طرح توجیهی احداث متل؛ گزارشی جامع شامل ارزیابی های فنی، برآورد های مالی و بررسی های اقتصادی این پروژه می باشد. کارشناسان خبره سایت طرح فنی این مقاله را برای آشنایی بهتر شما با طرح توجیهی احداث متل، تهیه کرده اند.
طرح توجیهی متل علاوه بر معرفی کامل این پروژه، تمامی جوانب آن را مورد بررسی قرار می دهد. متل ها در واقع اقامتگاه هایی بین راهی هستند که در کنار جاده ها احداث می شوند. اغلب مردم هتل و متل را شبیه به یکدیگر می دانند اما عوامل مختلفی موجب تفاوت آنها با یکدیگر می شود. افزایش میزان سفر های جاده ای، موجب نیاز بیشتر به احداث متل ها شده است.
⭐️ تدوین طرح توجیهی احداث متل برای دریافت مجوز و تسهیلات بانکی
سرمایه گذاران جهت احداث متل می بایست از سازمان ها و ارگان های مربوطه مجوز فعالیت دریافت کنند. داشتن طرح توجیهی احداث متل در پروسه اخذ مجوز، یک امر ضروری و مهم می باشد.
ضرورت داشتن یک طرح توجیهی جهت دریافت مجوز به این دلیل است که مسئولین با بررسی آن، تصمیم به اعطای مجوز فعالیت به مراجعه کننده می گیرند. طرح توجیهی می بایست توسط افراد حرفه ای تدوین شود تا بتواند اعتماد مسئولین را جلب کرده و منطقی بودن آن را اثبات کند.
همچنین سرمایهگذارانی که درصدد دریافت تسهیلات بانکی برای راه اندازی پروژه مورد نظر هستند نیز به طرح توجیهی احداث متل، نیاز خواهند داشت. سرمایه گذاران جهت دریافت تسهیلات بانکی باید طرح توجیهی متل را به همراه مجوز های لازم به مسئولین بانکی ارائه دهند.
⭐️ برآورد میزان سود پروژه در طرح توجیهی متل
اغلب افراد هنگام تصمیم گیری برای شروع یک فعالیت اقتصادی، سود پروژه را نیز بررسی می کنند. برآورد میزان سود پروژه در طرح توجیهی احداث متل، موجب آسودگی خاطر سرمایه گذاران می شود. کارشناسان با در نظر گرفتن میزان تورم، امکانات و خدمات ارائه شده در متل و غیره سودآوری این پروژه را محاسبه می کنند.
برآورد میزان سود این پروژه موجب میشود تا سرمایهگذاران تصمیمات بهتری برای راه اندازی و نحوه مدیریت این پروژه داشته باشند. سرمایه گذاری در پروژه احداث متل از انواع سرمایه گذاری های بلند مدت و پرسود می باشد. درصد سود سالیانه این پروژه توسط کارشناسان مختلف، حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد محاسبه شده است.
⭐️ سرمایه مورد نیاز برای احداث متل
یکی از مزیت های طرح توجیهی احداث متل، ارائه برآورد های مالی و اطلاعات کامل در مورد سرمایه اولیه برای این پروژه می باشد. سرمایه مورد نیاز برای احداث متل و ادامه فعالیت این پروژه به دو بخش سرمایه اولیه و هزینههای جاری تقسیم می شود.
سرمایه اولیه و هزینه های جاری نیز شامل زیر مجموعه های خاصی هستند. میزان سرمایه مورد نیاز در این پروژه بر حسب شرایط سرمایه گذار، محل احداث متل هزینه های جاری، سرمایه اولیه و غیره تعیین می شود.
⭐️ محاسبه هزینه های راه اندازی پروژه
طرح توجیهی احداث متل، لیست کاملی از هزینه های مورد نیاز برای راه اندازی این پروژه و ادامه فعالیت آن را ارائه می دهد. سرمایه اولیه و هزینه های جاری در این پروژه، هر کدام مصارف مختلفی دارند. سرمایه اولیه این طرح، صرف هزینه های پیش از بهره برداری مانند خرید زمین، مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز و غیره می شود.
