طرح توجیهی تولید شکلات گزارشی مکتوب از اطلاعات و ملاحظات این کسب و کار است که توسط متخصصین سایت طرح فنی گردآوری می شود. شکلات بی شک از پرطرفدارترین تنقلات و خوراکی ها در جهان است.
مواد اولیه اصلی تشکیل دهنده شکلات پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر، شیر خشک، لسیتین و افزودنی ها می باشند. شکلات در انواع شکلات ساده، شکلات تلخ، شکلات شیری، شکلات مغزدار، تافی، شکلات تخته ای، شکلات خرما و … تولید می گردد.
انواع شکلات نه تنها به عنوان خوراکی، محبوبیت بالایی دارند، بلکه در تولید بستنی، شیرینی، کیک و سایر فرآورده های غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
در حال حاضر انواع و اقسام شکلات در کشور ما در اعیاد مذهبی، عید نوروز، مراسم و جشن های گوناگون مصرف می شوند. طبق مطالعات کارشناسان، راه اندازی کارخانه شکلات فرصت سرمایه گذاری بهینه و پر بازدهی می باشد.
اهداف تنظیم طرح توجیهی تولید شکلات
هدف از تهیه طرح توجیهی تولید شکلات در درجه اول الزامات قانونی است. کارفرمایی که قصد تاسیس کارخانه شکلات را دارد، در ابتدا باید به دریافت مجوز از وزارت جهاد کشاورزی و سایر سازمان های مربوطه اهتمام ورزد.
بدین منظور لازم است، طرح توجیهی با تمامی دستورالعمل های سازمانی تنظیم و به نهاد مربوطه ارائه گردد.افزون بر اخذ مجوز، امروزه بانک های داخلی نیز برای مشارکت در پروژه ها و اعطای وام به کارآفرینان، ارائه طرح توجیهی را الزامی کرده اند.
از سوی دیگر طرح توجیهی تولید شکلات به سرمایه گذاران کمک می کند تا رویکردها و استراتژی های درست را در هر مرحله اتخاذ کنند. طرح توجیهی در همان ابتدای کار، قابل اجرا بودن یا غیر قابل اجرا بودن پروژه را مشخص می کند.
فرصت ها، تهدیدات، برآوردهای مالی، دانش فنی و تحقیقات بازار در قالب طرح توجیهی به سرمایه گذاران ارائه می گردند.
سرمایه اولیه برای راه اندازی کارخانه شکلات
کارآفرینان برای راه اندازی کارخانه شکلات ملزم به تهیه تجهیزات خط تولید اعم از تجهیزات تولید پودر کاکائو، میکسرها، دستگاه های تصفیه خمیر شکلات و تجهیزات کنترل کیفیت و بسته بندی می باشند. افزون بر آن تهیه مواد اولیه نیز نیازمند سرمایه درگردش به قدر کفایت است. مواد اولیه شامل دانه های کاکائو، مغزها، افزودنی ها، شیر خشک، روغن و … می باشند.
نگارندگان طرح توجیهی تولید شکلات در محاسبه سرمایه، عواملی چون ظرفیت طرح، محل طرح، نوع محصول تولیدی، میزان تسهیلات دریافتی از بانک و … را در نظر می گیرند.
هزینه های راه اندازی کارخانه شکلات
کارآفرینان برای راه اندازی کارخانه شکلات در ابتدا زمین کارخانه را خریداری و یا اجاره می کنند. سپس به آماده سازی کارخانه و تامین تاسیسات می پردازند. تمامی این هزینه ها در گروه هزینه های قبل از بهره برداری جای می گیرند.
گروهی از هزینه ها نیز بعد از بهره برداری و در طول فعالیت کارخانه به وجود می آیند. این هزینه ها شامل هزینه حقوق کارکنان، هزینه تعمیر و نگهداری دستگاه ها، هزینه های مصرف انرژی و … می باشند.
داشتن طرح توجیهی تولید شکلات به سرمایه گذاران کمک می کند که به تامین منابع مالی برای پرداخت هزینه ها بپردازند. گفتنی است، تمامی هزینه ها در طرح توجیهی با اعداد و ارقام روز مشخص می گردند.
برآورد میزان سود کارخانه شکلات
می دانیم که مهم ترین هدف از راه اندازی کارخانه شکلات درآمد زایی و کسب سود است. بیزینس پلن تولید شکلات دستیابی به سود را تسهیل و تسریع می کند. به طور کلی تولید شکلات از مشاغل پر سود است، اگر به صورت حساب شده گام بردارید.
کارشناسان نرخ بازده داخلی این طرح را بین 30 تا 40 درصد برآورد می کنند. یافتن مکان مناسب برای احداث کارخانه، برنامه ریزی جریانات مالی و بازارسنجی صحیح منجر به افزایش سود در این کسب و کار می گردد.
تجهیزات مورد نیاز برای تولید شکلات
ارائه دانش فنی اعم از نحوه تولید محصول و تجهیزات خط تولید از فواید طرح توجیهی تولید شکلات است.
نحوه تولید شکلات در کارخانه به صورت خلاصه از این قرار است:
[tie_list type=”plus”]
- آماده سازی مواد اولیه
- آسیاب
- جداسازی پودر کاکائو از کره کاکائو
- مخلوط کردن
- تصفیه خمیر شکلات
- کنچینگ
- تمپرینگ
- شکوفه زدن شکلات
- کنترل کیفیت و بسته بندی
[/tie_list]
تجهیزات خط تولید شکلات عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- ماشین آلات بالمیل شکلات
- دستگاه ذوب و کره گیری شکلات
- دستگاه های کنچ و تصفیه افقی و عمودی شکلات
- دستگاه ملنگر یا میکسر شکلات
- تجهیزات قالب گیری شکلات
- دستگاه ملایم ساز
- تونل خنک کننده شکلات
- دستگاه روکش شکلات
- تجهیزات کنترل کیفیت
- تجهیزات بسته بندی
[/tie_list]
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید شکلات
تولید شکلات از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است زیرا طبق آمار، بازار مصرف شکلات هر ساله رشد مطلوبی نسبت به سال قبل از خود نشان می دهد. تولید شکلات ارزش افزوده بالایی را برای تولیدکنندگان آن فراهم می آورد.
در حال حاضر تولیدکنندگان شکلات در داخل کشور از فرمولاسیون مواد اولیه و فناوری و دانش تولید شکلات بهره مند هستند. به طوری که کیفیت شکلات ایرانی هم اکنون قابل رقابت با نمونه های خارجی است. در ضمن بسیاری از تولیدکنندگان شکلات در زمینه صادرات نیز به موفقیت های قابل توجهی دست پیدا کرده اند.
بررسی موانع و معضلات شکلات سازی
تولید شکلات، سودآوری خوبی به همراه دارد؛ اما نباید گمان کنید که این کسب و کار خالی از مشکل است. بخش بزرگی از مواد اولیه بخصوص دانه کاکائو به صورت وارداتی است و با بالا رفتن نرخ ارز مشکلاتی در تامین این مواد به وجود آمده است.
در ضمن واردات بی رویه شکلات از سایر کشورها نیز تنش هایی را در بازار این محصول به وجود آورده است. به تمامی این مشکلات، افزایش قیمت روغن و شکر را نیز باید اضافه نمود.
در حقیقت هیچ کسب و کاری بدون مشکل نیست؛ اما می توان با اتخاذ تصمیمات مناسب و به موقع مشکلات را مرتفع کرد. طرح توجیهی تولید شکلات ارائه دهنده استراتژی های مهم برای رویارویی با مشکلات است.
سفارش طرح توجیهی تولید شکلات
طرح توجیهی اختصاصی تولید شکلات به صورت انحصاری با توجه به امکانات و مشخصات هر پروژه توسط کارشناسان سایت طرح فنی نگارش می شود.
این طرح حاوی تمامی جزئیات و ریزه کاری های تولید شکلات بوده و قابل ارائه برای اخذ وام و مجوز است. هدیه ما به شما 5 ماه پشتیبانی رایگان با سفارش این طرح است.
2 پاسخ
سلام به دنبال طرح توجیهی اختصاصی تولید شکلات هستم برای دریافت چه اقدامی باید انجام شود ؟
سلام وقت بخیر با این شماره 09120039088 تماس بگیرید درخدمتتون هستیم