طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان، گزارشی مفصل از مطالعات فنی، برآوردهای اقتصادی و تجزیه و تحلیل های بازار کسب و کارهایی است که در این منطقه راه اندازی می شوند. مناطق آزاد، مناطقی هستند که فعالیت های تجاری و اقتصادی در آنها، فارغ از قوانین سختگیرانه سرزمین اصلی است.
تجربه مناطق آزاد در سراسر دنیا نشان داده است که این مناطق می توانند، درآمدزایی گسترده ای را برای کشورها به وجود آورند. این تجربه مثبت باعث شد که مناطق آزاد در ایران راه اندازی شده و به تعداد آنها افزوده شود.
منطقه آزاد بانه و مریوان از جمله مناطق آزاد جدید است که در اردیبهشت سال 1400 به تصویب رسید و پس از آن وارد فاز اجرایی گردید. راه اندازی منطقه آزاد بانه و مریوان می تواند، دریچه ای به سوی توسعه اقتصادی استان کردستان باشد.
مناطق مرزی بانه و مریوان دارای مرز مشترک با کشور عراق بوده و از مهم ترین مبادی ترانزیت بین المللی کالا می باشند. هدف از نگارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان، ارائه اطلاعات و استراتژی های سرمایه گذاری به طرح های اقتصادی در این منطقه است.
موقعیت جغرافیایی و مساحت منطقه آزاد بانه و مریوان
منطقه آزاد بانه و مریوان در منتهی الیه غربی کشور در استان کردستان واقع شده است. این منطقه از شمال به شهرستان سردشت، از شرق به شهرستان سقز و از جنوب و غرب به سلیمانیه و اقلیم کردستان کشور عراق متصل است. وسعت منطقه آزاد بانه و مریوان برابر با 5 هزار و 500 هکتار است که حدود 2 هزار هکتار آن در بانه و حدود 3 هزار هکتار آن در قسمت مریوان قرار گرفته است.
منطقه ویژه اقتصادی بانه در فاصله 15 کیلومتری غرب شهر بانه و در فاصله 5 کیلومتری مرز سیرانبند واقع شده و شامل بازارچه های متعدد می باشد. پایانه مرزی باشماق نیز در قسمت مریوان قرار گرفته و میزبان مبادلات گسترده تجاری با کشورهای منطقه است.
اقلیم و آب و هوای منطقه آزاد بانه و مریوان
طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان، علاوه بر موقعیت جغرافیایی، اقلیم منطقه را نیز برای راه اندازی کسب و کارهای اقتصادی در آن مورد بررسی قرار دهد. منطقه آزاد بانه و مریوان در قسمت سردسیر کشور قرار گرفته و زمستان های سرد و تابستان های معتدل دارد. بانه و مریوان در فصول تابستان و بهار، هوایی مطبوع و دلپذیر داشته و متوسط دما در آنها بین 22 تا 25 درجه سانتی گراد است.
بیشترین میزان بارش های جوی استان کردستان مختص بانه و مریوان است. متوسط میزان بارش در منطقه آزاد بانه و مریوان حدود 800 میلی متر در سال می باشد. اقلیم بانه و مریوان، کوهستانی بوده و جنگل های طبیعی و بزرگ بلوط از ویژگی های اختصاصی این منطقه می باشد.
اهداف ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان
طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان در راستای اهداف راه اندازی مناطق آزاد تهیه می شود. ایجاد فرصت های شغلی متعدد برای مردم بانه، مریوان و استان کردستان یکی از اهداف مهم ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان است.
تسهیل مسیر سرمایه گذاری، بخشودگی های مالیاتی، معافیت های گمرکی و واگذاری زمین های ارزان منجر به جذب سرمایه های داخلی و خارجی در این منطقه خواهد شد. با راه اندازی طرح های اقتصادی متعدد و مزیت استفاده از نیروی کار بومی در منطقه، بیکاری از این منطقه برچیده می شود.
طبق آمار، به طور متوسط، 20 درصد از صادرات ناخالص ملی به کشور عراق بوده است. منطقه آزاد بانه و مریوان دارای ظرفیت بسیار بیشتر برای توسعه صادرات به عراق می باشد. از این رو یکی از اهداف ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان، افزایش روزافزون مبادلات تجاری و ترانزیت کالا به کشور عراق است.
مزایای اختصاصی منطقه آزاد بانه و مریوان
داشتن مرز مشترک با کشور عراق باعث شده است که سالانه به طور میانگین حدود 7 میلیارد دلار، مبادلات تجاری از پایانه های مرزی باشماق مریوان و سیرانبند بانه به کشور عراق داشته باشیم. ضمن این که تعاملاتی نیز با مسئولین اقلیم کردستان عراق انجام شده و قرار است، منطقه آزاد مشترک بین دو کشور ایجاد گردد که ارزآوری خوبی را برای دو کشور به ارمغان خواهد آورد.
منطقه آزاد بانه و مریوان از لحاظ جاذبه های دیدنی و طبیعی نیز از مناطق ممتاز است. دریاچه سد بانه، تفریحگاه سورین، دریاچه زریبار، قلعه امام و دشت بیلو از جمله دیدنی های این منطقه می باشند. افزون بر آن به دلیل وجود بازارچه های متعدد در شهر بانه و مریوان، سالانه گردشگران بسیاری به این منطقه سفر می کنند. از این رو منطقه آزاد بانه و مریوان کارنامه درخشانی نیز در صنعت گردشگری دارد.
