طرح توجیهی بطری شیشه ای به عنوان یک مبنا برای سرمایه گذاری در این حوزه بوده و قابل ارائه به بانک ها و سازمان های صدور مجوز است. این طرح توسط متخصصین سایت طرح فنی با رعایت تمام جزئیات نگارش می شود.
بطری شیشه ای از ملزومات بسته بندی در صنایع غذایی و دارویی است و انواع نوشابه، دلستر، آبمیوه، آبلیمو، آبغوره، عرقیات، دارو و غیره در بطری های شیشه ای عرضه می گردند. شیشه، ماده ای شفاف است که از ترکیب ماسه سیلیس، خاکستر سودا، سنگ آهک، خرده شیشه بازیافتی و … تولید می شود.
با افزودن عناصری مانند کربن، آهن، گوگرد و غیره در کارخانه ها، بطری های شیشه ای سبز، قهوه ای و رنگی نیز تولید می کنند. در گذشته بطری های شیشه ای به صورت سنتی در کوره ها تهیه می شدند. اما امروزه کارخانه های بطری شیشه ای با فناوری به روز به تولید انبوه بطری های شیشه ای می پردازند.
به علت تقاضای بالایی که صنعت مواد غذایی به بطری شیشه ای دارد، تولید این محصول، ایده درخشانی برای سرمایه گذاری است.
تهیه طرح توجیهی بطری شیشه ای چه ضرورتی دارد؟
هدف اصلی از تهیه طرح توجیهی بطری شیشه ای برای دریافت مجوز و تسهیلات است. مجوز کارخانه تنها به شرطی از طرف سازمان های متولی صدور مجوز صادر می شود که طرح توجیهی مطابق با ضوابط سازمانی ارائه گردد.
این طرح باید در بردارنده تمامی اطلاعات فنی، مالی، اقتصادی و تحقیقات بازار پروژه بوده و توسط متخصصین تنظیم شده باشد. سرمایه گذاران برای دریافت مشارکت بانک و اخذ تسهیلات نیز ملزم به ارائه طرح توجیهی مستند و قابل دفاع در بانک می باشند.
سرمایه گذاران قبل از راه اندازی پروژه باید از چند و چون این کسب و کار و توجیه پذیری آن اطلاع پیدا کنند. طرح توجیهی بطری شیشه ای دقیقا بدین منظور نگارش شده و شمای کلی از کسب و کار را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
کارآفرینان با یاری گرفتن از طرح توجیهی، ریسک سرمایه گذاری را کاهش داده و از ضررهای مالی خود جلوگیری می نمایند.
سرمایه لازم برای راه اندازی کارخانه
برای تولید بطری شیشه ای در ابتدا باید تجهیزات خط تولید تهیه گردد. سرمایه اولیه برای خریداری تجهیزات حمل و نقل و آماده سازی مواد اولیه، کوره ها، تجهیزات دمیدن شیشه، تاسیسات برقی و اندازه گیری و …. اختصاص پیدا می کند. افزون بر سرمایه ثابت برای خرید مواد اولیه نیز باید مبلغی به عنوان سرمایه درگردش در نظر گرفته شود.
میزان سرمایه اولیه با توجه به ظرفیت طرح و حجم تولید در طرح توجیهی بطری شیشه ای مشخص می گردد. به طور تقریبی با سرمایه ای در حدود 4 تا 8 میلیارد تومان می توان، 7000 تن بطری شیشه ای در سال تولید کرد. به طبع امکان سرمایه گذاری های بیشتر و کمتر بسته به مقایس طرح در این کسب و کار وجود دارد.
برآورد هزینه های کارخانه تولید بطری شیشه ای
تمامی هزینه های کارخانه در بیزینس پلن بطری شیشه ای لیست شده و با ارقام روز مشخص می شوند. زمین کارخانه از هزینه های عمده است زیرا زمین بزرگی برای راه اندازی کارخانه و قرار دادن تجهیزات حجیم شیشه سازی نیاز می باشد.
هزینه حقوق و مزایای نیرو انسانی، هزینه سوخت، هزینه حامل های انرژی و هزینه سرویس ماشین آلات نیز از مهم ترین هزینه ها هستند. در ضمن اکثر شرکت های مواد غذایی به بطری های شیشه ای منحصر به فرد تمایل دارند، لذا هزینه تولید قالب های جدید بطری نیز باید به هزینه های جاری طرح افزوده شود.
تخمین سود کارخانه بطری شیشه ای
انواع بطری های شیشه ای نقش بسیار مهمی در بسته بندی نوشیدنی ها، مواد غذایی و داروها ایفا می کنند. از این رو تولید بطری شیشه ای، صنعتی سودآور تلقی می گردد. طبق برآورد کارشناسان، نرخ بازده داخلی در این کسب و کار حدود 30 درصد می باشد.
تولید طرح های خلاقانه، قرارداد های دوره ای با شرکت های تولید مواد غذایی و استفاده از خرده شیشه بازیافتی در فرآیند تولید، سود این سرمایه گذاری را افزایش می دهد.
محاسبه سود در طرح توجیهی بطری شیشه ای با توجه به مشخصات، مختصات و مقیاس طرح انجام می گردد. نگارندگان طرح توجیهی برای تخمین سود، وضعیت عرضه و تقاضا در بازار و کلیه عوامل تاثیرگذار دیگر را لحاظ می کنند.
تجهیزات مورد نیاز برای احداث کارخانه
نحوه تولید بطری شیشه ای و ماشین آلات خط تولید از مباحثی هستند که به تفصیل در طرح توجیهی بطری شیشه ای بررسی می گردند.
فرایند کلی تولید بطری شیشه ای به قرار زیر است:
[tie_list type=”starlist”]
- دپوی مواد اولیه
- توزین مواد اولیه
- اختلاط مواد
- عملیات ذوب در کوره
- قالب گیری
- عملیات دمش هوا
- خنک سازی
- کنترل کیفیت الکترونیکی
- بسته بندی
[/tie_list]
بر این اساس تجهیزات خط تولید بطری شیشه ای عبارتند از:
[tie_list type=”checklist”]
- سیستم توزین
- دستگاه مخلوط کن
- کوره ذوب 2730 درجه فارنهایت
- دستگاه s
- دستگاه قالب گیری
- سیستم کنترل اتوماتیک
- دستگاه شیرینگ بسته بندی
[/tie_list]
تولید بطری شیشه ای از لحاظ توجیه اقتصادی به چه صورت است؟
تولید بطری شیشه ای از سرمایه گذاری های کاملا موجه از نظر اقتصادی است زیرا محصول جایگزینی برای آن وجود ندارد. شیشه با مواد اسیدی و قلیایی موجود در نوشیدنی ها و مواد غذایی واکنش نشان نمی دهد.
بطری شیشه ای دچار خوردگی نشده و امکان فساد مواد غذایی در آن بسیار کمتر از بطری پلاستیکی است. لذا بسته بندی مواد غذایی و نوشیدنی در بطری های شیشه ای مورد تایید وزارت بهداشت می باشد. در ضمن صادرات بطری های شیشه ای نیز به کشورهای همسایه از رونق خوبی برخوردار است.
بررسی مشکلات و موانع
کارخانه های تولید بطری شیشه ای بازدهی بالایی دارند؛ اما این بدین معنی نیست که هیچ مشکلی در مسیر وجود ندارد. مشکل اصلی در این حوزه، تهیه ماشین آلات و سنگ های کوره است که برخی از آنها وارداتی بوده و به نرخ ارز وابسته هستند.
به طور کلی در ایران، صنعتگران باید با برنامه ریزی های صحیح و با تاکید به فعالیت های صادراتی کار خود را آغاز کنند. طرح توجیهی بطری شیشه ای می تواند، مبنای یک برنامه ریزی درست و اصولی در این کسب و کار قرار بگیرد.
سفارش طرح توجیهی بطری شیشه ای
شما می توانید، با سفارش طرح توجیهی اختصاصی که از 5 ماه پشتیبانی رایگان تیم طرح فنی برخوردار است، موفقیت را در مشت خود بگیرید. مهندسین سایت طرح فنی کامل ترین، دقیق ترین و به روزترین بیزینس پلن بطری شیشه ای را تهیه می کنند.