طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی، نتیجه تحقیقاتی است که جهت امکان سنجی پروژه توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. روغن حیوانی از دیرباز در کشورمان جایگاه ویژه ای داشته و توسط مردم برای پخت و پز استفاده می شده است. در گذشته روغن حیوانی تنها توسط دامداران تولید شده و به مصرف خانگی می رسید؛ اما هم اکنون روغن حیوانی در کارخانه های مکانیزه از کره حیوانی تولید شده و بسته بندی می گردد.
روغن های حیوانی عموما به سه دسته روغن گاوی، روغن گوسفندی و ترکیب روغن گاوی و گوسفندی تقسیم بندی می شوند. به طور کلی روغن های حیوانی از کره حیوانی تولید شده و سرشار از چربی های غیر اشباع مفید برای بدن می باشند.
در دهه های گذشته، تبلیغات منفی گسترده ای توسط کارخانه های روغن نباتی در مورد مضرات روغن حیوانی صورت گرفت؛ اما هم اکنون با بالا رفتن اطلاعات تغذیه ای مردم، آنها به خواص بی نظیر روغن حیوانی پی برده و اندک اندک تقاضا برای روغن حیوانی وسعت گرفته است. بنابراین تولید و بسته بندی روغن حیوانی از کسب و کارهای سودده خواهد بود.
هدف از تنظیم طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی
اخذ مجوز کارخانه، اولین گام در هر کار تولیدی است. برای احداث کارخانه تولید و بسته بندی روغن حیوانی نیز باید در ابتدا جواز تاسیس و متعاقبا پروانه بهره برداری از وزارت کشاورزی اخذ گردد. هدف از تنظیم طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی، ارائه به سازمان های ذیربط برای صدور مجوز است.
از این رو طرح توجیهی مطابق با آخرین دستورالعمل های وزارت کشاورزی تهیه می گردد. ضمن این که علاوه بر مجوز، واگذاری وام توسط بانک ها نیز منوط به ارائه طرح توجیهی به بانک می باشد.
ارائه اطلاعات ضروری و مفید به سرمایه گذار از دیگر اهداف نگارش طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی است. طرح توجیهی می تواند، صفر تا صد راه اندازی کارخانه روغن حیوانی را به سرمایه گذار نشان دهد. این طرح با ارائه دانش فنی و عملیاتی پروژه، تجزیه و تحلیل شاخص های مالی و مطالعات بازار، مرجعی بی نقص برای سرمایه گذاران است.
سرمایه لازم برای تولید و بسته بندی روغن حیوانی
کارخانه های تولید و بسته بندی روغن حیوانی به دو دسته تقسیم بندی می شوند. گروهی از آنها شیر تازه را به عنوان مواد اولیه دریافت کرده و پس از تهیه کره حیوانی، روغن زرد حیوانی را تولید و بسته بندی می کنند.
اما گروهی دیگر، کره های حیوانی را از تولیدکنندگان دیگر به صورت عمده خریداری کرده و به تولید و بسته بندی روغن حیوانی می پردازند. گفتنی است، کارخانه های گروه دوم با سرمایه کمتری قابل راه اندازی می باشند. سرمایه ثابت به خریداری تجهیزات خط تولید و تجهیزات بسته بندی اختصاص پیدا می کند.
علاوه بر سرمایه گذاری ثابت، برای بهره برداری از کارخانه، سرمایه درگردش نیز جهت خرید مواد اولیه که شیر تازه گاوی و گوسفندی یا کره حیوانی می باشند، در نظر گرفته می شود. محاسبه سرمایه اولیه در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی با در نظر گرفتن ظرفیت تولید روغن انجام می گردد.
برآورد هزینه های احداث کارخانه
هزینه های احداث کارخانه تولید و بسته بندی روغن حیوانی شامل هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه های غیر عملیاتی و هزینه های عملیاتی طرح هستند. هزینه زمین از جمله هزینه های مهم این طرح است. طبق برآورد کارشناسان برای تولید 600 تن روغن حیوانی در سال، به زمینی با زیربنای 800 مترمربع نیاز است.
هزینه زمین بسته به شهر و محل احداث کارخانه متغیر خواهد بود. هزینه نیروی انسانی نیز از سایر هزینه های اصلی طرح است. برای حجم تولید ذکر شده، تعداد 16 نفر نیروی انسانی تمام وقت نیز نیاز است.
هزینه های حمل و نقل مواد اولیه، هزینه حامل های انرژی و هزینه نگهداری تجهیزات از جمله سایر هزینه های طرح می باشند. طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی، براورد تمامی هزینه ها را با اعداد و ارقام روز انجام می دهد.
تخمین سود تولید و بسته بندی روغن حیوانی
امروزه گرایش مردم به استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده و بهداشتی افزایش پیدا کرده است. روغن حیوانی در کارخانه های مکانیزه به روش کاملا بهداشتی تولید و در بسته بندی های مورد تایید وزارت بهداشت روانه بازار می شود. از این رو تولید انبوه و بسته بندی روغن حیوانی از کسب و کارهای پربازده است و سود تضمین شده ای را برای سرمایه گذاران به ارمغان می آورد.
میزان سود این کسب و کار به ظرفیت تولید سالیانه، نوع و کیفیت بسته بندی و روش های بازاریابی بستگی دارد. بیزینس پلن تولید و بسته بندی روغن حیوانی، محاسبه سود را به صورت تخصصی و با روش های نرم افزاری انجام می دهد.
مراحل تولید و بسته بندی روغن حیوانی
روغن های حیوانی گاوی و گوسفندی دارای مشخصات متفاوتی بوده و طبع متمایزی دارند. روغن گاوی دارای رنگ زرد پر رنگ بوده و طبع گرمی دارد؛ اما رنگ روغن گوسفندی، روشن تر و دارای طبع سرد است. مراحل تولید روغن حیوانی در کارخانه به صورت زیر است:
[tie_list type=”plus”]
- تولید دوغ از شیر تازه
- کره گیری از دوغ
- حرارت دهی کره در دیگ
- تبخیر آب کره و تولید روغن زرد حیوانی
- بسته بندی روغن حیوانی
[/tie_list]
معرفی تجهیزات مورد نیاز در کارخانه
بخش فنی طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی، جهت ارائه دانش عملیاتی پروژه، تجهیزات مورد نیاز را نیز معرفی می کند. برخی از تجهیزات خط تولید روغن حیوانی عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- مشک برقی صنعتی
- کره گیر
- مخزن استیل همزن دار
- دیگ پخت
- مخزن روغن حیوانی
- دستگاه شیشه شور و خشک کن شیشه
- دستگاه پرکن
- دستگاه درب بند
- لیبل زن
[/tie_list]
آیا تولید و بسته بندی روغن حیوانی دارای توجیه اقتصادی است؟
طبق مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی، این طرح از لحاظ اقتصادی موجه است. با توجه به این که تعداد واحدهای فعالی که در تولید مکانیزه روغن حیوانی ورود کرده اند، اندک است، سرمایه گذاری در این بخش هوشمندانه خواهد بود.
هم اکنون تکنولوژی تولید مکانیزه و بدون دخالت دست برای تولید روغن حیوانی نیز در دسترس است. در ضمن صادرات روغن حیوانی در چند سال اخیر، بسیار داغ بوده و به کشورهای عراق، ترکیه، افغانستان، پاکستان و غیره انجام می شود.
معرفی طرح توجیهی روغن حیوانی
طرح توجیهی اختصاصی، گزارشی منحصر به فرد برای هر پروژه است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. کارشناسان ما با تجربه ای بالغ بر 25 سال در امور سرمایه گذاری و بانکی، طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن حیوانی را نگارش می کنند.
سفارش طرح توجیهی اختصاصی با 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان همراه خواهد بود. مراحل اداری اخذ مجوز، پروسه دریافت تسهیلات، رفع ابهام در خصوص ضمانت نامه ها و وثایق بانکی و … از موضوعات جلسه آنلاین می باشند.