طبق مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان، سرمایه گذاری در بخش گردشگری از قبیل احداث هتل ها، اقامتگاه ها، مجتمع های تفریحی و سیاحتی و … در این منطقه بسیار سودآور خواهد بود.
معافیت های گمرکی در منطقه آزاد بانه و مریوان
مبادلات تجاری کالا از منطقه آزاد بانه و مریوان نیز مانند سایر مناطق آزاد با برخی تسهیلات و معافیت های گمرکی همراه است. کارشناسان برای نگارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان، قوانین گمرکی مناطق آزاد را در نظر می گیرند. برخی از قوانین گمرکی حاکم بر مناطق آزاد عبارتند از:
- واردات تجهیزات و ماشین آلات خط تولید و مواد اولیه جهت کارخانه های فعال در منطقه آزاد، معاف از عوارض گمرکی، سود بازرگانی و ثبت سفارش است.
- ترتیب ورود کالا به منطقه آزاد با کمترین تشریفات و طبق مقررات مناطق آزاد صورت می گیرد.
- صادرات کالای ساخته شده در منطقه به خارج از کشور مجاز است.
- ورود کالا به منظور نگهداری، توزیع، صادرات مجدد و انبار کالا در مهلت تعیین شده در منطقه آزاد مجاز است.
- ترانزیت کالا از منطقه آزاد و به منطقه آزاد، بدون محدودیت و مجاز است.
- مدت توقف کالا و مواد اولیه در محدوده منطقه با نظر سازمان منطقه آزاد می باشد.
مزایای قانونی سرمایه گذاری در این منطقه
قوانین سرمایه گذاری در منطقه آزاد با قوانین سایر قسمت های کشور متفاوت است. از این رو بسیار مهم است که طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان، منطبق بر قوانین منطقه آزاد نوشته شود. برخی از مزیت های قانونی سرمایه گذاری در منطقه آزاد بانه و مریوان عبارتند از:
- معافیت 20 ساله از پرداخت مالیات برای تمامی کسب و کارها و فعالیت های اقتصادی منطقه آزاد
- عدم نیاز اتباع خارجی به روادید برای ورود و خروج
- اجازه اشتغال اتباع خارجی (به شرط این که مجموع نیروی های خارجی از 10 درصد کل شاغلان منطقه بیشتر نباشد)
- امکان مشارکت و سرمایه گذاری داخلی و خارجی
- ثبت شرکت در منطقه آزاد طبق ضوابط مناطق آزاد
- اجازه ثبت شرکت با مالکیت 100 درصد خارجی
- پوشش ریسک های غیر تجاری سرمایه گذاری بر اساس قانون مناطق آزاد
- معافیت از پرداخت مالیات ارزش افزوده برای نقل و انتقال کالا و انجام خدمات در محدوده منطقه آزاد
- تضمین کامل سرمایه های خارجی و سود حاصل از آنها
- انتقال ارز بدون محدودیت و با سهولت
- تردد خودرو با پلاک منطقه آزاد تا شعاع مصوب و پلاک سرزمین اصلی
ضرورت نگارش طرح توجیهی چیست؟
مناطق آزاد دارای بسترهای مناسب برای راه اندازی انواع کسب و کارها و سودآوری هستند. تمامی کسب و کارهایی که در مناطق آزاد راه اندازی می شوند، نیازمند یک طرح توجیهی استاندارد می باشند تا اطلاعات طرح را به مراجع صدور مجوز بازتاب دهد.
طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان از مستندات ضروری در پروسه اخذ مجوز فعالیت اقتصادی است که باید به سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان ارائه شود. گفتنی است، اخذ تسهیلات بانکی نیز در گرو ارائه طرح توجیهی کسب و کار به بانک عامل می باشد.
طرح توجیهی چه کمکی به سرمایه گذاران می کند؟
افزون بر بحث ضرورت تنظیم طرح توجیهی جهت اخذ مجوز و وام، طرح توجیهی نقش راهنمای مسیر را برای سرمایه گذاران ایفا می کند. سرمایه گذاران با مطالعه طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان با اطلاعات فنی طرح آشنا می شوند؛ برآوردهای اقتصادی و مالی طرح را سرلوحه خود قرار می دهند؛ با تجزیه و تحلیل های بازار، ظرفیت های موجود در منطقه آزاد بانه و مریوان را شناسایی می کنند؛ همچنین از توجیه پذیری طرح اطمینان حاصل می کنند.
سفارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان
اگر قصد سرمایه گذاری در منطقه آزاد بانه و مریوان را دارید، نیازمند طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان هستید که اطلاعات واقعی، به روز و دقیق طرح را به سازمان صدور مجوز و بانک ها بازتاب دهد.
سایت طرح فنی متشکل از برترین طرح توجیهی نویسان کشور با سابقه ای 25 ساله در امور سرمایه گذاری است. کارشناسان ما از قوانین و ضوابط حاکم بر مناطق آزاد مطلع بوده و دارای تسلط و مهارت کافی در نگارش انواع طرح توجیهی برای مناطق آزاد هستند.
با سفارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بانه و مریوان در سایت طرح فنی از 5 ماه پشتیبانی رایگان تیم متخصص ما بهره مند خواهید شد. در ضمن اگر دچار ابهامی درخصوص مراحل اداری و بانکی طرح هستید، می توانید، درخواست جلسه آنلاین رایگان با کارشناسان ما را داشته باشید. این جلسه به صورت کاملا رایگان برگزار شده و در آن توضیحاتی تخصصی در مورد طرح به شما ارائه خواهد شد.