طرح توجیهی تولید لوله بدون درز، حاوی اطلاعات ارزنده پروژه در بخش های فنی، اقتصادی و مالی بوده و توسط متخصصین سایت طرح فنی با هدف اخذ مجوز و وام نگارش می شود.
لوله های بدون درز برخلاف لوله های درزدار بدون عملیات جوشکاری تولید شده و فاقد هر گونه درز می باشند. ایده ساخت لوله های بدون درز، اولین بار توسط برادران مانیسمان ارائه شد، در نتیجه به این لوله ها، لوله های مانیسمان نیز اطلاق می گردد. لوله های بدون درز دارای خواص فیزیکی بهتری بوده و از مقاومت بالاتری در برابر تنش و فشار برخوردارند.
لوله های مانیسمان به صورت مستقیم از شمش های فولادی و از طریق فرآیندهای کشش یا نورد پیوسته ساخته می شوند. شمش فولادی در ابتدا طی فرایندهای مختلف، تبدیل به لوله ای با سایز بزرگ شده سپس طی عملیات کشش گرم و سرد، سایز آن تغییر پیدا می کند.
از لوله های بدون درز در کشتی سازی، خودروسازی، خطوط لوله پالایشگاهی، حمل و نقل سیالات، خطوط انتقال گاز و بنزین و به عنوان لوله دیگ بخار، لوله مبدل حرارتی و … استفاده می گردد.
طرح توجیهی تولید لوله بدون درز به منظور اخذ مجوز و وام
سرمایه گذاران برای احداث کارخانه تولید لوله بدون درز، باید اقدام به اخذ جواز تاسیس، موافقت نامه های اصولی و پروانه بهره برداری از وزارت صنایع و معادن و سازمان های ذیربط نمایند.
سازمان های صادرکننده مجوز برای بررسی منطقی بودن و توجیه پذیری پروژه، طرح توجیهی تولید لوله بدون درز را از سرمایه گذاران درخواست می کنند. مستند و قابل دفاع بودن نزد نهادهای صادر کننده مجوز، از ضروریات بیزینس پلن تولید لوله بدون درز می باشد.
افزون بر اخذ جواز، دریافت تسهیلات کم بهره از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز در گرو ارائه طرح توجیهی به بانک عامل است. طرح توجیهی تولید لوله بدون درز، پس از تنظیم با داده های روز و مطابق با استانداردهای بانکی برای اثبات توجیه پذیری طرح به بانک تحویل داده می شود.
مزایای نگارش طرح توجیهی چیست؟
طرح توجیهی، نه تنها برای اخذ مجوز و وام ضروری است، بلکه نقش پررنگی در مسیر سرمایه گذاری ایفا می کند. طرح توجیهی تولید لوله بدون درز، تمامی اطلاعاتی را که سرمایه گذاران برای راه اندازی پروژه و دسترسی آسان به سود لازم دارند، در اختیار آنها قرار می دهد.
در واقع طرح توجیهی فوق با متمرکز سازی اطلاعات و ارائه آن به صورت یکپارچه به کارآفرینان، از سردرگمی و اتلاف وقت آنها جلوگیری می کند. سرمایه گذاران موفق، یکی از رموز موفقیت خود را استفاده از طرح توجیهی استاندارد و همسوسازی رویکردهای خود با دستورالعمل های طرح توجیهی می دانند.
چرا باید در تولید لوله بدون درز سرمایه گذاری کنید؟
طبق بررسی های کارشناسان در طرح توجیهی تولید لوله بدون درز، ورود به این طرح اقتصادی از فرصت های بهینه است. امروزه بیش از 65 درصد از لوله های تولیدی در سراسر جهان، لوله های بدون درز هستند. لوله های فولادی بدون درز در برابر فشار بالا و درجه حرارت بالا، مقاومت خوبی از خود نشان می دهند، در نتیجه این لوله ها بهترین انتخاب برای سیستم های پرفشار و حساس می باشند.
مقاومت بسیار خوب در برابر خوردگی نیز از ویژگی های بارز لوله های بدون درز است و از آن جا که این لوله ها فاقد هر گونه محل اتصال و درز هستند، برای عبور سیالات اسیدی و بازی نیز مناسب می باشند.
در حال حاضر، لوله های بدون درز، بخش بزرگی از بازارهای بین المللی را در صنعت لوله به خود اختصاص دادند. از این رو چشم انداز خوبی برای سرمایه گذاری در تولید این لوله ها مشاهده می گردد.
سرمایه لازم برای تولید لوله بدون درز
راه اندازی واحد تولید لوله بدون درز به سرمایه بیشتری نسبت به لوله درزدار نیازمند است. سرمایه ثابت اولیه برای خریداری تجهیزات مورد نیاز از جمله دستگاه کشش، دستگاه برش، کوره های پیش گرم و … صرف می شود.
سوله سازی، راه اندازی تاسیسات و خریداری حق انشعاب ها نیز با سرمایه ثابت انجام می گردد. اما سرمایه گذاری، تنها محدود به سرمایه ثابت نیست، بلکه بهره برداری از کارخانه نیز مستلزم بودجه ای تحت عنوان سرمایه درگردش می باشد.
سرمایه درگردش مختص خرید مواد اولیه است. ماده اولیه اصلی برای تولید لوله بدون درز، شمش فولادی است که از کارخانجات داخلی تامین می گردد. با توجه به نوسان نرخ ارز و متغیر بودن قیمت ماشین آلات باید قیمت روز آنها برای برآورد شاخص های مالی، استعلام شود. محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید لوله بدون درز با ارزش روز ماشین آلات و نرخ روز شمش فولادی انجام می گردد.
