طرح توجیهی کود مرغی پلت شده با هدف تجزیه و تحلیل مشخصات فنی، شاخص های مالی و مطالعات بازار پروژه توسط متخصصین سایت طرح فنی نگارش می شود. کود مرغی از کودهای حیوانی است که پس از غنی سازی با ریزمغذی ها به شکل پلت یا گرانول در بازار به فروش می رسد.
کودهای مرغی سرشار از کلسیم، فسفر، پتاسیم، نیتروژن و گوگرد بوده و بهترین نوع کود برای انواع درختان میوه، سبزیجات، زعفران، غلات و … می باشند.
فضولات مرغی معمولا با سنگریزه ها و خاشاک همراه هستند و در صورت استفاده مستقیم در زمین باعث ایجاد علف هرز و آفت می شوند. با غنی سازی و استریل سازی فضولات و تبدیل آنها به کود مرغی پلت شده، گرانوله یا مایع می توان، این مشکلات را از بین برده و بهترین شرایط را برای افزایش کیفیت و کمیت محصول فراهم کرد.
کودهای مرغی فاقد ضررها و مشکلات کودهای شیمیایی بوده و بهترین گزینه برای تغذیه حداکثری نباتات می باشند. بنابراین تولید کود مرغی یکی از فعالیت های اقتصادی پر بازده و زود بازده به شمار می آید.
طرح توجیهی کود مرغی به چه منظور نگارش می شود؟
اولین گام برای راه اندازی کارخانه کود مرغی، اخذ مجوزهای لازم از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان های مرتبط می باشد. ارائه طرح توجیهی کود مرغی برای دریافت مجوز ضروری است. طرح باید توسط متخصصین زبده تنظیم شده و حاوی اطلاعات دقیق و به روز و مطابق با ضوابط وزارت جهاد کشاورزی باشد.
طرح توجیهی، وضعیت پروژه را از لحاظ منطقی بودن و قابلیت اجرا در نزد سازمان مربوطه مشخص می کند. افزون بر آن سرمایه گذاران برای دریافت تسهیلات نیز باید طرح توجیهی منطبق با استانداردهای بانکی را به بانک عامل ارائه کنند.
طرح توجیهی کود مرغی نه تنها از مستندات دریافت وام و مجوز است، بلکه مرجعی برای سرمایه گذاران می باشد. این طرح، دورنمایی کلی از کسب و کار را به صورت شبیه سازی شده به سرمایه گذار نمایش می دهد. کارآفرینان با یاری گرفتن از طرح توجیهی، اطلاعات مفیدی در بخش فنی، مالی و تحقیقات بازار پروژه دریافت می کنند. همچنین آنها می توانند، با فرصت ها و تهدیدات این کسب و کار آشنا شوند.
سرمایه لازم برای تولید کود مرغی
یکی از بخش های مهم در طرح توجیهی کود مرغی پلت شده که به نوعی زیربنای بخش های دیگر است، محاسبه سرمایه می باشد. سرمایه گذاری کل در این طرح به دو بخش سرمایه ثابت و سرمایه درگردش تقسیم بندی می شود.
همچنین سرمایه ثابت برای خرید ماشین آلات فرآوری کود مرغی، تجهیزات پلت ساز، گرانول ساز و تجهیزات بسته بندی در نظر گرفته می شود. سرمایه در گردش نیز مختص خرید مواد اولیه شامل کود مرغی خام و ریزمغذی ها (کلسیم، آهن، اسید هیومیک، منگنز و …) می باشد.
توضیح این که کود مرغی خام از مرغداری های گوشتی و تخمگذار خریداری می گردد.
هزینه های راه اندازی کارخانه کود مرغی
سرمایه گذاران برای راه اندازی کارخانه کود مرغی علاوه بر سرمایه ثابت اولیه با هزینه هایی روبرو هستند. هزینه زمین و هزینه نیروی انسانی از جمله هزینه های اجرایی طرح می باشند. طبق برآورد کارشناسان در طرح توجیهی کود مرغی برای تولید 21 هزار تن کود مرغی پلت شده به زمینی با زیربنای حدودی 1000 متر مربع و تعداد 11 نفر نیروی انسانی ثابت نیاز است.
هزینه های مصرف انرژی، هزینه های حمل و نقل و هزینه های تعمیر و سرویس ماشین آلات نیز از جمله هزینه های عمده در کارخانه های کود مرغی هستند. گفتنی است، تمامی هزینه ها در بیزینس پلن کود مرغی با توجه به اطلاعات و ارقام روز مشخص می گردند.
برآورد سود کارخانه تولید کود مرغی پلت شده
کود مرغی فرآوری شده از مزایایی چون افزایش کیفیت و کمیت محصول، جلوگیری از عوامل بیماری زا، جلوگیری از فرسایش خاک، بهبود منافذ خاک، هدررفت کمتر و جلوگیری از آلودگی محیط زیست برخوردار می باشد.
امروزه کود مرغی فرآوری و پلت شده، جایگاه ویژه ای در صنعت کشاورزی پیدا کرده است. از این رو تولید کود مرغی از کسب و کارهای پر سود به شمار می آید. نرخ بازده داخلی این طرح توسط کارشناسان حدود 30 درصد برآورد شده است.
بهترین راه برای تخمین دقیق سود کارخانه، طرح توجیهی کود مرغی است زیرا تخمین سود در طرح توجیهی با روش های دقیق و تخصصی انجام می گردد.
شرح مراحل فرآوری و تولید کود مرغی
برای تولید کود مرغی فرآوری شده ابتدا کودهای مرغی از مرغداری ها خریداری شده و به کارخانه منتقل می کردند. در کارخانه کودها روی هم انباشته و دپو می شوند. سپس با روش های مختلف، کود را خشک می کنند تا حجم کلی آن کاهش پیدا کند.
پس از فرایند خشک کردن، املاح معدنی و ریزمغذی های گوناگون به کود اضافه شده و مواد به صورت کامل، مخلوط و میکس می شوند. در نهایت کود مرغی به اشکال مختلف مانند پلت یا گرانول در آمده و پس از مرحله خنک سازی و مرحله غربالگری، بسته بندی می شود.
معرفی تجهیزات مورد نیاز خط تولید
پیاده سازی اصولی و اجرایی کردن طرح از دغدغه های اصلی صاحبان سرمایه است. طرح توجیهی کود مرغی با معرفی تک تک تجهیزات و ماشین آلات خط تولید به عملیاتی شدن پروژه کمک می کند.
تجهیزات مورد نیاز در خط تولید کود مرغی فرآوری شده عبارتند از:
[tie_list type=”starlist”]
- دستگاه بوجاری
- سرند
- دستگاه میکسر
- ماشین خشک کن کود مرغی
- ماشین پرس پلت
- کولر پرس پلت
- مخازن مواد اولیه
- دستگاه خنک کننده
- نوار نقاله
- بالابر
- تجهیزات بسته بندی و کیسه پر کن
[/tie_list]
آیا تولید کود مرغی از توجیه پذیری اقتصادی برخوردار است؟
فرآوری کود مرغی از توجیه پذیری اقتصادی برخوردار است زیرا تقاضای بسیار خوبی برای این محصول در بازار وجود دارد. باغداران، کشاورزان و گلخانه داران از مشتریان کود مرغی هستند. کود مرغی فرآوری شده برای تولید خوراک دام نیز به کار می رود.
از آن جا که مرغداری ها به دنبال راهی برای جمع آوری فضولات مرغی می باشند، بنابراین مواد اولیه برای تولید کود مرغی به آسانی و با قیمت ناچیز در دسترس هستند. در ضمن صادرات کود مرغی به کشورهای مختلف نیز از رونق بسیار خوبی برخوردار می باشد.
معرفی طرح توجیهی کود مرغی پلت شده
طرح توجیهی اختصاصی کود مرغی، گزارشی کامل از اطلاعات فنی، مالی و بازار این پروژه است که به صورت انحصاری برای هر طرح سرمایه گذاری نوشته می شود.
نگارندگان طرح توجیهی با 25 سال تجربه گرانقدر خود در امور سرمایه گذاری، بانکی و اداری، کامل ترین بیزینس پلن کود مرغی را برای شما تهیه می کنند.
شما می توانید، با سفارش طرح توجیهی اختصاصی از 5 ماه پشتیبانی رایگان سایت طرح فنی و همچنین جلسه آنلاین رایگان بهره مند شوید.
جلسه آنلاین رایگان به منظور پاسخگویی به ابهامات شما و ارائه توضیحاتی در خصوص امور اداری و مراحل اخذ مجوز، امور بانکی و روش دریافت تسهیلات و همچنین در مورد وثایق و ضمانت نامه های بانکی در نظر گرفته شده است.