طرح توجیهی تولید مس کاتدی ⭐️ برای اخذ مجوز و وام بانکی

طرح توجیهی تولید مس کاتدی - طرح فنی

فهرست مطالب

طرح توجیهی تولید مس کاتدی، گزارشی از ارزیابی های فنی و امکان سنجی طرح است و توسط کارشناسان سایت طرح فنی به منظور ارائه اطلاعات یکپارچه به مشتریان و جهت اخذ مجوز و وام تهیه می شود.

فلز مس از لحاظ فراوانی در کره زمین در رتبه سوم قرار دارد. این فلز رنگین به علت رسانایی الکتریکی بسیار عالی و هدایت حرارتی خوب در صنایع الکترونیک و بسیاری از صنایع دیگر به کار می رود. مس کاتدی یا کاتد مس، محصولی تولید شده از سنگ معدن مس است که برای ساخت آلیاژهای مس و مفتول های مسی با درصد خلوص بالا استفاده می شود.

تولید مس کاتدی معمولا با خردایش سنگ معدن مس و عملیات لیچینگ یا پالایش الکترولیتی انجام می گردد. بیش از 50 درصد از مس کاتدی تولید شده در ایران در صنایع الکترونیک مصرف می شود. از مس کاتدی همچنین برای تولید ورق های مسی، لوله های مسی و سپرهای مسی نیز استفاده می کنند. افزون بر آن استفاده از مس کاتدی در فرایند تولید آلیاژهای برنجی، برنز و فولادهای آلیاژی ضروری است.

ضرورت تنظیم طرح توجیهی تولید مس کاتدی

اخذ جواز تاسیس، موافقت اصولی و پروانه بهره برداری از ضرورت های تنظیم طرح توجیهی هستند. طرح توجیهی تولید مس کاتدی در پروسه صدور مجوز توسط وزارت صنایع و معادن و سازمان های ذیصلاح مورد نیاز است.

بیزینس پلن تولید مس کاتدی، متشکل از بخش های فنی، اقتصادی و مالی طرح بوده و توجیه پذیری پروژه را به سازمان های صادر کننده مجوز منعکس می کند.

بسیاری از سرمایه گذارانی که قصد احداث کارخانه تولید مس کاتدی را دارند، برای تامین سرمایه اولیه، تمایل به دریافت تسهیلات از بانک ها دارند. بانک ها و موسسات مالی و اعتباری در صورت وجود اعتبار و دریافت طرح توجیهی تولید مس کاتدی، تسهیلات درخواستی را به متقاضی واگذار خواهند نمود.

مزیت های استفاده از طرح توجیهی تولید مس کاتدی

سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه تولید مس کاتدی با سوالات و ابهاماتی در خصوص دانش فنی طرح، شاخص های مالی و وضعیت بازار محصول روبرو خواهند بود. طرح توجیهی تولید مس کاتدی مانند آینه ای، بازتاب دهنده تمامی اطلاعات مهم این کسب و کار در بخش های فنی، عملیاتی، اقتصادی و مالی طرح است.

سرمایه گذاران با استفاده از داده ها و اطلاعاتی که توسط تیم تحقیقاتی جمع آوری شده اند و برآورد دقیق شاخص های مالی با مشخصات پروژه آشنا می شوند.

تولید مس کاتدی به روش لیچینگ - طرح فنی

چشم انداز سرمایه گذاری در تولید مس کاتدی

کارشناسان و نگارندگان طرح توجیهی تولید مس کاتدی، آینده و چشم انداز روشنی را برای سرمایه گذاری در تولید مس کاتدی پیش بینی کرده اند. ذخایر غنی از مس در کشورمان ایران باعث شده است که فلز مس و محصولات تولید شده از آن جایگاه ویژه ای را در صنایع گوناگون داشته باشند.

صنایع الکترونیک، صنایع نظامی و صنایع ساختمانی به فلز مس با عیار 99.99 درصد یا مس کاتدی احتیاج دارند.

انتظار می رود، با پیشرفت صنعت الکترونیک و افزایش تجهیزات و ابزارهای برقی، نیاز به مس کاتدی نیز همچنان روند صعودی داشته باشد زیرا قسمت اعظم سیم ها و مفتول های مسی مورد استفاده در صنعت الکترونیک از مس کاتدی تولید می گردند.

سرمایه اولیه برای تولید مس کاتدی

احداث کارخانه تولید مس کاتدی مستلزم سرمایه گذاری اولیه است. قسمت عدم سرمایه اولیه برای خریداری تجهیزات کارخانه از جمله تجهیزات خردایش سنگ معدن مس، تانک ها و تجهیزات لیچینگ و غیره صرف می شود. قسمت دیگری از سرمایه نیز به سوله سازی و راه اندازی تاسیسات برق رسانی، آب رسانی، سرمایش و گرمایش و … اختصاص پیدا می کند.

مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مس کاتدی نیز سنگ معدن مس، اسید سولفوریک، آهک هیدراته و مواد شیمیایی هستند که با سرمایه درگردش به صورت مرتب خریداری می شوند. فاکتورهای اثرگذار در میزان سرمایه اولیه شامل ظرفیت تولید سالیانه، استهلاک تجهیزات و قیمت روز ماشین آلات می باشند که در طرح توجیهی تولید مس کاتدی مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرند.

هزینه های راه اندازی پروژه

تعیین هزینه ها و مبلغ گذاری آنها از مهمترین مراحل در برآورد شاخص های مالی طرح است. هزینه زمین، هزینه نیروی انسانی، هزینه های انرژی مصرفی کارخانه، هزینه حمل و نقل، هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات و هزینه محوطه سازی از هزینه های عمده این پروژه هستند.

طبق بررسی های کارشناسان، برای تولید 10 هزار تن مس کاتدی در سال، به زمینی با ابعاد 25 هزار متر مربع و زیربنای حداقل 8 هزار مترمربع و تعداد 210 نفر نیروی انسانی نیاز است.

گفتنی است، میزان هزینه های راه اندازی پروژه بسته به مشخصات و مقیاس طرح متغیر خواهد بود. بهترین روش برای محاسبه دقیق و بدون خطای هزینه ها، استفاده از طرح توجیهی تولید مس کاتدی است، چرا که تمامی محاسبات در آن، به صورت تخصصی و با نرم افزار کامفار انجام می گردد.

برآورد سود تولید مس کاتدی

راه اندازی یک واحد تولید مس کاتدی نیازمند سرمایه گذاری تقریبا بزرگی است؛  در عوض، سود طرح نیز چشمگیر است. کارشناسان، نرخ بازده داخلی این پروژه را حدود 30 درصد برآورد نموده اند. قیمت جهانی مس، تاثیر فوق العاده زیادی در میزان سوددهی پروژه دارد.

افزون بر آن استفاده از تجهیزات و دستگاه های استاندارد و باکیفیت، هزینه استهلاک را پایین آورده و سود طرح را افزایش می دهد.

طرح توجیهی تولید مس کاتدی، میزان دقیق سود خالص، سود ناخالص، نرخ بازده داخلی طرح و مدت زمان برگشت سرمایه را با توجه به مشخصات و ویژگی های طرح مشخص می کند.

خط تولید و فرایند مس کاتدی در ایران - طرح فنی

آشنایی با فرایند تولید مس کاتدی

به طور کلی تولید مس کاتدی به سه روش پیرومتالورژی، هیدرومتالورژی (لیچینگ و بیولیچینگ) و الکترومتالورژی انجام می گردد.

توضیح این که انتخاب روش تولید به نوع کانی سنگ معدن مس بستگی دارد و در ایران روش هیدرومتالورژی، از روش های رایج تولید مس کاتدی است و استفاده از این روش در چند سال اخیر، روند افزایشی را طی کرده است.

مراحل تولید به روش لیچینگ را به صورت زیر شرح می شود:

[tie_list type=”plus”]

  • خردایش سنگ معدنی مس: ابتدا خردایش سنگ معدن با دستگاه های سنگ شکن انجام شده و کنسانتره مس تولید می گردد.
  • انحلال مس موجود در سنگ معدنی: در این مرحله که لیچینگ نام دارد، کانی های مس در یک حلال که معمولا اسید سولفوریک رقیق است، حل می شوند.
  • استخراج حلالی: محلول مس به روش استخراج حلالی مورد پالایش قرار گرفته و مس موجود در محلول، طی چند مرحله توسط یک ماده آلی جداسازی می گردد.
  • الکترو وینینگ: در این مرحله، الکترولیت های باردار توسط جریان برق به سمت سلول های الکترولیز حرکت کرده و مس کاتدی از محلول پالایش شده جدا می شود.