برآورد هزینه های پروژه
هزینه های پروژه بسته به مقیاس، مختصات و مشخصات طرح متغیر خواهند بود. راه اندازی کارخانه تولید لوله بدون درز در ابتدا مستلزم تهیه زمین است. طبق برآوردهای کارشناسان در یک پروژه مشابه، تولید 80 هزار تن لوله بدون درز در سال، در زمینی به ابعاد 15 هزار متر مربع و زیربنای 4500 متر مربع انجام گرفته است. برای ظرفیت تولید فوق، تعداد 160 نفر نیروی انسانی نیز در نظر گرفته شده است.
به جز هزینه های فوق، هزینه های مصرف انرژی، هزینه های حمل و نقل و هزینه های تعمیر و سرویس ماشین آلات نیز از هزینه های مهم اجرایی طرح می باشند. محاسبه هزینه ها در طرح توجیهی تولید لوله بدون درز با رعایت جزئیات و با ارقام روز انجام می گردد.
بررسی سود توسط طرح توجیهی
میزان سوددهی طرح تولید لوله بدون درز به ظرفیت تولید سالیانه و مقیاس طرح وابسته است؛ اما به طور کلی باید گفت، کارخانه های تولید لوله مانیسمان از بازدهی خوبی برخوردار هستند.
نرخ بازده داخلی این طرح توسط کارشناسان، حدود 33 درصد تخمین زده شده است. به طبع هر چقدر، مبلغ سرمایه گذاری اولیه بالاتر بوده و از تجهیزات پیشرفته تر و باکیفیت تری در پروژه استفاده شود، میزان سود نیز بالاتر خواهد بود.
پیش بینی سود در طرح توجیهی تولید لوله بدون درز، حسن ختام برآورد شاخص های مالی است و به صورت تخصصی و نرم افزاری توسط کارشناسان انجام می پذیرد.
فرایند تولید لوله بدون درز
به طور کلی پیاده سازی و اجرای اصولی این طرح، نیازمند اطلاعات و پیش زمینه های قبلی است که در بخش فنی طرح توجیهی تولید لوله بدون درز ارائه می گردد. اولین مرحله در تولید لوله بدون درز، برشکاری اولیه شمش فولادی با طول مورد نظر است.
شمش فولادی پس از برش به کوره القایی انتقال داده می شود تا حرارت دهی شده و سرخ شود. سپس شمش گداخته از چند غلطک دوار عبور داده می شود تا شکل استوانه ای پیدا کند.
مرحله بعدی، شلیک سمبه به شمش فولادی است. سمبه، میله ای نوک تیز فولادی است که با سرعت زیاد به مرکز استوانه شمش گداخته شلیک می شود. بدین ترتیب طول استوانه افزایش پیدا کرده و یک استوانه توخالی با طول بیشتر خواهیم داشت.
در مرحله بعدی، پس از تابگیری لوله، سنبه خارج می گردد. مرحله بعد، مرحله کشش گرم لوله فولادی برای دستیابی به ضخامت و مشخصات مورد نظر می باشد. در نهایت لوله بدون درز پس از خنک سازی، برش داده شده و اسید شویی می گردد.
معرفی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز
برخی از تجهیزات مورد نیاز که در طرح توجیهی تولید لوله بدون درز معرفی می گردند، عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه یا قیچی برش شمش
- کوره پیش گرم
- کوره القایی الکتریکی
- غلطک های دوار
- ماشین سمبه زنی
- غلطک تابگیری لوله
- جک خروج سمبه
- ماشین کشش گرم لوله فولادی
- تونل آب پاشی
- دستگاه برش لوله
[/tie_list]
مزایای لوله های مانیسمان
برخی از مزایای غیر قابل انکار لوله های بدون درز عبارتند از:
[tie_list type=”checklist”]
- خواص مکانیکی بهبود یافته
- قابلیت ماشین کاری آسان
- استحکام بالا در برابر فشار، حرارت و ضربه
- آنتی استاتیک
- طول عمر بالا
- قابل بازیافت
- یکنواختی بافت و ساختار
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید لوله بدون درز
به اعتقاد کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی تولید لوله بدون درز، این طرح از لحاظ اقتصادی کاملا توجیه پذیر است. بررسی آمار واردات و صادرات لوله های بدون درز نشان می دهد که تولید این لوله ها در داخل کشور به قدر کفایت نیست و حجم بزرگی از لوله های بدون درز مصرفی در صنایع داخلی از کشورهای دیگر وارد می شوند. از این رو ظرفیت خالی فراوانی برای احداث واحدهای جدید تولید لوله بدون درز در کشور قابل مشاهده است.
سفارش طرح توجیهی تولید لوله بدون درز
طرح توجیهی اختصاصی، حاوی اطلاعات هر طرح به صورت انحصاری است و توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. متخصصین ما با کارنامه درخشان و سابقه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری، بانکی و اداری، دقیق ترین و به روز ترین طرح توجیهی تولید لوله بدون درز را جهت اخذ مجوز و وام نگارش می کنند.
امتیازات ویژه سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان می باشند. هدف ما از ارائه این امتیازات، حمایت از سرمایه گذاران تا اجرایی شدن طرح، اخذ وام و مجوز و دسترسی آسان آنها به سود است.
کارشناسان ما در جلسه آنلاین به توضیح امور اداری و بانکی پروژه مانند وثایق و ضمانت نامه های بانکی، مراحل اخذ مجوز کارخانه، پروسه اخذ وام از بانک ها و … می پردازند.