موضوع این مقاله درباره طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی و گاز مایع است و در تلاش هستیم تا گزارشی کلی درباره شیوه تولید مخزن سی ان جی و فرایند این طرح ارائه کنیم. تیم طرح فنی در این مقاله به بررسی جوانب طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی پرداخته و شرایط تولید این قطعه را مورد بررسی قرار میدهد.
سیلندر گاز مایع و سی ان جی یکی از مهمترین اجزای اتومبیل است که وظیفهی سوخت رسانی خودرو را برعهده دارد. همچنین از این سیلندرها برای نگهداری و حمل و نقل گاز مایع استفاده میشود. در نتیجه این قطعه از بازار خرید و فروش پررونقی دارد. در ادامه اطلاعات دقیقتری در خصوص طرح توجیهی تولید سیلندر گاز مایع و سی ان جی ارائه خواهیم کرد.
هدف از نگارش طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی چیست؟
درباره هدف نگارش طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی و گاز مایع لازم به ذکر است که اولا برای دریافت مجوز شروع پروژه از وزارت صنعت، معدن، تجارت به طرح توجیهی دقیق نیاز است. به علاوه جهت گرفتن وام اشتغال زایی هم داشتن طرح توجیهی دقیق و اختصاصی یکی از مهمترین ملزومات میباشد.
لذا کارشناسان ما در تیم طرح فنی، با کمک گرفتن از تجربیات 25 ساله خود و با استفاده از مهمترین اصول لازم برای نگارش طرح توجیهی در تلاشند تا طرح توجیهی تولید مخزن CNG را بر مبنای بهترین و جدیدترین معیارها تهیه نموده و راه را برای دریافت مجوز هموار کنند.
این نکته را نیز باید یادآور شویم که قبل از شروع پروژه تولید سیلندر، در اولین قدم باید درخواست مجوز بدهید. پس از آن برای نگارش طرح توجیهی اختصاصی اقدام نمایید.
سرمایه اولیه برای کارخانه مخزن گاز CNG
بدون شک سرمایه اولیه یکی از اساسیترین و مهمترین عوامل برای شروع هر پروژهای است. در خصوص احداث کارخانه تولید سیلندر گاز نیز این موضوع صادق است. یکی از اساسیترین عوامل برای تعیین میزان سرمایه لازم برای شروع طرح تولید مخزن سی ان جی ، تجهیزات و دستگاههای لازم برای تولید سیلندر گاز میباشند.
مهمترین تجهیزاتی که برای شروع به کار این کارخانه به کار گرفته میشوند، عبارتند از: ماشین گرده بری، دستگاه پرس، دستگاه خم کن، دستگاه مونتاژ قطعات، لوازم و تجهیزات عملیات حرارتی، تجهیزات رنگ کاری، قالبهای فولادی، تجهیزات مکنده، دستگاه جوشکاری، ماشین غلطک کاری.
به علاوه سرمایه مورد نیاز برای ساخت محوطه کارخانه، سالن تولید، انبار، قسمت اداری و … هم بخش مهمی از سرمایه مورد نیاز برای کارخانه تولید مخزن سی ان جی را به خود اختصاص میدهند. همچنین خرید مواد اولیه لازم برای ساخت سیلندر گاز مایع هم یکی دیگر از پارامترهای هزینهبر در این پروژه صنعتی به حساب میآید. لذا در زمان محاسبه سرمایه مورد نیاز برای تولید سیلندر CNG باید تمامی این عوامل را به صورت دقیق در نظر گرفت.
هزینههای لازم جهت راه اندازی پروژه
با توجه به تمام مواردی که در قسمت قبل نام برده شد، شروع پروژه تولید مخزن سی ان جی به سرمایه اولیه قابل توجهی نیاز دارد. البته نوسانات عجیب و غریبی که این روزها در بازار کشور وجود دارد سبب شده که قیمتها دائما در حال تغییر و تحول باشد و لذا نمیتوان هزینه راه اندازی این پروژه را با دقت صد در صد اعلام کرد.
با این وجود، برای احداث کارخانهی تولید مخزن گاز مایع و سی ان جی با ظرفیت تولید سالانه شصت هزار سیلندر گاز مایع، به زمینی به مساحت تقریبی شش هزار متر مربع نیاز دارید که مساحت سالن تولید، قسمت اداری، انبار و زیر بنای آن در حدود دو هزار و پانصد متر مربع میباشد. همچنین نیروی انسانی مورد نیاز برای شروع این پروژه در حدود 65 الی 70 نفر میباشد.
لذا با توجه به مواردی که در دو پاراگراف قبل یادآور شدیم و با در نظر گرفتن هزینهی لازم برای خرید تجهیزات و دستگاههای خط تولید و مواد اولیه، برای شروع پروژه تولید سیلندر گاز مایع و CNG به سرمایهی اولیهای در حدود 13 الی 15 میلیارد تومان نیاز است.
برآورد درصد سود کارخانه تولید مخزن سی ان جی
سیلندر گاز مایع و سی ان جی خودرو یکی از مهمترین قطعات سیستم سوخت رسانی خودرو بوده و از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. لذا همین موضوع سبب شده تا بازار خرید و فروش سیلندر گاز رونق بالایی داشته باشد. به علاوه شرایط برای تولید مخزن سی ان جی، به صورت عمده مهیا بوده و میتوان این طرح را به صورت صنعتی اجرا کرد.
مطالعات صورت گرفته در زمینه تولید مخزن سی ان جی به خوبی نشان میدهد که تولید سیلندر گاز میتواند سودی در حدود 20 الی 25 درصد داشته باشد و یکی از مهمترین و سودآورترین کسب و کارهای صنعتی به حساب بیاید.
تجهیزات مورد نیاز برای تولید مخزن گاز CNG
برای تولید مخزن سی ان جی نیز مثل هر قطعهی دیگری به تجهیزات و ماشین آلات خاصی نیاز است. از جمله مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای ساخت سیلندر گاز میتوان به ماشین گرده بری، دستگاههای پرس هیدرولیک با ظرفیت 600 و 320 تن، لوازم چربی گیری، دستگاه خم کن، ماشین آلات مونتاژ قطعات، ماشین غلطک کاری، تجهیزات رنگ کاری، قالبهای فولادی، لوازم و تجهیزات عملیات حرارتی، تجهیزات مکنده، دستگاه جوشکاری و … اشاره کرد.
فرایند تولید مخزن سی ان جی و گاز مایع
درباره فرایند تولید مخزن گاز مایع و CNG لازم به ذکر است که تهیه مواد اولیه اولین مرحله برای تولید سیلندر گاز مایع میباشد. در این مرحله، ورقهای استیل کربنی را تهیه کرده و سپس این ورقها را از نظر خواص مکانیکی و متالورژی مورد بررسی قرار میدهند. و در صورتی که قطعه خواص مطلوبی داشته باشد، فرایند کشش آغاز میگردد. در این مرحله، ورقهای استیل را در قالبهای مخصوص قرار داده و آن را میکشند تا به ابعاد مد نظر برسد.
در مرحلهی بعدی ورق استیل را تا دمای فورجینگ حرارت داده و سپس با استفاده از عملیات پرسینگ و فورجینگ، شکل اولیه سیلندر گاز مایع تولید میشود. پس از آن، در موقعیتهای مورد نظر برای خروجی گاز، سوراخهایی ایجاد میشود. پس از آن قسمتهای لبه ورق برگردانده شده و در نهایت بدنه اولیه سیلندر گاز مایع ایجاد میشود.
در مرحلهی بعدی، پایه حلقوی سیلندر، بالشتک شیر گاز و دیگر قسمتهای سیلندر گاز مایع تولید شده و برای فرایند جوشکاری آماده میشوند. فرایند جوشکاری سیلندر به صورت قوس الکتریکی است و از کیفیت بالایی برخوردار میباشد. لازم به ذکر است که این فرایند به مهارت بالایی نیاز دارد.
ادامه فرایند تولید مخزن سی ان جی و گاز مایع
بعد از انجام فرایند جوشکاری، نوبت به پروسه عملیات حرارتی میرسد. در این مرحله، سیلندر گاز را در حدود 30 دقیقه در دمای 620 درجه سانتی گراد حرارت میدهند. هدف از فرایند عملیات حرارتی، کم کردن فشار وارد بر مخزن سیلندر در کنار بالا بردن خاصیت چکش خواری آن است.
سپس نوبت به عملیات شات بلاست میرسد. در این پروسه، پوستههای زائد سیلندر گاز جدا میشود. پس از آن با استفاده از فرایند پوشش دهی و پخت سعی میکنند تا سطح داخلی و خارجی سیلندر را در برابر خوردگی مقاوم کنند.
در مرحلهی بعدی، شیر گاز را به مخزن سیلندر متصل کرده و سپس تستهای رادیوگرافی با اشعه ایکس و تست انبساط هیدرولیکی را انجام میدهند تا کیفیت سیلندر مورد بررسی قرار گرفته و پس از تایید کیفیت، سیلندر گاز مایع آمادهی عرضه به بازار است.
اطلاعاتی درباره کاربرد سیلندر سی ان جی
در خصوص مهمترین کاربردهای سیلندر گاز مایع و سی ان جی لازم به ذکر است که این سیلندرها به عنوان مخزن سوخت برای انواع مختلف خودرو از جمله وانت بارها و کامیونها مورد استفاده قرار میگیرند و این بیشترین کاربرد آنها به حساب میآید. با این وجود از سیلندرهای گاز مایع برای نگهداری و جابجایی گاز مایع هم استفاده میشود.
آشنایی با بازار هدف سیلندر سی ان جی
اما درباره بازار هدف سیلندر گاز باید این نکته را ذکر کنیم که این سیلندرها در وانتهای دوگانه سوز و کامیونها به شدت مورد استفاده قرار میگیرند. امروزه با توجه به هزینهی بالای بنزین، دارندگان وانت بارهایی مثل پیکان، نیسان و مزدا به دنبال دوگانه کردن اتومبیلشان و کاهش هزینهی سوخت خودرو هستند.
لذا بزرگترین بازار هدف سیلندر گاز را این خودروها تشکیل میدهند. با این وجود، از این سیلندرها در برخی موارد خاص و برای جابجایی یا نگهداری و استفاده از گاز هم استفاده میشود.
بررسی توجیه پذیری اقتصادی تولید سیلندر گاز
بدون توجیه پذیری اقتصادی، شروع یک پروژه کاری غیرمنطقی است. در خصوص تولید مخزن سی ان جی نیز این موضوع صادق است. به صورت کلی به چند دلیل میتوان گفت که طرح تولید سیلندر گاز مایع طرحی سودآور میباشد.
اولا بخش عظیمی از سیلندرهای گاز مایع موجود در بازار داخلی از نوع وارداتی هستند و برند مطرحی در این حوزه در داخل کشور فعالیت نمیکند. لذا یک شرکت با تولید این سیلندرها به صورت عمده میتواند به درآمد قابل توجهی دست پیدا کند. از طرفی، بازار هدف این دسته از سیلندرها بسیار گسترده است و تقریبا تمامی خودروها را شامل میشود. لذا میزان تقاضا برای این دسته از سیلندرهای گاز مایع بسیار زیاد است.
از طرفی شرایط برای تولید سیلندر گاز در کشور به خوبی فراهم است و تقریبا تمامی تجهیزات مورد نیاز برای تولید مخزن CNG در بازار داخلی یافت میشود. لذا تمامی این سه عامل در کنار هم سبب شده تا تولید سیلندر گاز، با سودآوری قابل توجهی همراه باشد.
طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی و گاز مای
داشتن طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی و گاز مایع برای گرفتن مجوز شروع کسب و کار و همچنین دریافت وام اشتغال زایی اهمیت بسیار زیادی دارد. تیم طرح فنی یکی از بهترین و باسابقهترین تیمهای فعال در حوزه سرمایه گذاری، امور مالی و اداری است که سابقهای 25 ساله در این سه زمینه دارد.
تیم طرح فنی با تحقیقات میدانی جامع و عمیقی که در حوزههای مختلف انجام داده میتواند همراه خوبی برای شما در طی فرایند نگارش طرح توجیهی تولید سیلندر سی ان جی باشد.
طرح توجیهی تولید مخزن سی ان جی و گاز مایع دارای چند مزیت کلیدی میباشد. اولین مزیت دقیق، جامع و اختصاصی بودن طرح ارائه شده توسط تیم طرح فنی است. همچنین این طرح توجیهی از پشتیبانی رایگان 5 ماهه برخوردار میباشد. به علاوه کارشناسان ما یک جلسه آنلاین برای بررسی فرایند پیشرفت طرح و رفع اشکالات و ابهامات با شما خواهند داشت که شرایط را برای گرفتن مجوز تولید سیلندر گاز مایع سادهتر خواهد کرد.