هزینه های جاری هم شامل حقوق کارکنان، تبلیغات و غیره می شود. لیست هزینه های احداث متل نیز مطابق با لیست تجهیزات مورد نیاز، شرایط سرمایه گذار و غیره تنظیم می شود. بخشی از هزینه های مطرح در احداث متل؛ شامل موارد زیر می باشد:
- هزینه های مربوط به محوطه سازی و ساخت و ساز.
- هزینه خرید تابلوهای تبلیغاتی و راهنما جهت جذب مسافران و راهنمایی آنها به متل.
- هزینه خرید مواد اولیه برای رستوران یا کافی شاپ.
- تامین حقوق کارکنان و بیمه آنها.
- هزینه خرید تجهیزات امنیتی.
- هزینه خرید و نصب دوربین مدار بسته.
- هزینه اصطکاک تجهیزات.
⭐️ معرفی تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای شروع پروژه در طرح توجیهی احداث متل
نوع تجهیزات مورد نیاز در احداث متل به مقیاس پروژه و ظرفیت های متل، بستگی دارد. کارشناسان ما ضمن در نظر گرفتن شرایط سرمایه گذار؛ تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای این پروژه را در طرح توجیهی احداث متل معرفی میکنند. تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای احداث متل و ادامه فعالیت آن، شامل موارد زیر می باشد:
- تاسیسات مختلف؛ مانند تاسیسات برقی، آبرسانی، اطفاء حریق، مخابرات و غیره.
- سیستم تهویه.
- تجهیزات سرمایشی و گرمایشی.
- دوربین مداربسته و تجهیزات حفاظتی.
- تاسیسات مورد نیاز برای باغ پرندگان، گلخانه، استخر و سونا.
- تجهیزات مورد نیاز برای بخش مدیریت و اداری.
- تجهیزات آشپزخانه.
- لوازم مورد نیاز برای سرو غذا.
- تجهیزات نظافتی.
- میز صندلی و سایر تجهیزات مورد نیاز برای سالن غذاخوری یا رستوران.
- اثاثیه اتاق ها.
همانطور که گفته شد؛ طرح توجیهی احداث متل، تمامی تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی این پروژه را معرفی می کند. مواردی که در این بخش از آنها نام بردیم؛ تعدادی از این تجهیزات می باشند و با توجه به شرایط پروژه این لیست تغییر میکند.
⭐️ طراحی متل چه مراحلی دارد؟
طراحی متل باید به گونه ای باشد که ضروری ترین نیازهای مسافران را در دسترس آنها قرار دهد. می توان گفت؛ طراحی درست متل موجب کاربردی بودن آن، افزایش جذب مسافر و سودآوری پروژه خواهد شد. موارد زیر مراحل طراحی متل را شرح می دهند.
- انتخاب محل مناسب برای احداث متل.
- طراحی سازه ساختمان ها و نوع معماری.
- طراحی نقشه های تاسیسات آبرسانی، برقی و مکانیکی.
- طراحی نقشه لوله کشی گاز در صورت استفاده از سیستم گرمایشی گازی.
- طراحی نمای ساختمان ها.
- طراحی داخلی فضای اقامتگاه ها.
- طراحی محوطه پمپ بنزین.
- طراحی محوطه پارکینگ.
- تعیین محل قرارگیری هر کدام از محوطه ها.
⭐️ بررسی تفاوت های متل با هتل
هتل و متل مکان هایی برای اقامت مسافرین مختلف هستند اما تفاوت هایی نیز دارند. یکی از تفاوت های هتل و متل؛ قیمت بالای هتل ها می باشد. هتل ها در گذشته، اساسی ترین اقامتگاه های مسافرین در شهرهای مختلف شناخته می شدند و دارای رتبه بندی نیز بودند.
افزایش میزان سفر ها و تنوع روش های مختلف برای سفر کردن، موجب نیاز بیشتر مسافران به تنوع در اقامتگاه ها نیز شد. می توان گفت اساسی ترین تفاوت هتل و متل در محل قرارگیری آن ها می باشد. متل ها اغلب در کنار مسیر و جاده هایی بین شهر ها احداث می شوند و به نوعی اقامتگاه گذری هستند.
هتل ها نیز اغلب در مرکز شهر یا مناطقی که رفت و آمد مسافران در آنها بیشتر است، ساخته می شوند. تفاوت دیگر متل و هتل در امکانات ارائه شده، هزینه اقامت و مدت زمان اقامت مسافرین می باشد.
⭐️ متل ها چه امکانات و تجهیزاتی باید داشته باشند؟
می توان گفت از اساسی ترین هدف های تاسیس متل، وجود اقامتگاه های کاربردی بین راهی است. هدف دیگر احداث متل؛ تامین نیاز های ضروری مسافرین می باشد. مهم ترین امکانات مورد نیاز در متل ها، وجود فروشگاه های مواد غذایی و تجهیزات سوختگیری بنزین و گاز می باشد.
سرمایهگذاران میتوانند با توجه به امکانات خود، نوع خدمات متل را تغییر داده و موجب جلب رضایت مسافران شوند. متل ها علاوه بر وجود فروشگاه های مواد غذایی، می توانند رستوران، کافی شاپ و یا حتی استخر نیز در محوطه خود داشته باشند.
لازم به ذکر است که برخی از مسافرین نیز متل ها را تنها برای اقامت های شبانه روزی بین راهی خود انتخاب می کنند. داشتن اتاق ها و اقامتگاه های مختلف با هزینه های متنوع نیز می تواند از امکانات مورد نیاز برای یک متل باشد.
⭐️ بررسی توجیه پذیری اقتصادی احداث متل
به دلیل افزایش هزینه سفر های هوایی طی سال های اخیر، میزان سفر های جاده ای در کشور ایران افزایش چشمگیری داشته است. داشتن طرح توجیهی احداث متل و شروع به فعالیت در این پروژه به همین دلیل میتواند یک پروژه موفق و پرسود برای سرمایه گذاران باشد.
کمبود اقامتگاه های مناسب و استاندارد بین راهی، افزایش مسافرت های جاده ای، لزوم احداث متل ها را در سراسر ایران افزایش داده است. لازم به ذکر است که احداث متل در مسیر های پرتردد و تبلیغات مناسب، میزان سودآوری این پروژه را افزایش خواهد داد. افزایش کیفیت خدمات، ارائه امکانات بهتر نسبت به سایر متل ها نیز می تواند تبلیغات خوبی برای متل شما باشد.
⭐️ طرح توجیهی احداث متل
طرح توجیهی احداث متل، متناسب با مشخصات و شرایط هر سرمایه گذار تنظیم می شود. شما هم اگر میخواهید احداث متل را به عنوان یک فعالیت سرمایه گذاری شروع کنید به طرح توجیهی متل نیاز خواهید داشت. پیشنهاد ما به شما سفارش طرح توجیهی احداث متل در سایت طرح فنی می باشد.
تجربه ۲۵ ساله کارشناسان این مجموعه در حوزه های سرمایه گذاری، بانکی و اداری موجب تنظیم بروزترین و جامع ترین طرح توجیهی می شود. ثبت سفارش در این وب سایت علاوه بر داشتن یک طرح جامع و بروز، موجب داشتن پشتیبانی ۵ ماهه و رایگان از طرح می شود.
همچنین وب سایت طرح فنی یک جلسه آنلاین رایگان نیز به درخواست سرمایه گذاران برگزار می کند. کارشناسان ما در این جلسه، اطلاعات بیشتری در زمینه پروسه دریافت وام، مراحل اخذ مجوز، وثیقه ها و ضمانت نامه های بانکی ارائه خواهند داد.
جهت سفارش طرح توجیهی با کارشناسان ما تماس بگیرید.