طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی ⭐️ برای مجوز و بانک
احداث کارخانه عملیات حرارتی

طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی، دارای گزارش کاملی از اطلاعات مالی، فنی و اقتصادی این پروژه بوده و توسط مهندسین سایت طرح فنی نگارش می شود. فولاد یکی از مهمترین و پرکاربردترین فلزات می باشد که از ترکیب آهن و کربن تولید می شود.
هرچند مقاومت فولاد نسبت به سایر فلز ها، بیشتر است اما برای تولید برخی محصولات کافی نیست. جهت افزایش سختی و مقاومت فولاد از روش های مختلفی استفاده می شود. عملیات حرارتی یا سخت کاری فولاد، جهت افزایش مقاومت این فلز در مقابل تغییر شکل ناشی از سایش، فرورفتگی و یا ضربه انجام می گیرد.
طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی به منظور تأمین فلزات و فولاد مورد نیاز برای صنایع مختلف تنظیم می شود. کارخانه های عملیات حرارتی مواد اولیه مورد نیاز برای برخی کاربرد های مهندسی خاص؛ مانند تولید قطعات موتور و انواع سازه ها را تامین می کنند.
محتوا
تنظیم طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی برای دریافت مجوز و وام
سرمایهگذارانی که میخواهند در حوزه سخت کاری فولاد فعالیت داشته باشند، ابتدا باید برای اخذ مجوز اقدام کنند. صدور مجوز برای این پروژه توسط وزارت صمت انجام می گیرد. لازم به ذکر است که علاوه بر وزارت صمت، جهت شروع فعالیت باید استعلامات مختلفی نیز از سایر سازمان ها و ارگان های دولتی دریافت نمود.
طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی از اسناد و مدارک مهمی است که در روند اخذ مجوز باید به مراکز مربوطه ارائه داد. رعایت قوانین سازمان های دولتی و دستورالعمل های این ارگان ها نیز هنگام تنظیم طرح های توجیهی الزامی می باشد.
سرمایه گذارانی که جهت تامین منابع مالی خود نیاز به دریافت تسهیلات بانکی دارند نیز می توانند از این طرح استفاده کنند. مسئولین بانک از متقاضیان می خواهند تا مدارک مورد نیاز که شامل طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی و مجوز تاسیس نیز می شود را به بانک ارائه دهند. محاسبه و ثبت برآورد های مالی با توجه به شرایط روز در طرح توجیهی برای دریافت وام و تسهیلات بانکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سرمایه اولیه مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه عملیات حرارتی
محاسبه میزان سرمایه اولیه مورد نیاز از اولین مراحل برای اجرای طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی می باشد. سرمایه اولیه در این پروژه به خرید تجهیزاتی مانند کوره سخت کاری، دستگاه برش و غیره اختصاص می یابد.
همانطور که میدانید؛ نقش کارخانه عملیات حرارتی، انجام فرآیند و عملیات خاصی بر روی محصولات بقیه صنایع می باشد. ضمن در نظر گرفتن این نکته، می توان گفت عملیات سخت کاری نیاز چندانی به تامین مواد اولیه ندارد. سرمایه گذاران در پروژه عملیات حرارتی به جای مواد اولیه، باید مواردی مانند گاز بی اثر، روغن حرارتی و سایر اقلام مصرفی را تامین کنند.
طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی، ضمن در نظر گرفتن مواردی مانند توان انجام عملیات حرارتی کارخانه، میزان سرمایه اولیه مورد نیاز برای این پروژه را محاسبه میکند. تعیین مبلغ خاص برای سرمایه اولیه این کسب و کار به دلیل ثابت نبودن قیمت تجهیزات امکان پذیر نیست. محاسبه سرمایه اولیه باید طبق شرایط روز، قیمت تجهیزات و ظرفیت تولید به صورت اختصاصی محاسبه شود.
محاسبه سود دهی پروژه در طرح توجیهی سخت کاری فولاد
نیاز صنایع مختلف به فولاد های ساخت کاری شده در اغلب کشور ها به دلیل کاربرد های فراوانی که دارد، زیاد است. افزایش نیاز صنایع مختلف به سخت کاری فولاد موجب سود دهی بالای این کسب و کار برای سرمایه گذاران می شود. لازم به ذکر است که سود دهی این پروژه به موارد مختلفی مانند ظرفیت تولید کارخانه، تجهیزات مورد استفاده و غیره بستگی دارد. استفاده از تجهیزات با کیفیت و فناوری های جدید، ضمن کاهش هزینه تعمیرات و استهلاک، سود دهی این پروژه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی؛ میزان دقیق سود این پروژه را به صورت اختصاصی و با استفاده از نرم افزارهای تخصصی، محاسبه می کند. لازم به ذکر است که اغلب متخصصین، نرخ بازده داخلی این کسب و کار را برای سخت کاری ۴۰۰ تن فولاد در سال حدود ۳۲ درصد محاسبه کرده اند. استفاده از اطلاعات اختصاصی هر سرمایه گذار و پروژه، موجب دقت بالای محاسبه سود دهی آن کسب و کار خواهد شد.
هزینه های مهم در اجرای طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی
احداث کارخانه عملیات حرارتی نیز مانند سایر پروژه ها علاوه بر تخصیص سرمایه اولیه؛ نیازمند هزینه های مختلف دیگری نیز می باشد. بخش دیگری از این هزینه ها؛ مانند ساخت و ساز، خرید زمین و غیره هستند که ممکن است نسبت به محل احداث و مساحت زمین زیربنا تغییر کنند.
طبق تحقیقات کارشناسان، محل احداث این پروژه باید ۵ هزار متر مربع مساحت و زیربنایی در دو هزار متر مربع داشته باشد. جهت انجام عملیات سخت کاری فولاد؛ ۱۷ نفر نیروی انسانی نیز مورد نیاز است.
تمامی هزینه های این پروژه در طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی ضمن در نظر گرفتن قیمت ها و ارقام روز، محاسبه و ثبت می شوند. استفاده از برآورد های مالی طبقه بندی شده در طرح توجیهی، سرمایه گذاران را در اتخاذ تصمیم های بهتر برای مدیریت منابع مالی خود راهنمایی خواهد کرد.
معرفی تجهیزات لازم برای کارخانه عملیات حرارتی
احداث کارخانه عملیات حرارتی، نیازمند استفاده از ابزارآلات و تجهیزات خاصی است. تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای اجرای طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی؛ شامل موارد زیر می باشد:
- حمام کوئنچ برای انجام فرآیند حمام نمک و یا روغن.
- کوره های سخت کاری با ظرفیت های مختلف.
- تجهیزات حمل و نقل مورد نیاز در خط تولید؛ مانند جرثقیل سقفی.
- جک پالت با توان تحمل بار سنگین.
- انواع ابزارآلات؛ مانند دریل، قالب ها، سنگ فرز، ماشین برش و غیره.
- تاسیسات مورد نیاز برای برق، آب و سوخت.
- تجهیزات بخش اداری.
معرفی عملیات حرارتی
عملیات حرارتی به صورت کلی به فرایند گرم و سرد کردن انواع فلزات جهت رساندن آنها به خواص فیزیکی و مکانیکی مورد نظر گفته می شود. عملیات حرارتی فولاد یا سخت کاری فولاد نیز به دلیل یکنواخت کردن دانه ها و ساخت لایه های مقاوم سطحی، جهت افزایش مقاومت فلز در مقابل سایش، ضربه و غیره انجام می گیرد.
سخت کاری فولاد (عملیات حرارتی) ، موجب بهبود خواص مغناطیسی و خصوصیات برش در ابزار های مختلف نیز می شود. عملیات حرارتی دارای انواع مختلفی می باشد که با توجه به کاربرد هر کدام از محصولات و نوع فلزات انتخاب می شود.
انواع روش های عملیات حرارتی
همانطور که گفته شد انواع عملیات حرارتی با توجه به نوع محصول و کاربرد هایی که دارد انتخاب می شود. انواع عملیات حرارتی به صورت کلی؛ شامل موارد زیر می باشند:
- عملیات حرارتی استنلس استیل یا عملیات حرارتی ورق استیل که جهت افزایش چکش خواری و خواص مکانیکی محصول انجام می گیرد.
- عملیات حرارتی حجمی که ممکن است موجب ترک خوردگی قطعات ضخیم شود و عملیات سطحی نیز این مشکل را برطرف میکند.
- عملیات حرارتی مس که شامل یکنواخت سازی، تنش زدایی و غیره در مس می شود.
- عملیات حرارتی فولاد فنر که جهت از بین بردن سختی فولاد و نرم کردن آن برای شکل دهی ماشینکاری و براده برداری راحت تر، انجام می گیرد.
بررسی انواع روش های مناسب عملیات حرارتی برای هر کدام از فولاد ها
هر کدام از فولاد ها جهت سخت کاری نیاز به انجام عملیات و روش های خاصی دارند. مهمترین فولادها و روش های سخت کاری مناسب آنها؛ شامل موارد زیر می باشد:
- فولاد ابزاری: پیر سختی و کار سرد.
- فولاد کم کربن: سخت کاری سطحی.
- فولاد کربن متوسط: پیر سختی و سخت کاری سطحی.
- فولاد پر کربن: پیر سختی.
- فولاد آلیاژی: پیر سختی و رسوب سختی.
- فولاد آستنیتی: کار سرد.
- فولاد بارش سختی: پیر سختی.
- فولاد دوبلکس: پیر سختی و سخت کاری سطحی.
- فولاد فریتی: کار سرد.
- فولاد مارتنزیتی: پیر سختی.
توجیه پذیری اقتصادی طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی
طبق بررسی کارشناسان و مهندسین مختلف؛ طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی، دارای توجیه پذیری اقتصادی مناسبی می باشد. علت توجیه پذیری اقتصادی این طرح نیز وابستگی صنایع مختلف به عملیات حرارتی و نبود فرآیند های جایگزین دیگر می باشد. افزایش جمعیت و توسعه یافتن صنایع مختلف، موجب رونق کسب و کار در این زمینه می شود.
توسعه یافتن صنایع مختلف، نیازمند احداث کارخانه های عملیات حرارتی بیشتری در سطح کشور می باشد و این امر فضای مناسب تری برای سرمایه گذاران جدید ایجاد کرده است. لازم به ذکر است که توجیه پذیری و امکان راه اندازی این کسب و کار از نظر اقتصادی به صورت کامل در طرح توجیهی بررسی می شود.
سفارش طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی
طرح توجیهی کارخانه عملیات حرارتی به صورت اختصاصی توسط کارشناسان مجرب سایت طرح فنی تنظیم می شود. کارشناسان این مجموعه، دارای ۲۵ سال سابقه در زمینه امور اداری، بانکی و سرمایه گذاری هستند که این تجربه موجب تنظیم بهترین و کاملترین طرح های توجیهی می شود. طرح توجیهی سخت کاری فولاد تنظیم شده در این وب سایت، قابل ارائه به مسئولین بانکی و سازمان های دولتی می باشد.
مزایای سفارش طرح توجیهی کارخانه و عملیات حرارتی در سایت طرح فنی؛ شامل دریافت پنج ماه پشتیبانی رایگان از طرح و جلسه آنلاین رایگان می باشد. جلسه آنلاین رایگان بنابه درخواست سرمایه گذار و به جهت رفع ابهامات در زمینه مراحل اخذ مجوز و وام برگزار می شود. کارشناسان ما در این جلسه ابهامات سرمایه گذار را در مورد مراحل دریافت مجوز، تسهیلات بانکی و انواع وثایق و ضمانت نامه ها، برطرف می کنند.