[/tie_list]

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی تولید میلگرد ⭐️ گفتگو با کارشناس حوزه فولاد

معرفی تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز

بخش فنی طرح توجیهی تولید مس کاتدی، تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز در کارخانه را نیز آنالیز و معرفی می کند.

برخی از مهم ترین تجهیزات تولید مس کاتدی عبارتند از:

[tie_list type=”starlist”]

  • سنگ شکن فکی
  • مخزن هاپر
  • هیدروکن
  • کانوایر
  • سرند
  • والس
  • نوار نقاله
  • مخازن همزنی
  • مخزن اسید
  • سیستم پمپ اسید
  • کلاسیفایر
  • ورتیکال پمپ
  • فیلتر پرس
  • تانک لیچینگ
  • سیستم استخراج حلالی
  • سیستم الکترووینینگ (استخراج الکتریکی)

[/tie_list]

آشنایی با انواع مس کاتدی

مس کاتدی دارای انواع گوناگون بوده و از عیاری بین 99.95 درصد تا 99.99 درصد برخوردار است. حدود 50 درصد از مس های کاتدی با عیار 99.99 درصد در صنایع الکترونیک استفاده می گردند. پس از آن صنایع ساختمانی، صنایع نظامی، صنایع ماشین سازی و صنایع حمل و نقل، بیشترین مصرف کنندگان مس کاتدی با خلوص بالا می باشند.

ورق های مس کاتدی عموما در ابعادی بین 0.5 تا 1 متر مربع و با ضخامت 3 تا 20 میلی متر ساخته می شوند. این ورق ها عموما بین 1 تا 4 تن وزن دارند. ورق های مس کاتدی بر روی هم قرار داده شده و بدون بسته بندی و با تسمه های فلزی نگهداری می شوند.

کارخانه تولید مس کاتدی - طرح فنی

بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید مس کاتدی

طبق ارزیابی ها و بررسی های اقتصادی که کارشناسان در طرح توجیهی تولید مس کاتدی انجام داده اند، سرمایه گذاری در این بخش توجیه پذیر خواهد بود. دسترسی آسان به مواد اولیه، دسترسی به تجهیزات و فناوری تولید، بازار مصرف بسیار خوب، نرخ بازده داخلی مناسب و مدت زمان برگشت سرمایه کوتاه از دلایلی هستند که نشان دهنده رضایت بخش بودن سرمایه گذاری در این بخش می باشند.

ضمن این که با افزایش قیمت جهانی مس نیز درآمد کارخانه های تولید کننده مس کاتدی در سال های اخیر رشد صعودی داشته است.

سفارش طرح توجیهی اختصاصی تولید مس کاتدی

طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی است که بر خلاف طرح توجیهی آماده به صورت انحصاری با مشخصات طرح نوشته می شود. نگارندگان طرح توجیهی تولید مس کاتدی، کارشناسان مجرب سایت طرح فنی هستند که بیش از 25 سال تجربه در زمینه نگارش طرح توجیهی و امور سرمایه گذاری دارند.

طرح توجیهی فوق با داده ها و اطلاعات روز و با بهره گیری از اطلاعات تیم تحقیقاتی تهیه می گردد.

سرمایه گذاران عزیز با سفارش طرح توجیهی اختصاصی در سایت طرح فنی، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان را نیز دریافت خواهند کرد.

متخصصان ما در جلسه آنلاین به پاسخگویی به سوالات اداری و بانکی شما پرداخته و مراحل اداری اخذ جواز، مراحل اخذ تسهیلات کم بهره و همچنین وثایق و ضمانت نامه های بانکی را شرح می دهند.

5/5 - (17 امتیاز)

اشتراک گذاری مقاله

دیگر مقالات سایت را در اینجا ببینید

6 پاسخ

  1. سلام محمد کفشدوز هستم از شیراز ممنون میشم بنده رو در خصوص طرح توجیهی راهنمایی بفرمایید

    1. سلام وقت بخیر به بخش پشتیبانی پیام بدید همکارانمون راهنمایی میکنن.

    1. سلام اقای دوستعلی زاده، پیامتون رو در واتس اپ دریافت کردیم همکارانمون در حال پیگیری هستن.

    1. سلام وقت بخیر از طریق پشتیبانی سمت چپ واتس اپ میتونید سفارش تون رو ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین و جدیدترین مقالات سایت

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب