تهیه طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل از جمله بخشهای بسیار مهم در زمینه راه اندازی خط تولید و بسته بندی عسل محسوب میشود که توسط کارشناسان باتجربه سایت طرح فنی نگارش میشود. این طرح، کل نقشه راه را تعیین کرده و در دریافت مجوزها یا دیگر تسهیلات برای تولیدکننده لازم و ضروری خواهد بود. تهیه یک طرح توجیهی دقیق و سنجیده به تولیدکننده در انجام موفق فرآیند کار کمک بسیاری خواهد کرد.
در وهله اول باید بدانید که، تاسیس کارخانه فرآوری و بسته بندی عسل به مجوز جهاد کشاورزی نیاز دارد. این سازمان برای صدور مجوز و پروانه فعالیت و صدور جواز تاسیس کارخانه به یک پروپوزال یا طرح تحقیقاتی فرآوری و بسته بندی عسل قابل استناد نیاز دارد.
نگارش طرح توجیهی با هدف اخذ مجوز و تسهیلات بانکی
به منظور دریافت تسهیلات و وامهای بانکی، در دست داشتن طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل از مدارک اولیه بسیار مهم محسوب میشود. از طرف دیگر واضح و مشخص است که، تاسیس هر کارخانه یا کارگاه تولیدی به سرمایه اولیه زیاد و جذب سرمایه گذاران نیاز دارد. یک طرح تحقیقاتی محکم، دقیق و مشخص میتواند نظر مساعد و موافق سرمایه گذاران زیادی را جلب کند.
بدین ترتیب تهیه یک نقشه راه دقیق، طرح تحقیقاتی یا طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل، برای تولید کننده لازم و ضروری میباشد. این پروپوزال بر اساس برآورد مالی، مطالعات بازار، موانع و مزایای پیش رو و مدت زمان لازم برای بازگشت سرمایه، گردآوری و آماده میشود.
سرمایه لازم برای فرآوری و بسته بندی عسل
فرآوری و بسته بندی عسل تعیین کننده میزان فروش محصول خواهد بود. آنچه خریداران خرد و کلان زیادی را به سمت عسل یک تولید کننده میکشاند، در کنار کیفیت محصول، نوع بسته بندی آن میباشد. این بسته بندی است که در نگاه اول مشتری را به خود جلب کرده و او را به خرید و چشیدن طعم عسل ترغیب خواهد کرد.
برآورد هزینه ها در طرح توجیهی
در تهیه طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل توجه به میزان هزینه مربوط به بسته بندی اهمیت زیادی دارد. از جمله هزینههای مربوط به فرآوری و بسته بندی عسل و هزینههای جانبی آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
[tie_list type=”starlist”]
- هزینههای مربوط به فراهم ساختن مکانی برای فرآوری و بسته بندی عسل
- هزینه ساخت و آماده سازی سالنی برای فرآوری و بسته بندی عسل
- هزینه مربوط به تهیه ماشین آلات، تجهیزات و تاسیسات عمومی
- هزینه تهیه وسایل جابجایی و حمل و نقل محصولات بسته بندی شده
- هزینه مربوط به آب، برق و سوخت مصرفی
- تعیین هزینه تعمیرات، استهلاک و نگهداری ماشین آلات و دستگاهها
- محاسبه حقوق و دستمزد نیروی انسانی
- تعیین میزان سرمایه در گردش
- هزینه تولید سالیانه
- قیمت تمام شده محصول برای عرضه به بازار
- هزینه مواد اولیه لازم برای تولید محصول نهایی از جمله، قیمت عسل به صورت فله، ظروف بسته بندی و سایر متعلقات
- تعیین قیمت مصرف کننده
- میزان درصد فروش در نقطه سربه سر
- میزان سرمایه ثابت سرانه
- ارزیابی نرخ بازدهی سرمایه
- مشخص نمودن دوره برگشت سرمایه
- میزان ارزش افزوده خالص و ناخالص
- و … .
[/tie_list]
نحوه فرآوری و بستهبندی عسل به صورت صنعتی
مرحله اول، جداسازی موم از عسل: این مرحله از فرآیند آماده سازی عسل، به صورت کاملا مکانیکی انجام میگیرد. عسل برای استفاده بایستی از سلولهای موم خارج شود. موم همچون یک درپوش نازک از خروج عسل جلوگیری میکند. با برداشتن این درپوش عسل از سلول موم خارج خواهد شد.
مرحله دوم، استخراج عسل از موم: با برداشتن پوشش موم و با اعمال فشار توسط دستگاههای صنعتی، عسل به طور کامل از موم آن خارج خواهد شد.
مرحله سوم، پاکسازی، فیلتر و تصفیه عسل: در این مرحله موم باقیمانده از مراحل قبل به طور کامل گرفته شده و عسل به طور کامل تمیز و خالص میشود. با ریختن عسل در داخل مخزن و حذف لایه سطحی حباب دار آن، مرحله تصفیه عسل به پایان خواهد رسید.
مرحله چهارم،گرفتن رطوبت از محصول: این مرحله از فرآوری و بسته بندی عسل ، در تعیین کیفیت آن تاثیر بسزایی دارد. هر چه میزان رطوبت عسل کمتر باشد، کیفیت و ماندگاری آن افزایش پیدا خواهد کرد.
مرحله پنجم، بسته بندی: در این مرحله عسل آماده و فرآوری شده، در ظروف مورد نظر ریخته شده و درب آن محکم میشود.
آیا فرآوری و بسته بندی عسل دارای توجیه اقتصادی است؟
فرآوری و بسته بندی عسل به دلیل مسائل بهداشتی از اهمیت زیادی برخوردار است. بسته بندی عسل در ظروفی با طرحهای خلاقانه، دربهای محکم، کاربری ساده و حمل آسان، مشتریان بیشتری را با خود همراه خواهد ساخت.
عسل به دلیل طعم شیرین و خاصیت چسبنده ای که دارد، به سادگی در معرض آلودگی قرار خواهد گرفت. به همین دلیل سرمایه گذاری برای بسته بندی این محصول مفید و پرطرفدار، در افزایش اطمینان و اعتماد خریداران اثر مستقیمی خواهد داشت.
در طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل، توجه به بحث سلامت و بهداشت، بیش از سایر موارد مورد توجه قرار داده میشود. بسته بندی خلاقانه و باکیفیت عسل، باعث خواهد شد که این محصول نه تنها در بازارهای داخلی، که در صادرات و جذب بازارهای خارجی نیز محبوبیت پیدا کرده و منحصر به فرد شود.
معرفی طرح توجیهی اختصاصی فرآوری و بستهبندی عسل
اگر به عنوان یک کارآفرین یا یک فرد تولیدکننده، در صدد تهیه طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل هستید که به طور کاملا دقیق و با جزئیات کامل گردآوری شده باشد، با مجموعه طرح فنی همراه شوید. تیم کارشناسی طرح فنی با 25 سال تجربه در امور سرمایه گذاری، بانکی و اداری بهترین خدمات را در اختیار شما قرار خواهد داد.
طرح فنی با گردآوری طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی عسل برای هر پروژه و هر کارفرما، به طور انحصاری، به آنها اطمینان خاطر خواهد بخشید. با سپردن گردآوری و تدوین طرح توجیهی خود ،به وب سایت طرح فنی، دو امتیاز ویژه از این مجموعه به دست خواهید آورد.
امتیازات ما به شما، پنج ماه پشتیبانی رایگان در کنار مشاوران باتجربه و کارآزموده طرح فنی و همچنین فراهم نمودن امکان شرکت در جلسه آنلاین رایگان خواهد بود. در این جلسه، کلیه سوالات و مشکلات شما به بهترین شکل ممکن پاسخ داده خواهد شد.
مطالبی که در این جلسه آنلاین مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت، توضیحاتی در خصوص دریافت ضمانت نامهها، تسهیلات و وثیقههای بانکی، پروسه دریافت پروانه فعالیت و مجوز تاسیس کارگاه یا کارخانه و … خواهند بود.