سفارش طرح توجیهیکشاورزیمقالات آموزشی
موضوعات داغ

طرح توجیهی درخت گردو ⭐️ سال 1401 فایل (PDF+WORD)

طرح احداث باغ درخت گردو با سود بالا

اگر به دنبال طرحی با توجیه اقتصادی عالی هستید تا آینده خود را تضمین کنید، مقاله طرح توجیهی درخت گردو را انتها مطالعه کنید چون این مقاله  حاصل ساعت ها آموزش ها و تجربیات کارآفرینان در این زمینه است.

امروزه بیش از آنکه به درخت گردو به عنوان یک گیاه عادی نگاه شود، جنبه اقتصادی و سودآوری بالای فروش چوب و محصول گردوی با ارزش آن زیر ذره‌بین بسیاری از کارآفرینان است. چرا که طبق برآوردهای انجام شده، میزان هزینه و سود حاصل از درخت گردو اصلا قابل مقایسه با هزینه‌های اولیه پرورش آن نیست. بنابراین، با توجه به تقاضای بالای بازار مصرف گردو و نیاز به حداقل هزینه برای کشت درخت آن، می‌توان به پرورش درخت گردو به عنوان شغلی پردرآمد نگاه کرد.

نقش طرح توجیهی درخت گردو در موفقیت شما

مطالعه طرح توجیهی درخت گردو می‌تواند در آغاز کار اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری در این زمینه در اختیار شما بگذارد. اطلاعاتی که حاصل تجربیات کشاورزان و کارآفرینان زیادی است که در زمینه کاشت، نگهداری و برداشت محصول از درخت گردو از بهترین‌ها هستند.

متاسفانه به دلیل نداشتن اطلاعات دقیق و کامل، درصد زیادی از افراد در سال‌های اول کاشت گردو از میزان باردهی آن ناامید می‌شوند و همه چیز را رها می‌کنند، در حالی‌که اگر پیش از هرگونه اقدام عملی و مالی طرح توجیهی درخت گردو را مطالعه کنید؛ می‌توانید مرحله به مرحله سنجیده پیش بروید.

این طرح فنی و توجیهی در هر مرحله از این مسیر، هزینه‌های لازم را برآورد کرده و اطلاعات دقیقی در مورد نکات مهم پیش از خرید نهال گردو، نحوه کشت گردو، انواع گونه‌های گردو، میزان محصول هر درخت گردو، میزان هزینه و سود حاصل از درخت گردو، نحوه جذب بازار هدف و غیره در اختیار شما قرار می‌دهد.

محتویات طرح توجیهی درخت گردو

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • میزان سود پیش بینی شده
  • هزینه خرید کود
  • هزینه خرید نهال
  • میزان سالن موردنیاز
  • دوره برگشت سرمایه
  • تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • میزان سود سالیانه
  • هزینه زمین
  • میزان سود
  • هزینه سوخت مصرفی
  • هزینه های ثابت

برآورد هزینه‌ها و میزان سود حاصل از درخت گردو

شما تصور کنید که در سال اول با اختصاص هزینه اندکی (بین 20 تا 120 هزار تومان برای هر نهال گردو) چندین نهال تازه گردو خریداری می‌کنید و پس از گذشت سه تا چهار سال با کمترین میزان آبدهی (به دلیل مقاومت بسیار بالای درخت گردو) و بدون نیاز به سم‌پاشی، نهال شما به خصوص اگر از نوع فرنور و ژنوتیپ باشد؛ به سرعت شروع به باردهی می‌کند. طبیعتا و همانطور که خودتان می‌دانید، با گذشت زمان و افزایش طول عمر نهال و تبدیل شدن آن به یک درخت گردو تنومند، باردهی افزایش می‌یابد.

به طوری‌که معمولا یک درخت گردو بالغ می‌تواند هر سال چیزی حدود 70 تا 100 کیلوگرم محصول بدهد. مساله قابل توجه این است که همیشه قیمت انواع آجیل مانند گردو، وابسته به میزان تورم و قیمت ارز می‌باشد و با توجه به روند صعودی هر چهار سال یکبار قیمت ارز در کشور ما، سود فروش گردو نیز سالانه افزایش می‌یابد. سال گذشته قیمت هر کیلوگرم گردو با پوست حدود 60 هزارتومان بود و امسال به 110 هزار تومان رسید.

سود هر درخت گردو چقدر است؟

اگر به عنوان مثال شما بتوانید 100 راس درخت گردو بکارید و پس از آغاز باردهی هر درخت حداقل 50 کیلوگرم گردو بدهد، چیزی حدود 550 میلیون تومان از فروش گردو می‌توانید کسب درآمد کنید که به واقع رقم قابل توجهی برای یک سال است! در حالی‌که طبق تجربه هر نهال گردو پس از تبدیل شدن به درختی بالغ، تقریبا 80 تا 100 سال عمر می‌کند و در این بازه زمانی نیاز به رسیدگی ویژه‌ای مانند آبدهی مداوم و حتی سم‌پاشی برای دفع آفات ندارد.

به همین دلیل است که از نظر بسیاری از کشاورزان، کاشت هر عدد درخت گردو حکم یک سرمایه‌گذاری عالی و بسیار سودآور را دارد.

سود درخت گردو چقدر است؟ - طرح فنی
درخت گردو

فروش چوب درخت گردو

درخت گردو علاوه بر محصول گردو برای صنایع تغذیه، چوب خوش‌رنگ و مقاومی دارد که سالهاست در صنایع چوب به ویژه ساخت مبلمان، کابینت، درب، دسته تفنگ و حتی ساز موسیقی مصرف می‌شود. بنابراین حتی اگر از نظر باردهی به دلایلی نتوانید نتایج مطلوبی دریافت کنید؛ می‌توانید به نهال گردو کوچک خود به عنوان یک درخت گردو تنومند و بالغ در آینده نگاه کنید که چوب آن به دلیل نقش و نگار بسیار زیبا و درخشندگی زیاد از بهترین‌ها و گران قیمت‌ترین‌ها محسوب می‎شود.

در حال حاضر هر متر مکعب چوب درخت گردو آمریکایی به قیمت 68 تا 98 میلیون تومان به فروش می‌رسد، در حالی‌که قیمت دیگر انواع چوب مانند چوب روسی، راش و غیره در حدود 8 تا 16 میلیون تومان است، البته اگر هدفتان فروش چوب است درخت هایی مانند پالونیا، اکالیپتوس و صنوبر بهترین گزینه برای زراعت چوب هستند.

اصول احداث باغ گردو چندلر ، اسرائیلی و فرنور

درکل اصول هر نوع از گردو تقریبا به یک روش است به عنوان مثال : اولین کاری که باید انجام شود انتخاب مکان مناسب با توجه به اقلیم و نوع خاک است سپس باید نمونه ای از خاک و آب را نیز آزمایش کنید تا از رشد درخت ها در آن منطقه مطمئن شوید، سایر موارد نیز شامل شخم زدن عمیق، تهیه نهال مناسب ، نحوه صحیح کاشت نهال و نگهداری از درخت و هرس کردن و مبارزه با آفات است که در ادامه به بررسی تمامی این موارد میپردازیم.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی درخت اکالیپتوس و زراعت چوب سال 99 pdf word

اصول کاشت نهال گردو

اصولا با توجه به کیفیت و نوع نهال گردو، قیمت آن‌ها متغیر است و باید پیش ازخرید انواع نهال گردو به نکات مشخصی توجه کرد، مواردی مانند:

  • با توجه به تفاوت‌های انواع نهال گردو از نظرمراقبت‌های لازم، زمان باردهی، میانگین وزن میوه و عمر اقتصادی، باید بهترین نوع را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید تا بتوانید به یک باردهی خوب برسید.
  • مرکزی که نهال را از آن خریداری می‌کنید نیز بسیار اهمیت دارد. چرا که نوع بذر اولیه و نحوه رشد و نگهداری از نهال تاثیر مستقیمی بر کیفیت آن دارد.
  • نهال را به خوبی بازرسی کنید تا نشانه‌هایی از استرس در آن نباشد. چرا که در صورت وجود استرس، پس از انتقال آن به خاک منطقه جدید احتمالا با مشکل رشد مواجه خواهید شد.
  • دقت کنید که بر روی تنه و شاخه‌های نهال هیچ‌گونه بیماری ناشی از آفات و زخم نباشد. علاوه بر این رنگ برگ‌های آن رو نباید به زردی باشد.
  • شاخه‌های نهال نباید دارای برگ‌های زیادی باشند، زیرا در این صورت بیشتر انرژی درخت صرف رشد شاخه و برگ‌ها خواهد شد و رشد تنه درخت به کندی صورت خواهد گرفت.
  • نهال نباید فقط یک ریشه اصلی داشته باشد. بلکه برای پایداری بیشتر باید دارای تعداد زیادی ریشه باشد که همگی سالم هستند.
  • با حرکت دادن آرام تنه نهال به سمت جلو و اطراف، از ارتباط و اتصال خوب آن با ریشه‌ها مطمئن شوید.

البته فقط مسئله خرید یک نهال خوب نیست؛ بلکه باید اصول صحیح کاشت و مراقبت از آن را نیز رعایت کنید که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

زمان کاشت نهال گردو

فصل کاشت نهال گردو در روند رشد آن بسیار موثر است. اصولا ماه‌های آخر سال بهترین زمان برای کاشت نهال گردو می‌باشد؛ زیرا سرمای زمستان تا حدودی به پایان رسیده است. اگر نهال گردو در فصل تابستان کاشته شود با کمبود شدید آب مواجه خواهد شد و اگر در فصل‌های پاییز و زمستان کاشته شود سرما باعث مرگ نهال جوان خواهد شد. پس از خرید نهال، بهتر است پیش از جوانه‌زنی آن را بکارید. چرا که اگر نهال در حال جوانه‌زنی باشد، بیشتر انرژی صرف آن خواهد شد و روند رشد عادی نهال به تاخیر خواهد افتاد.

بهترین مناطق برای کاشت نهال گردو

توصیه می‌شود که نهال‌های گردو را در دامنه‌های رو به شمال کشت دهید تا گل‌دهی بهاره آن‌ها به تاخیر افتاده و خطر سرمازدگی کاهش یابد. اصولا نهال گردو نباید در آب‌وهوای خیلی خشک و یا خیلی مرطوب کاشته شود. علاوه بر این درختان گردو به سرمای زیاد حساس هستند و از یک حدی به بعد دچار افت در کیفیت محصول می‌شوند. از نظر کارشناسان، برای انواع درخت گردو (بخصوص گردوهای ایرانی) آب‌وهوای مدیترانه‌ای بهترین شرایط ممکن برای رشد است.

نهال درخت گردو برای اطلاعات بیشتر طرح توجیهی را مطالعه کنید. - طرح فنی
نهال درخت گردو

درخت گردو نمی‌تواند در روند رشد خود دمای بسیار کم (پایین‌تر از 10- درجه) و بسیار زیاد (بالاتر از 38 درجه) را تحمل کند و محصولات درشت و باکیفیتی نیز نخواهد داد. علاوه بر این، به مواردی چون وجود خاک مناسب (خاک‌های نیمه سنگین از نوع شنی رسی) و زهکشی شده، میزان نوردهی و زاویه نور خورشید مناسب و حتی عدم وجود جریان باد شدید نیز در آن منطقه توجه کنید.

فاصله کاشت نهال گردو

هنگام حفر زمین و کاشت نهال گردو مراقب باشید. چرا که بیشترین استرس‌ها در زمان کاشت و در اثر حرکت دادن بیش از حد نهال به آن وارد می‌شوند. در طی روند کاشت حتما ریشه نهال را مرطوب نگه‌دارید تا اگر در خاکی که در آن کاشته می‌شود نتواند رطوبت کافی را دریافت کند، آسیب نبیند. پس از کاشت تا قسمت پایه درخت خاک بریزید و روی آن کود بپاشید. حال نواحی اطراف را کاملا آبیاری کنید.

دقت کنید که آبیاری منظم برای رشد خوب نهال گردوجوان در سال‌های اول بسیار حیاتی است. بهتر است فاصله و سطح کاشت نهال‌های گردو 10 متر در 10 متر باشد. چرا که بعد از چندین سال بزرگ و تنومند می‌شوند و امکان جابه‌جایی آن‌ها مشکل است. بنابراین در هر هکتار (10000 متر) می‌توانید تا 100 نهال بکارید.

البته این اندازه قابل تغییر است و در مناطقی 5*5 ، 6*6 و 7*7 هم انجام میگیرد.

بهترین گونه های درخت گردو برای کاشت

البته باید به این مساله نیز توجه کنید که نهال گردو انواع مختلفی دارد. در نتیجه هرکدام از نظر نحوه نگهداری، زمان گل‌دهی، زمان باردهی، قدرت رشد، زمان برداشت محصول، میانگین وزن میوه (گردو) و عمر اقتصادی ویژگی‌های خاص خود را دارند. به عنوان نمونه، انواع نهال گردو وحشی یا اصلاح‌نشده معمولا در سن 7 تا 10 سالگی و انواع نهال گردو پیوندی در 4 سالگی میوه می‌دهند.

طبق تجربه از هر 6 کیلوگرم محصول یک درخت گردو وحشی می‌توان حداکثر 1.5 تا 2 کیلوگرم مغز گردو بدست آورد در حالی‌که از یک درخت گردو پیوندی معمولا تا 3 کیلوگرم مغز گردو حاصل می‌شود.

در حال حاضر بیش از 25 نوع نهال گردو با نام‌های نهال گردو فرنور، چندلر، پیوندی توسرخ، خوشه‌ای، ژنوتیپ اریا،شیلی، کانادایی، پاریزین، بیلچک، پدرو، خوشه اسرائیلی، پکان آمریکایی، پیوندی فرانکت، تویسرکان، پیوندی لارا، دماوند، ساندلند، سجنو، شبین، کاما، هارتلی، خوشه‌ای فرانسوی، وینا، یالووا، ضیا آبادی و غیره در نقاط مختلف کشور وجود دارد. اصولا در هنگام احداث باغ گردو، علاوه بر نوع سلیقه خود باید به تناسب نوع نهال با شرایط منطقه و نوع ذائقه و میزان تقاضای بازار هدف نیز توجه کرد.

نحوه هرس کردن درخت گردو

هرس درخت گردو نباید بعد از ریزش برگ‌ها (در پاییز و زمستان) انجام شود. معمولا برای درختان گردو دو نوع هرس انجام می‌شود، هرس فرم و هرس باردهی. بعد از اینکه نهال گردو شما به مدت 1 تا 2 سال رشد کرد، شروع به هرس فرم می‌کنید. باعث می‌شود که درخت فرم بگیرد و تنه اصلی آن در معرض نور و گردش هوای بیشتر قرار بگیرد. هرس باردهی که هر سال یکبار انجام می‌شود، با حذف شاخه‌های مزاحم و خشک و افزایش دسترسی به نورخورشید به مرغوبیت بیشتر محصول کمک می‌کند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی درخت پالونیا ⭐️ سال 1401 (PDF+WORD)

نحوه کود دهی به درخت گردو

تقویت خاک قبل از کشت نهال گردو و پس از تبدیل شدن آن به یک درخت گردو بالغ، در کیفیت مغز گردو بسیار موثر است. دقت کنید که در مورد درخت گردو کوددهی باید متناسب با نیاز درخت باشد و حتما کودهای گوگردی با کودهای حیوانی مخلوط شده و سپس پای درخت ریخته شوند. هیچ‌گاه ریشه‌های درخت گردو نباید در تماس مستقیم با کود باشند.

علت بار ندادن درخت گردو

درخت گردو ممکن است به دلیل عدم هرس به موقع، عدم آبیاری به موقع، عدم توجه به تغذیه مناسب، مبارزه نکردن به موقع با آفت‌های آسیب‌زا، باردهی خوبی نداشته باشد و یا حتی بار ندهد.

برداشت گردو و ارسال به بازار - طرح فنی
برداشت گردو

اصلی‌ترین بیماری‌ها و آفات درخت گردو

اگرچه انواع گردو پیوندی در مقابل بیماری‌ها و آفات مقاوم هستند؛ اما در صورت مشاهده آفاتی مانند کرم گردو، مگس پوست خوار میوه گردو، شپشک گردو، شته گردو، کنه قرمز و غیره و بیماری‌های درخت گردو مانند بیماریلکه برگی گردو، بلایت گردو، بیماری آنتراکنوز، شانکر عمیق پوست گردو، پوسیدگی ریشه وطوقه ناشی فیتو فتورا و غیره برای سم‌پاشی اقدام کنید. چرا که نه تنها ممکن است باعث خشک شدن درخت شما شوند؛ بلکه بر کیفیت محصول آن نیز موثر هستند.

مزایا و معایب کاشت درخت گردو

علاوه بر محصولات عالی و پرسود درخت گردو، کاشت گردو دارای مزایای زیر نیز می‌باشد:

  • نحوه ذخیره‌سازی گردو بسیار راحت‌تر و کم هزینه‌تر از دیگر میوه‌ها است. به شکلی‌که با تامین رطوبت زیر 60 درصد، می‌توان برای مدت زیادی (تا حدود 18-20 ماه) آن را حتی در انبارهای معمولی نگهداری کرد. بنابراین شما می‌توانید در این بازه زمانی صبر کنید و هر زمان که گردو در بهترین رنج قیمت بازار بود، برای فروش اقدام کنید.
  • برداشت گردو به روش‌های مکانیکی، سود بیشتری در مقایسه با انواع دیگر میوه مانند بادام یا فندقاز نظر زمان و هزینه دارد.
  • سالهاست که بسترهای لازم برای صادرات انواع گردو با پوست و یا به صورت مغز شده و چوب درخت گردو کاملا فراهم شده است.
  • به تازگی از روغن گردو در صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود. اگر با مدیران این صنایع وارد مذاکره بشوید، حتی از فروش میوه گردو برای شما سودآوری بیشتریخواهد داشت.

در کنار این مزایا، از معایب کاشت درخت گردو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زمان باردهی بعضی از انواع درخت گردو بسیار طولانی است.
  • میانگین وزن میوه بعضی از انواع درخت گردو واقعا به صرفه نیست.
  • حتما باید به فکر تهیه یک باغ باشید، چرا که نهال‌های گردو را باید با فاصله کاشت و نمی‌توان در حیاط خانه این کار را کرد.
  • درخت گردو به علت ارتفاع زیاد خود می‌تواند باعث کاهش نوردهی به درختان دیگر شود.

خواص گردو برای بدن

گردو چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوانی دارد. غنی از انواع آنتی‌اکسیدان می‌باشد و در پیشگیری از انواع سرطان بسیار مفید است. گردو منبع خوبی از چربی امگا 3 است که به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. از نظر کارشناسان مصرف روزانه دو عدد از آن در کاهش التهاب، تقویت سیستم گوارشی، کنترل وزن، مدیریت دیابت نوع 2 و کاهش خطر ابتلا به آن، کاهش فشار خون، کند کردن روند پیری و تقویت عملکرد مغز بسیار موثر است.

سخن آخر و نتیجه گیری

طبق بررسی‌های انجام شده، خاستگاه اصلی گردوی جهان کشور ما می‌باشد. در حالی‌که امروزه کشورهای اروپایی و بخصوص آمریکا توانسته‌اند با الگو گرفتن به قطب صادرات این میوه با ارزش تبدیل شوند. بنابراین باید در زمینه احداث باغ‌های گردو در کشور سرمایه‌گذاری بیشتری کرد. این اطمینان را به شما می‌دهیم که مطالعه طرح توجیهی درخت گردو می‌تواند کمک شایانی به شما در این مسیر بکند.

گردو

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 4.55 ( 14 نتایج)

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام مقاله ای خیلی خوبی بود. یه سوال داشتم . زود بازده ترن و پر بارترین نوع نهال درخت گردو کدوم نوع میباشد ؟ که بتونیم در کمترین زمان بیشترین برداشت رو داشته باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب