سفارش طرح توجیهیصنایع تجهیزاتصنعتیمقالات آموزشی

طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا ⭐️ (مطالعات بازار+گرید کانون)

احداث کارخانه تصفیه آب صنعتی

طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا حاوی اطلاعات فنی، گزارشات مالی و تحقیقات بازار است که توسط متخصصین سایت طرح فنی تهیه می شود. همانطور که می دانید، دنیا در حال حاضر با بحران خشکسالی و کمبود منابع آب شیرین مواجه است.

از سوی دیگر 70 درصد از کره زمین را اقیانوس ها و دریاها تشکیل می دهند. ایده استفاده از منابع بی پایان آب دریا و شیرین سازی آب، راهکاری موفق برای مقابله با بحران کم آبی است.

بخش بزرگی از کشور ما را مناطق بیابانی و کویری تشکیل می دهند که دسترسی به منابع آب شیرین ندارند. خشکسالی های اخیر نیز چالش کم آبی در کشور را گسترش داده است.

بنابراین دسترسی به آب های اقیانوس و دریا به صورت نامحدود بسیاری از کارآفرینان را ترغیب به سرمایه گذاری در شیرین سازی آب دریا می کند. نمک زدایی آب دریا به روش های حرارتی و غشایی (اسمز معکوس) انجام پذیر بوده و پروژه ای اشتغال زا، سود آور و توجیه پذیر است.

طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا با چه هدفی تنظیم می گردد؟

راه اندازی تاسیسات آب شیرین کن مستلزم اخذ مجوزها و استعلام هایی از سازمان های گوناگون مانند وزارت نیرو، شرکت آب و فاضلاب، محیط زیست و … می باشد. طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا به عنوان یکی از مستندات مهم در اخذ مجوزها باید به نهادهای مربوطه ارائه گردد.

افزون بر آن سرمایه گذاران برای دریافت وام از بانک نیز باید طرح توجیهی ارائه کنند. شایان ذکر است، هر کدام از بانک های عامل ارائه دهنده تسهیلات، فرمت استاندارد خاصی را برای طرح توجیهی پذیرش می کنند.

طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا نه تنها ضرورتی برای اخذ مجوز و وام است، بلکه مانند یک نقشه راه می باشد. در این نقشه تمام مسیر سرمایه گذاری به صورت شبیه سازی شده در اختیار سرمایه گذار قرار می گیرد.

تمام اطلاعات فنی مربوط به تاسیسات نمک زدایی آب دریا، شاخص های مالی و اقتصادی پروژه و مطالعات بازار در قالب طرح توجیهی به کارفرما ارائه می گردد.

سرمایه لازم برای راه اندازی تاسیسات آب شیرین از آب دریا

سرمایه اولیه برای راه اندازی این پروژه به روش تصفیه آب دریا و نوع تجهیزات آب شیرین کن (تبخیری یا خورشیدی) بستگی دارد. افزون بر آن کیفیت آب دریا از نظر آلودگی های صنعتی، میزان شوری، ذرات معلق نامحلول و کدورت در ظرفیت تولید آب شیرین موثر بوده و میزان سرمایه گذاری را مشخص می کند.

به طور کلی سرمایه اولیه برای خریداری تجهیزات برداشت آب از دریا، پیش تصفیه، تصفیه، ذخیره سازی و توزیع در نظر گرفته می شود.

کارشناسان در طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا میزان سرمایه اولیه را با توجه به مشخصات و مختصات طرح محاسبه می نمایند.

هزینه راه اندازی واحدهای تصفیه آب

در طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا هزینه های قبل از بهره برداری و بعد از بهره برداری به دقت محاسبه می شوند. هزینه های قبل از بهره برداری شامل هزینه زمین، هزینه ساختمان، هزینه خرید حق الامتیاز ها و انشعابات می باشد.

هزینه های بهره برداری نیز شامل هزینه نیروی انسانی، هزینه انرژی، هزینه قطعات یدکی و سرویس تجهیزات و مواردی از این دست است.

همچنین هزینه برق مصرفی، بخش بزرگی از هزینه ها را در این واحدها در بر می گیرد. برای تصفیه یک متر مکعب آب دریا، 3 تا 4 کیلو وات در ساعت برق مصرف می گردد. توضیح این که هزینه مصرف برق در تاسیسات نمک زدایی خورشیدی حذف می شود؛ اما ظرفیت تولید در تاسیسات خورشیدی کمتر خواهد بود.

کارخانه تصفیه آب صنعتی - طرح فنی

بررسی سود تاسیسات تصفیه آب (نمک زدایی)

سود واحدهای تولید آب شیرین با کسر هزینه های تولید از بهای آب شیرین تصفیه شده محاسبه می گردد. کارشناسان در بیزینس پلن آب شیرین از آب دریا استهلاک تجهیزات و تاسیسات را نیز برای محاسبه سود لحاظ می کنند.

به طور کلی احداث واحدهای شیرین سازی آب دریا در مناطق ساحلی و مناطق کویری سودآوری خوبی دارد. تاسیسات نمک زدایی می توانند، آب مصرفی مورد نیاز مردم و آب کشاورزی را در مناطق کویری و دورافتاده تامین کنند.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی آب معدنی ⭐️(آب آشامیدنی) سال 1401 (pdf+word)

تجهیزات مورد نیاز احداث کارخانه تولید آب شیرین از آب دریا

طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا بسته به روش نمک زدایی آب، تجهیزات مورد نیاز را معرفی می کند.

برخی از تجهیزات نمک زدایی و تصفیه آب دریا عبارتند از:

  • تجهیزات آبگیر سطحی یا برداشت آب دریا
  • دستگاه آب شیرین کن دریایی (RO)
  • پمپ فشار قوی
  • سیستم پیش تصفیه
  • تانکرهای آب
  • مخزن فایبرگلاس شنی و کربنی
  • گیج فشار تابلویی
  • پرشر سوئیچ

بررسی توجیه پذیری اقتصادی تصفیه آب صنعتی

تولید آب شیرین از آب دریا مستلزم صرف هزینه و سرمایه بزرگی است؛ اما این طرح طبق مطالعات کارشناسان دارای توجیه اقتصادی است. بسیاری از مناطق دور افتاده و خشک کشور فاقد منابع آب شیرین هستند و انتقال خطوط لوله آب شیرین به این مناطق مستلزم صرف هزینه بالاتری است.

بنابراین احداث تاسیسات آب شیرین از آب دریا در این مناطق توسط بخش خصوصی صرفه اقتصادی بیشتری دارد. آب شیرین تولیدی توسط این واحدها در قالب قراردادهای فروش آب به دولت و یا مشتریان عرضه می گردد.

احداث کارخانه آب شیرین از آب دریا - طرح فنی

مشکلات واحدهای تولید آب شیرین از آب دریا

واحدهای تولید آب شیرین از آب دریا با مشکلات و معضلاتی چون هزینه بالای برق مصرفی و هزینه بالای سرویس و نگهداری تجهیزات مواجه هستند. ضمن این که بسیاری از تجهیزات نمک زدایی آب، خارجی بوده قیمت آنها وابسته به دلار است. بنابراین افزایش نرخ ارز تامین این تجهیزات را با چالش هایی روبرو کرده است.

راه حل رویارویی با این معضلات و مشکلات، برنامه ریزی و برآورد دقیق شاخص های مالی در ابتدای راه اندازی پروژه است که در طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا صورت می پذیرد.

پیشنهاد به مطالعه :  طرح توجیهی مینی پالایشگاه ⭐️ ( مینی ریفاینری ) + براورد فنی

سفارش طرح توجیهی آب شیرین از آب دریا

طرح توجیهی اختصاصی توسط مهندسین سایت طرح فنی انحصارا با توجه به مختصات و مشخصات پروژه برای سرمایه گذاران نگارش می شود.

این طرح با رعایت تمامی جزئیات برای ارائه به سازمان ها و بانک ها تهیه می گردد. تیم طرح فنی 5 ماه پشتیبانی رایگان را با سفارش بیزینس پلن آب شیرین از آب دریا در نظر گرفته است.

به این مقاله چه امتیازی میدهید؟

امتیاز

مجموع امتیازات

امتیاز کاربر: 3.76 ( 4 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب