کشاورزیمقالات آموزشی
موضوعات داغ

طرح توجیهی درخت پالونیا ⭐️ سال 1401 (PDF+WORD)

زراعت درخت پالونیا

نقشه راه شما در هر کسب و کاری طرح توجیهی است که با داشتن اطلاعات آن میتوانید کلیه هزینه ها و سود و زیان و… را به دست آورید، برای دانلود طرح توجیهی درخت پالونیا سال 1401 به انتهای مقاله مراجعه کنید.

پالونیا نام یک سرده از تیره پالونیاییان در راسته نعناسانان است که این سرده به روش طبقه‌بندی 6 تا 7 گونه مختلف دارد، گونه‌های مختلف بومی مناطقی مانند شمال آمریکا، چین، ویتنام و مناطق دیگر شرق آسیا مانند ژاپن و کره هستند، برگ‌های این درخت شکل قلب با شکوفه‌هایی شبیه به گل انگشتانه دارنداین درختان به نام آنا پاولونا، دختر پاول یکم تراز روسیه نام‌گذاری شده است، این درخت به دلیل گل‌های بسیار زیبا و خوشه‌ای، درخت زینتی بسیار محبوبی به شمار می‌آید و به‌وفور در پارک‌ها و باغ‌ها کاشته می‌شوند.

دسترسی سریع به عناوین مقاله

قیمت چوب در طرح توجیهی درخت پالونیا سال 1401

قیمت چوب پالونیا با توجه به کیفیت آن تغییر می‌کند و محدوده قیمت هر مترمکعب چوب پالونیا بین 1 الی 3 میلیون تومان است البته این قیمت‌ها به‌جز حق گمرک، ارزش‌افزوده و کرایه‌ی حمل محاسبه‌شده و بستگی به میزان فروش چوب در داخل و خارج کشور دارد، برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه خرید چوب و قیمت و سود چوب پیشنهاد میشود حتما طرح توجیهی درخت پالونیا مطالعه شود.

خریداران چوب چه کسانی هستند؟

بعد از عملیات کاشت و داشت، نوبت به مرحله برداشت می‌رسد اما مسئله‌ای که برای شخص سرمایه‌گذار پیش می‌آید این است که خریدار این چوب کیست؟ شما هم می‌توانید خود بازار فروش پیدا کنید و به متقاضیان بفروشید و هم می‌توانید در زمان خرید نهال پالونیا، با امضای یک قرارداد بین شما و فروشنده‌های نهال، چوب پالونیا خود را به این اشخاص بفروشید.

مشخصات چوب پالونیا

چوب درخت پالونیا ارزش بسیار زیادی دارد و از قسمت‌های مختلف آن استفاده می‌شود، چوب پالونیا بسیار سبک و انعطاف‌پذیر ولی بسیار محکم و بادوام است و به‌راحتی خشک می‌شود و به‌سادگی ترک نمی‌دارد و قابلیت فرم دهی بالایی دارد، در ادامه مقاله موارد استفاده از چوب پالونیا را در صنایع مختلف نام می‌بریم.

چوب پالونیا در چه صنایعی استفاده می‌شود؟

مقاومت زیاد این چوب در برابر فرسودگی و پوسیدگی باعث شده تا در صنایع مختلفی مانند: کاغذسازی، کبریت‌سازی، ساخت مبلمان، مداد سازی، جعبه سازی، ساخت ادوات موسیقی، وسایل ورزشی مانند تخته‌شنا و اسکی، میز و راکت‌های ورزشی، خلال‌دندان و چوب بستنی، صنایع هوا و فضا مانند هواپیماسازی، گلایدر و پاراگلایدر.

سازه‌های آبی خشکی: هاورکرافت، قایق و کشتی، صنایع روکش سازی، تخته چندلایه، یراق‌آلات ساختمانی، خانه‌های چوبی سبک و ضد زلزله، دکوراسیون نمای داخلی و خارجی، خراطی، ساخت قرقره، MDF نئوپان ، وسایل تزیینی و آشپزخانه و هزاران موارد دیگری که از چوب پالونیا برای ساخت موارد مختلف استفاده می‌شود.

چوب درخت پالونیا

آیا ایران در بحران کمبود چوب قرار دارد؟

باید گفت بله، متأسفانه در کشور مشکل کمبود چوب وجود دارد و از آنجایی که اکثر صنایع از چوب و کاغذ استفاده می‌کنند و به چوب زیادی نیاز دارند و چون کشور ما با کمبود 700 هزار مترمکعب چوب در سال مواجه است، مجبور است که این حجم از چوب را در کشورهای خارجی وارد کنند.

چوب پالونیا به دلیل مزیت‌هایی مانند سبک بودن، انعطاف‌پذیری، میزان طول مناسب الیاف، عایق حرارتی، رنگ و نقش، شکل ثابت و ترک برنداشتن چوب بسیار مناسبی برای صنایع چوب و کاغذ و کارگاه‌های درودگری است.

نحوه کاشت نهال پالونیا

ابتدا یک گودال 3 برابر عرض، توپی ریشه حفر کنید به‌طوری‌که توپی ریشه عمیق (بین 80 تا 100 سانتی‌متر) سپس مطمئن می‌شویم که درخت را صاف قرار داده‌ایم و بعد گودال را پر کنید و در همان زمان مقداری آب به پای درخت بریزید.

خاک مناسب برای درخت پالونیا

پالونیا گونه‌ای بسیار تطبیقی است و به خوبی در بسیاری از انواع خاک رشد می‌کند. مناسب‌ترین خاک برای رشد پالونیا خاک سبک، خشک، شنی یا بدون سنگ ریزه می‌باشد. توصیه می‌شود خاک برای کاشت پالونیا خشک و pH آن 5 تا 8.9 باشد و محل کشت آن عمیق حفر شود.

حتما در نظر داشته باشید که از خاک مرطوب، رسی یا سنگی خودداری کنید. خاک‌هایی که از بیش از 25 درصد رس و تخلخل کمتر از 50 درصد تشکیل شده اند برای پالونیا توصیه نمی‌شود. همچنین پالونیا شوری بیش از 1% را تحمل نمی‌کند. اگر عمق خاک یک و نیم تا دو متر باشد گیاهان جوان پالونیا به خوبی رشد می‌کنند.

آبیاری درخت پالونیا

رطوبت خاک و هوا برای رشد پالونیا بسیار مهم است. اگر بارندگی سالانه زیر 100 میلی متر در هر ماه باشد، آبیاری اضافی لازم است. در مقایسه با 10 میلی بارش باران 10 لیتر آب عرضه می‌شود. حتی اگر بارش ماهانه کمتر از 50 میلی متر باشد آبیاری در سال‌های بعد مورد نیاز است. آبیاری ناکافی باعث کند شدن رشد می‌شود اما گیاه را از بین نمی‌برد.

برای رشد مطلوب در طول ماه‌های اول، مهم است که آبیاری آنها 20 لیتر در هر هفته برای هر درخت باشد. اگر از سیستم آبیاری قطره ای استفاده می‌کنید خوب است این میزان را به نصف برسانید. فناوری ایجاد طرح آبیاری قطره ای زمانی که کاشت تجاری برای پالونیا طراحی شده است، توصیه می شود.

دما موردنیاز برای رشد پالونیا چقدر است؟

پالونیا یکی از مقاوم‌ترین درخت‌های دنیا است و می‌تواند تا دمای 18- را تحمل کند اما بهتر است که در آب‌وهوای معتدل کشت شود، سرمای زمستان و دیررس بهار یکی از مهم‌ترین عواملی است که به درخت آسیب وارد می‌کند، زمانی که گیاه بالغ شود می‌تواند تا 25- درجه سرما را نیز تحمل کند.

تأثیر نور خورشید در رشد درخت

پالونیا علاقه زیادی به نور آفتاب دارد و درخت‌های جوان نمی‌توانند در سایه دیگر درخت‌ها به‌خوبی رشد کنند به همین دلیل باید به نحوی کاشته شوند که روزانه 7 ساعت در روز به نور خورشید دسترسی داشته باشند.

طرح توجیهی درخت پالونیا هزینه های مالی برای شما برآورد میکند.

ویژگی‌های درخت پالونیا

  1. مقاومت به کم‌آبی
  2. مقاومت به خاک‌های آهکی و گچی
  3. مقاوم به خاک‌هایی با زهکشی بد
  4. مقاومت به دود و هوای مناطق صنعتی

خصوصیات اکولوژیکی درخت پالونیا

رشد سریع یکی از خصوصیات ثابت درخت پالونیا است، در ارتفاعات گونه 9503 و در مناطق پست گونه 9501 و در هر دو منطقه 9502 به‌خوبی رشد می‌کنند، همچنین در مناطق جنوبی گونه 9503 رشد کمتری نسبت به دیگر گونه‌ها دارد.

ریشه‌های این درخت در خاک شنی با زهکشی مناسب، در عمق 40 تا 100 سانتی‌متر رشد می‌کنند و در مقایسه با گیاهان زراعتی که در عمق صفر تا 40 سانتی‌متر رشد می‌کنند، پالونیا گزینه بسیار خوبی برای تلفیق با این گیاهان است.

انواع گونه‌های پالونیا در ایران و جهان

  • پالونیا فورتونی
  • پالونیا استرالیایی
  • کاتالپیفولیا
  • الونگاتا
  • پالونیا فارگسی
  • پالونیا تومنتوزا

درختان سازگار با آب‌وهوای ایران کدام هستند

پالونیا واریته های بسیار زیادی دارد به همین خاطر نمی‌توان تمامی گونه‌ها را مورد بررسی قرار داد، به همین دلیل در ادامه گونه‌هایی که در حال حاضر در ایران کاشته می‌شوند را نام می‌بریم.

  • هیبرید بلیزیا
  • هیبرید 9501
  • تری پلوئید
  • هیبرید 9502
  • هیبرید 9503

درخت پائولونیا در برابر اب و هوا مقاوم است - طرح فنی

آیا تهاجمی بودن درخت پالونیا واقعیت دارد؟

گونه فورتونی سال‌ها پیش توسط مهندس نوروز علی حسن عباسی وارد کشور شد و در جنگل آموزشی و پژوهشی دکتر بهرام نیا واقع در منطقه گرگان کشت‌شده است و در حال حاضر هزاران درخت با قطر 120 سانتی‌متر و تنه چوبی 10 مترمکعب در محوطه دانشگاه‌ها، پارک‌ها به تعداد زیادی وجود دارد.

طبق آخرین خبر، هیئتی متشکل شده از شورای عالی جنگل و مرتع سازمان جنگل‌ها، دانشگاه علوم کشاورزی، منابع طبیعی گرگان ، مرکز تحقیقات سازمان جنگل‌ها و مرکز تحقیقات استان گلستان به همراه اداره کل منابع طبیعی استان گلستان گرد هم آمدند و از نزدیک جنگل پنج هزار هکتاری دکتر بهرام نیا را بازدید کردند و هیچ‌گونه تهاجمی از این درخت مشاهده نکردند.

سپس مرکز تحقیقات سازمان جنگل‌ها، اعلام کرد که درخت پالونیا فورتونی و تعدادی دیگر گونه‌ها غیر مهاجم است و کاشت این درخت هیچ‌گونه مشکلی به وجود نخواهد آورد.

چرا باید درخت پالونیا را کاشت؟

یکی از مهم‌ترین دلایل آن می‌توان رشد سریع پالونیا باشد، همچنین طبق گفته بالا یکی از بهترین درختان برای تولید چوب است و طی چند سال اخیر به محبوبیت خاصی رسیده است و در مدت‌زمان کمی می‌توان با فروش پاجوش‌ها و نهال‌های چندماهه و یک‌ساله و بازاریابی آن‌ها به سراسر کشور، به درآمد قابل‌توجهی رسید.

نکاتی در خصوص کاشت و نگهداری درخت پالونیا

درختان جوان تا زمان استقرار در مکان کاشت یعنی همان حدود یک‌ساله به آبیاری نبستا منظم و خاکی مرطوب نیاز دارند اما درختان بالغ نیازی به آبیاری ندارند و می‌توانند از رطوبت گیاهان در اطراف استفاده کنند و این باعث می‌شود مقاومت خوبی نسبت به دوران خشکی خاک دارند، البته باید این نکته را بدانید که آبیاری بیش از اندازه به‌خصوص اگر خاک بافتی سنگین و زهکشی ضعیف باشد از جمله دلایل ضعف رشد، زردی و ریزش برگ‌های این درخت است.

آموزش کاشت نهال در زمین کشاورزی

ابتدا عمق مناسبی را در نظر بگیرید، بیشتر ریشه 30 سانتی متر بالای خاک قرار میگیرد، اگر درخت را در عمق زیاد بکاریم، ریشه ی جدید نمیتواند به خوبی رشد کند و دچار کمبود اکسیژن میشود.

در خاکهای کم آب و خشک، درختان را باید 5 تا 7.5 سانتی متر بالاتر از سطح معمولی کاشت، همچنین توجه داشته باشید که وقتی نهال را در گودال قرار میدهیم آن را از توده ریشه بلند کنید نه از ساقه.

صاف و قائم کردن نهال قبل از کاشت

متاسفانه کاری که برخی از کشاورزان موقع کاشت نهال میکنند این است که بدون توجه به زاویه و یا صاف بودن نهال، آن را میکارند که این کاملا اشتباه است پس از اینکه گودال را پر کردید از کسی بخواهید کمکتان کند نهال را صاف و قائم بکارید.

نحوه پر کردن گودال خاک اطراف پایین توده ی ریشه را پر و محکم کنید، اگر توده ی ریشه را محکم بسته اید، به دقت هر نوع نخ و پلاستیک یا سیم را از آن جدا کنید تا ریشه به راحتی و بدون هیچ مانعی رشد کند، سپس باقی مانده فضای چاله را پر کنید، خاک را محکم بکوبید تا هوای اضافی خارج شود که ممک است ریشه را خشک کنند.

عملیات مراقبت و نگهداری از نهال

برای بهبود شرایطی که مناسب بقا و رشد بعدی نهال ها باشد باید عملیات مراقبتی مانند سله شکنی، وجین علف هرز و مرمت حصارو قیم، واکاری نهال های خشکیده را انجام دهید.

قبل از کاشت نهال پالونیا به این نکات مهم توجه کنید

  • از کاشت این درخت در کنار دیوار خودداری کنید.
  • خودداری از کاشت پالونیا در نزدیکی لوله‌های آب نیز باید موردتوجه قرار گیرد.
  • در سال اول کاشت، درخت باید در زمان‌های معین آبیاری شود.
  • از همان ابتدای رشد درخت، با هرس کردن شاخه‌ها و جوانه‌های آن، مسیر حرکت درخت را تعیین کنید.
  • سعی کنید تا فاصله 2 الی 3 متر از ایجاد شاخه به سمت اطراف جلوگیری کرد.

فاصله کاشت نهال پالونیا باید به چه صورتی باشد؟

فاصله کاشت نهال با توجه به نوع هدف و زمان برش تغییر می‌کند و تعداد کاشت نهال در هکتار متغییر است به‌ طور میانگین در هر هکتار می‌توان حدود 600 تا 3500 نهال کشت کرد، به‌عنوان مثال اگر هدف شما از کاشت پالونیا، تولید زغال و بایومس باشد می‌توانید در هر هکتار 2500 تا 3500 عدد نهال کاشت.

با دانلود و مطالعه طرح توجیهی درخت پالونیا از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.

چه زمانی باید درخت را هرس کنیم؟

زمان هرس درختان باید قبل از بیدار شدن آن ها از خواب زمستانه باشد، به هنگام هرس، دمای هوا منطقه نباید از حدود پنج درجه سانتی گراد کمتر باشد.

 

زمان برداشت و بریدن درخت پالونیا

اگر درختی را زودتر از زمان قطع مناسب شود ممکن است چوبی که بریده شده خیلی نرم باشد و یا در برابر حشرات آسیب پذیرتر باشد، از طرف دیگر اگر درخت دیرتر از فصل قطع بریده شود ممکن است چوب آن بیمار یا پوسیده شود.

بهتر زمان برای برش درختان پالونیا در سن 5 سالگی است، همچینین استفاده از اره و چهار تراش کردن گرده بینه ها با روشی که کمترین ضایعات را داشته باشد میتواند بهترین بازدهی را به شما بدهد.

تولیدات فرعی پالونیا چه مواردی است؟

گل‌های پالونیا یکی از بهترین گزینه‌ها برای شهدها و گرده‌ها است که در تولید عسل استفاده می‌شود و برای درمان بیماری تنگی نفس، بیماری‌های ریوی بسیار مفید و ارزشمند است، یکی دیگر موارد استفاده این درخت، علوفه آن است که برای دام‌ها و خاک‌برگ استفاده می‌شود، همچنین برگ‌های این درخت حدود 89% وزن خشک نیتروژن و تقویت‌کننده‌ی خاک است که برای تغذیه دام‌ها به‌شدت توصیه می‌شود.

بهترین نهال های پالونیا در طرح توجیهی ذکر شده است.

ساخت کندوی عسل با چوب پالونیا

چوب پالونیا امروزه نقش زیادی در ساخت کندو عسل دارد و کشور چین در حال حاضر کندوهای بسیار زیادی را با استفاده از چوب پالونیا ساخته است دلایل انتخاب این چوب را در ادامه خواهیم گفت:

چوب پالونیا می‌تواند در زمستان گرم‌تر و در تابستان خنک‌تر باشد.

این چوب بسیار سبک است و به‌راحتی می‌توان آن را جابه‌جا کرد.

کاهش دماهای مطلق می‌تواند باعث افزایش کیفیت و تولید عسل شود.

ویژگی‌های زغال چوب پالونیا

به راحتی آتش می‌گیرد.

حرارت بالایی دارد.

بدون هیچ بو و گاز است.

باعث ایجاد دود نمی‌شود.

به راحتی خاموش می‌شود و بدون باد زدن هم روشن می‌ماند.

کیفیت بالا این زغال باعث شده طرفداران زیادی پیدا کند.

شگفتی چوب پالونیا در برابر آتش

پالونیا می‌تواند حدود 460 درجه سانتی گراد را تحمل کند و از این چوب برای عایق حرارتی و الکتریکی استفاده کرد به این معناست که حرارت شعله به اطراف گسترش پیدا نمی‌کند و خیلی زود هم خاموش می‌شود و حرارت موردنظر نیز خیلی سریع از بین می‌رود.

مواردی که در طرح توجیهی درخت پالونیا سال 1401 مورد بررسی قرار میگیرد.

  • سرمایه اولیه.
  • هزینه های جاری.
  • حقوق و دستمزد.
  • نگهداری و استهلاک.
  • مشخصات زمین.
  • میزان فروش از علوفه.
  • میزان فروش از سر شاخه ها.
  • جدول هزینه و سود.
  • میزان فروش از چوب پالونیا.
  • میزان فروش از خاک برگ.
  • مقدار از شکوفه ها جهت تولید عسل.
  • بررسی نسبت درآمد به هزینه ها در ۵ سال.
  • براورد و محاسبه درآمدها در سالهای: اول، دوم، سوم، چهام و پنجم.
  • نرخ بازگشت سرمایه.

نتیجه گیری و سخن پایانی

با توجه به نیاز بیش از حد انتظار کشورمان به چوب، این موضوع که بتوانیم نیاز کشور را برطرف کنیم و در تولید چوب به خودکفایی برسیم میتواند به اقتصاد کشور کمک بزرگی کند همچنین باعث اشتغالزایی و درآمدزایی خوبی برای تولید کنندگان چوب میشود پس نتیجه ای که میگیریم این است که با کاشت پالونیا میتوان یک کسب و کار پرسود برسیم.

طبقه گفته های بالا در صورتیکه به دنبال یک کسب و کار پردرآمد و با سرمایه گذاری مطمئن هستید طرح پالونیا یکی از بهترین ایده هایی است که میتواند شما را به آن درجه از موفقیت برساند، برای اینکه از هزینه های این طرح اطلاع داشته باشید پیشنهاد میکنم طرح توجیهی درخت پالونیا را با دقت مطالعه کنید.

خرید طرح توجیهی

 

پکیج آموزشی

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 4.7 ( 14 نتایج)

‫16 دیدگاه ها

  1. سلام. از اینکه در مورد توسعه کاشت پالونیا قدم بر می دارید جای خوشحالی است. اما متاسفانه اطلاعات اشتباه در متن دیده می شود که موجب تصمیمات غلط در آینده خواهند گردید. از آنجمله می توان به این مورد که ذکر شد “مقاومت به خاک‌هایی با زهکشی بد” اشاره نمود. منابع فارسی و لاتین متعددی حساسیت پالونیا نسبت به خاکهای سنگین با زهکشی بد را متذکر شده اند. همچنین لازم به ذکر است که تمامی ارقام پالونیا مورد تایید سازمان جنگلها و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نیستند.

    1. سلام در هر هکتار حدود 625 درخت میشه کاشت کرد، برای دریافت اطلاعات بیشتر طرح توجیهی درخت پالونیا رو مطالعه کنید.

    1. سلام وقت بخیر باید نمونه خاک رو آزمایش کرد، همچنین شرایط آب و هوا رو هم در نظر گرفت.

  2. سلام
    نهال یا بذر مطمئن درخت پالونيا را از کجا میتوان تهیه کرد??
    آیا حمایت های دولتی یا بانکی در این خصوص انجام میگیرد ??
    چگونه میتوان اطلاعات تکمیلی و اجرایی در این خصوص بدست آورد?
    آیا این درخت افت خاصی دارد ??

    1. سلام
      نهالستان معروف و معتبر زیاد هست کافیه داخل گوگل جستجو کنید، بله اگه به نهاد های مربوطه مراجعه کنید باهاتون همکاری میکنن.
      اگه به دنبال اطلاعات جامع و کاملی هستید میتونید پکیج آموزشی درخت پالونیا رو از سایت ما تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب