طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر، نوشتاری تخصصی و جامع از اطلاعات فنی، اقتصادی و بازار کسب و کارهای فعال در این منطقه می باشد. طرح توجیهی فوق، ایده و طرح سرمایه گذاران را برای راه اندازی در منطقه آزاد بوشهر بررسی کرده و فرصت ها و تهدیدات موجود را به آنها ارائه می دهد.
مناطق آزاد تجاری و صنعتی، مناطقی مرزی از کشور هستند که تابع مقررات خاصی بوده و مشمول برخی بخشودگی های مالیاتی، گمرکی و … می باشند. منطقه آزاد بوشهر از جمله طرح های پیشنهادی برای مناطق آزاد است که به تصویب رسیده و در دست اجرا است.
راه اندازی منطقه آزاد بوشهر با هدف توسعه پایدار استان بوشهر، به فعل رساندن فرصت های خاموش اقتصادی در منطقه، تسهیل صادرات و واردات و همچنین گسترش تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای خارجی صورت می پذیرد. تهیه طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر توسط سایت طرح فنی برای تمامی طرح های اقتصادی در شاخه های مختلف امکان پذیر می باشد.
موقعیت جغرافیایی منطقه آزاد بوشهر
منطقه آزاد بوشهر دقیقا در جنوبی ترین نقطه کشور و در کنار آبهای نیلگون خلیج فارس قرار دارد. مساحت این منطقه بالغ بر 27 هزار هکتار بوده و جمعیت آن بیش از 800 هزار نفر است. استان بوشهر از غرب با استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد، از شمال با استان فارس و از شرق با استان هرمزگان همجوار است.
استان بوشهر بیش از 700 کیلومتر مرز دریایی با خلیج فارس دارد. منطقه آزاد بوشهر در بین مناطق آزاد تازه تاسیس، بیشترین وسعت را خواهد داشت و علاوه بر شهرها و روستاهای مختلف، شامل جزیره ها و شبه جزیره های متعدد است.
بخش های موجود در منطقه آزاد بوشهر
یکی از مهم ترین اقدامات برای راه اندازی یک طرح اقتصادی در منطقه آزاد بوشهر، قلمرو سنجی طرح و انتخاب مکان مناسب برای احداث پروژه است که توسط طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر به بهترین و بی نقص ترین شکل ممکن انجام می گیرد.
استان بوشهر شامل 10 شهرستان، 40 شهر، تعداد کثیری روستا و 22 جزیره است. منطقه آزاد تجاری صنعتی بوشهر را می توان به سه بخش منطقه اقتصادی 1، منطقه اقتصادی 2 و شهرک صنعتی بوشهر تقسیم بندی نمود. جزیره عباسک، جزیره صدف، صنایع دریایی صدرا و مجتمع بندری نگین از جمله بخش های شاخص و پراهمیت در منطقه آزاد بوشهر هستند.
اقلیم و آب و هوای منطقه آزاد بوشهر
آب و هوای منطقه آزاد بوشهر در ناحیه ساحلی، گرم و مرطوب و در سایر نواحی، گرم و خشک است. بوشهر از استان های بسیار گرم کشور به حساب می آید، به طوری که حداکثر دمای 50 درجه در آن به ثبت رسیده و میانگین سالیانه دما در آن بین 24 تا 28 درجه سانتی گراد اعلام شده است. دمای منطقه آزاد بوشهر در 7 ماه از سال گرم و در سایر فصول معتدل است. متوسط میزان بارش در استان بوشهر 217 میلی متر می باشد.
شرجی و رطوبت بالا از پدیده های بارز آب و هوایی در بوشهر هستند. منطقه آزاد بوشهر به دلیل کمبود بارندگی، ارتفاع کم و درجه حرارت بالا از لحاظ پوشش گیاهی ضعیف و در برخی از بخش ها فاقد پوشش گیاهی است.
راه های دسترسی به منطقه آزاد بوشهر
بی شک راه های دسترسی و امکانات حمل و نقل از مهم ترین عوامل برای انتخاب یک منطقه برای راه اندازی طرح های اقتصادی هستند. طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر، امکانات حمل و نقل و راه های ارتباطی منطقه را برای راه اندازی یک کسب و کار در این منطقه بررسی می کند.
طبق آمارهای رسمی، بوشهر دارای شرایط بسیار مطلوبی در راه های دسترسی است. در استان بوشهر حدود 4 هزار کیلومتر راه زمینی وجود دارد که 600 کیلومتر از آن ها به صورت بزرگراه است. شبکه راه های زمینی، منطقه آزاد بوشهر را به استان های همجوار متصل می کند.
افزون بر دسترسی زمینی، منطقه آزاد بوشهر دارای امکانات خوب برای دسترسی هوایی است. تعداد 5 فرودگاه رسمی در استان بوشهر در شهرهای بوشهر، جزیره خارک، عسلویه، جم و بندر امام حسن قرار دارند. ضمن این که انتظار می رود، با افتتاح شبکه راه آهن در دست ساخت شیراز- بوشهر- عسلویه، وضعیت ارتباطی منطقه آزاد بوشهر بیش از پیش ارتقا پیدا کند.
امکانات بندری منطقه آزاد بوشهر
طبق مطالعات کارشناسان در طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر، این منطقه از موقعیت راهبردی و ترانزیتی ویژه ای برخوردار است. بندر بوشهر از جمله بنادر اصلی و مهم کشور محسوب می گردد.
این بندر شامل 15 پست اسکله عمومی، اسکله کانتینری، اسکله مایع، اسکله فله و اسکله نفتی است که امکان بارگیری و ترانزیت دریایی را فراهم می کنند. عمق آبخور در بندر بوشهر بین 4 تا 10.5 متر است، از این رو می تواند، کشتی های از ظرفیت 30 هزار تن تا 7 میلیون تن را پذیرش نماید.
مزیت های اقتصادی منطقه آزاد بوشهر
طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر، مزیت های اقتصادی بسیاری را برای این منطقه ذکر نموده است. استان بوشهر به دلیل بهره مندی از منابع غنی نفت و گاز، میزبان شرکت های متعدد نفت، گاز و پتروشیمی است. بوشهر یکی از مهم ترین مبداء های صادرات نفت خام در جهان محسوب می گردد.
ضمن این که گمرک های استان بوشهر، رتبه اول را در زمینه صادرات کالاهای غیر نفتی (عمدتا محصولات پتروشیمی) به خود اختصاص داده اند. به طوری که طبق آمار این گمرک ها همه ساله به حدود 60 کشور جهان، صادرات کالا دارند.
وجود منطقه ویژه عسلویه نیز از نقاط قوت استان بوشهر می باشد. در این منطقه بیش از 65 هزار نفر نیروی کار، مشغول به فعالیت هستند. افزون بر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، منطقه بوشهر در زمینه صید ماهی، پرورش ماهی، میگو و آبزیان، تولید خرما، صنایع کشتی سازی، لنج سازی و سکو سازی، توربافی، صنایع دستی و گردشگری نیز کارنامه درخشانی دارد. نیروگاه اتمی بوشهر، صنایع دریایی ایران و شهرک های صنعتی متعدد نیز از نقاط قوت بوشهر از لحاظ اقتصادی هستند.
برنامه ها و اهداف راه اندازی منطقه آزاد بوشهر
ایجاد منطقه آزاد بوشهر، نقطه شروعی برای آزاد سازی تجاری و توسعه اقتصادی استان بوشهر و کشور است. با راه اندازی منطقه آزاد بوشهر، بسیاری از ظرفیت های منفعل به شکوفایی رسیده و اشتغالزایی گسترده ای صورت می گیرد.
ضمن این که اعمال سیاست های حمایتی و معافیت های قانونی منجر به جذب سرمایه های داخلی و خارجی خواهد شد. طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر در راستای اهداف منطقه آزاد بوشهر نوشته شده و منطبق با قوانین حاکم بر این منطقه است.
منطقه آزاد بوشهر برای حمایت از کارآفرینان منطقه، اقداماتی را در خصوص افزایش اختیارات بانک های منطقه برای اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران انجام داده است. فراهم آوردن زیرساخت های لازم شامل برق، جاده های دسترسی، گاز، مخابرات، خوراک صنایع و واگذاری زمین به سرمایه گذاران در منطقه نیز از برنامه های منطقه آزاد بوشهر می باشند.
مزایای قانونی سرمایه گذاری در منطقه آزاد بوشهر
به طور کلی مناطق آزاد مشمول برخی تسهیلات قانونی هستند که منطقه آزاد بوشهر نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. بنابراین بسیار مهم است که نگارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر با توجه به قوانین حاکم بر مناطق آزاد تهیه شود تا واقعی و قابل اجرا باشد. برخی از مزایای قانونی سرمایه گذاری در منطقه آزاد به صورت زیر هستند:
- معافیت مالیاتی 20 ساله برای تمامی کسب و کارها و فعالیت های اقتصادی
- معافیت گمرکی و عدم پرداخت سود بازرگانی برای ورود کالا و مواد اولیه
- اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تامین اجتماعی مطابق با تسهیلات و قوانین منطقه آزاد
- معافیت از پرداخت مالیات ارزش افزوده برای نقل و انتقال کالا و خدمات در محدوده منطقه
- امکان ثبت شرکت با سهام 100 درصد خارجی
- تضمین حمایت از سرمایه های خارجی
- انتقال ارز بدون محدودیت و با سهولت
ضرورت تنظیم طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر
طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر شامل مطالعات پایه و عملیاتی کسب و کار به همراه برآورد هزینه های راه اندازی، نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز، برنامه زمان بندی طرح و تحقیقات بازار است. طرح توجیهی فوق، مشخصات پروژه را با توجه به پتانسیل ها، قوانین و مشخصات منطقه آزاد بوشهر بررسی کرده سپس سودآوری طرح را مشخص می کند.
افزون بر آن، طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر از مستندات و مدارکی است که معمولا توسط سازمان ها و بانک ها برای صدور مجوز فعالیت اقتصادی و اعطای تسهیلات درخواست می شود. از این رو باید توسط کارشناسان واجد شرایط نوشته شود تا از سندیت و وجاهت قانونی برخوردار باشد.
سفارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر
در پایان این سوال مطرح می گردد که نگارش طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر را به چه کسانی بسپاریم؟ در پاسخ باید گفت، به دلیل تمایز قوانین منطقه آزاد با سایر نقاط کشور، نگارش این طرح توجیهی باید حتما توسط کارشناسان خبره و با تجربه در این زمینه انجام گردد.
سایت طرح فنی متشکل از برترین طرح توجیهی نویسان کشور است که با سابقه ای بالغ بر 25 سال در امور سرمایه گذاری، کامل ترین طرح های توجیهی را نگارش می کنند.
کارشناسان ما نگارش انواع طرح توجیهی را برای مناطق آزاد مختلف انجام داده اند و بهترین انتخاب برای تدوین طرح توجیهی سازمان منطقه آزاد بوشهر می باشند. گفتنی است، 5 ماه پشتیبانی رایگان و جلسه آنلاین رایگان از امتیازات طرح فنی با سفارش طرح توجیهی هستند.