طرح توجیهی شمش منیزیم با هدف ارائه اطلاعات مفید در زمینه توجیه پذیری طرح، برآوردهای مالی و دانش فنی پروژه توسط متخصصین سایت طرح فنی نگارش می شود. عنصر منیزیم از لحاظ فراوانی در طبیعت در جایگاه هشتم قرار دارد.
منیزیم از سنگ های معدنی دولومیت، مگنتیت، الیوین و حتی از آب دریا و آب های شور قابل استخراج می باشد. شمش منیزیم کاربردهای گسترده ای در صنعت داشته و برای اکسیداسیون آلیاژهای مس، برنج، آلومینیوم و نیکل و به عنوان آلیاژ سبک در صنعت هوافضا و خودروسازی استفاده می گردد.
از آن جا که منابع سنگ معدنی دولومیت در کشور ما به وفور یافت می شوند، تولید منیزیم از دولومیت از ارزش افزوده بالایی برخوردار است. منیزیم بسیار سبکتر از فلزات دیگر بوده و دارای استحکام مطلوب می باشد.
از این رو استفاده از شمش منیزیم در صنعت خودرو باعث کاهش مصرف سوخت، ایمنی بالاتر و کاهش آلاینده ها می شود. به طوری که هم اکنون بدنه خودروهای مدرن و به روز در دنیا با آلیاژهای فلز منیزیم ساخته می شوند.
اهمیت و ضرورت تنظیم طرح توجیهی شمش منیزیم
ارائه طرح توجیهی شمش منیزیم برای اخذ مجوز کارخانه و دریافت تسهیلات از بانک یک ضرورت است. سرمایه گذاران برای دریافت جواز کارخانه از وزارت صنایع و معادن و سایر سازمان های ذیربط باید طرح توجیهی ارائه دهند. افزون بر آن کارآفرینان برای دریافت وام از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری نیز ملزم به ارائه طرح توجیهی با فرمت اختصاصی بانک می باشند.
علاوه بر ضرورت تنظیم بیزینس پلن شمش منیزیم برای اخذ وام و مجوز، این طرح مزایای دیگری نیز دارد. طرح توجیهی دید واضحی از نحوه تولید شمش منیزیم و تجهیزات مورد نیاز به سرمایه گذاران می دهد.
از آن گذشته طرح توجیهی، برآوردهای مالی و سودآوری طرح را به وضوح مشخص می کند. در حقیقت طرح توجیهی مانند یک راهنما است که تمامی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار کارآفرینان قرار می دهد.
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه شمش منیزیم
بخش بزرگی از سرمایه اولیه تولید شمش منیزیم به خرید ماشین آلات و تجهیزات خط تولید اختصاص پیدا می کند. فلز منیزیم عموما با فرایند احیای حرارتی یا سیلیکوترمی سنگ دولومیت تولید می گردد.
بنابراین سرمایه ثابتی برای خریداری تجهیزات خط تولید از جمله کوره های احیا، کوره های ذوب و تجهیزات ریخته گری لازم است. مواد اولیه نیز شامل سنگ معدن دولومیت، فروسیلیس، فلوریت و … هستند که برای خریداری آنها باید سرمایه ای به عنوان سرمایه درگردش اختصاص پیدا کند.
میزان سرمایه اولیه به عوامل متعددی چون محل پروژه، حجم تولید و نوع تجهیزات بستگی دارد. کارشناسان برای محاسبه سرمایه در طرح توجیهی شمش منیزیم تمامی فاکتورهای مهم را لحاظ می کنند.
هزینه های راه اندازی کارخانه شمش منیزیم
هزینه های ثابت و متغیر این کسب و کار در طرح توجیهی شمش منیزیم به تفصیل و با جزئیات معین می گردند. همچنین هزینه زمین، هزینه ساختمان، هزینه تاسیسات و هزینه حق الامتیازها به عنوان هزینه های قبل از بهره برداری مطرح می شوند.
هزینه دستمزد کارکنان، هزینه های سربار تولید و هزینه های اداری و عمومی نیز به عنوان هزینه های بهره برداری باید محاسبه گردند. نکته بسیار مهم در محاسبه هزینه ها، برآورد کردن آنها با داده ها و مبالغ به روز است تا طرح توجیهی به واقعیت نزدیک باشد.
میزان سود کارخانه شمش منیزیم
از آن جا که شمش منیزیم استفاده وسیع و گسترده ای در صنایع مختلف دارد، تولید آن با سودآوری خوبی همراه است. همان طور که مستحضر هستید، ظرفیت طرح ها و پروژه های صنعتی متفاوت است، بنابراین نمی توان، میزان سود معینی را برای تولید شمش منیزیم ذکر کرد.
ولی طبق مطالعات و محاسباتی که کارشناسان در طرح توجیهی شمش منیزیم انجام داده اند، نرخ بازده داخلی در این حرفه حدود 30 درصد برآورد شده است. محاسبه دقیق سود توسط نرم افزار کامفار و به صورت تخصصی و علمی در طرح توجیهی انجام می گردد.
ماشین آلات مورد نیاز برای تولید شمش منیزیم
بخش فنی طرح توجیهی شمش منیزیم حاوی اطلاعات ارزشمندی در زمینه معرفی تجهیزات خط تولید و نحوه تولید شمش منیزیم است.
خلاصه فرآیند تولید منیزیم از دولومیت به صورت زیر است:
[tie_list type=”checklist”]
- پخت سنگ معدن دولومیت
- مخلوط کردن دولومیت با فروسیلیس و سایر مواد اولیه
- احیای منیزیم در کوره های مخصوص
- تولید بلورهای منیزیمی
- ذوب و تصفیه
- ریخته گری
[/tie_list]
بر این اساس تجهیزات خط تولید شمش منیزیم عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- کوره پخت
- تجهیزات آماده سازی فروسیلیس
- دستگاه ریتورت
- تجهیزات آسیاب و میکسر
- کوره احیا
- کوره ذوب
- تجهیزات و قالب های ریخته گری شمش منیزیم
[/tie_list]
آیا تولید شمش منیزیم دارای توجیه اقتصادی است؟
در حال حاضر قسمت اعظم شمش منیزیم مصرفی در ایران از کشور چین وارد می شود. بنابراین تولید شمش منیزیم در داخل، علیرغم منابع غنی دولومیت در کشور هنوز به رشد ایده آل خود نرسیده است. پتانسیل بسیار بالا و تقاضای گسترده ای که برای فلز منیزیم در کشور وجود دارد، بیانگر توجیه پذیری اقتصادی تولید شمش منیزیم است.
انتظار می رود، با وجود سبکی و مزایایی که منیزیم نسبت به آلومینیوم دارد، اندک اندک صنعت خودروسازی ایران مانند کشورهای توسعه یافته به سمت استفاده از آلیاژهای منیزیمی حرکت کند. در نتیجه می توان، سرمایه گذاری در تولید شمش منیزیم را توجیه پذیر و هوشمندانه دانست.
مشکلات کارخانه های شمش منیزیم
تولید شمش منیزیم از مشاغل کم ریسک و سودآور است؛ اما معضلاتی نیز در مسیر وجود دارند. اولین مشکل کارخانه های شمش منیزیم، هزینه های بالای مصرف گاز است زیرا سوخت مصرفی در تولید منیزیم از دولومیت، گاز طبیعی است. مشکل دوم نیز بازار رقابتی ناعادلانه است که در اثر واردات شمش منیزیم چینی به وجود آمده است.
افزون بر آن مشکلاتی مانند عدم برنامه ریزی صحیح و هدف گذاری غیر اصولی نیز در این کسب و کار وجود دارند. در این میان باید گفت، کارآفرینان با استفاده از طرح توجیهی شمش منیزیم مشکلات بسیاری را از سر راه خود برداشته اند.
سفارش طرح توجیهی شمش منیزیم
تیم متخصص سایت طرح فنی، طرح توجیهی اختصاصی را با مطالعات وسیع و موشکافی دقیق داده ها به صورت انحصاری برای هر پروژه تهیه می کند.
ضمن این که با سفارش بیزینس پلن شمش منیزیم، 5 ماه پشتیبانی رایگان از طرح نیز به شما اختصاص پیدا خواهد کرد.
2 پاسخ
سلام طرح امکانسنجی برای بانک مینویسین
سلام وقت بخیر بله با این شماره 09120039088 تماس بگیرید درخدمتتون هستیم