکلی از بابت تامین مواد اولیه برای تولید شمش سرب وجود نداشته باشد.

ضمن این که پیشرفت صنعت خودروسازی در کشور و افزایش شمار خودروهای داخلی نیاز به باتری های سرب اسید را نیز افزوده است و همانطور که در بالا گفتیم، شمش سرب از مواد اولیه اصلی در تولید باتری های سرب اسید است. افزون بر آن، شمش سرب در صنایع الکترونیک، صنایع شیمیایی و بسیاری از صنایع دیگر نیز استفاده گسترده ای دارد.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید شمش سرب

طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی مفصل از اطلاعات طرح است که توسط کارشناسان سایت طرح فنی نگارش می شود. کارشناسان ما از برترین طرح توجیهی نویسان کشور بوده و از تجربه ای 25 ساله در زمینه سرمایه گذاری و امور بانکی و اداری برخوردار هستند. نگارش طرح توجیهی تولید شمش سرب با آخرین استانداردهای بانکی و ضوابط سازمانی صورت می پذیرد.

شما سرمایه گذار عزیز با سفارش طرح توجیهی اختصاصی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را نیز دریافت خواهید کرد. ما جهت دلگرمی بخشیدن به سرمایه گذاران عزیز و پاسخگویی به سوالات آنها، جلسه آنلاین را برگزار می کنیم.

مراحل اداری اخذ جواز تولید شمش سرب، مراحل دریافت وام، شرح وثایق و ضمانت نامه های بانکی و سایر مسائل اداری و بانکی از موضوعات مطرح شده در جلسه خواهند بود.

5/5 - (15 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب