سفارش طرح توجیهیکشاورزیمقالات آموزشی

طرح توجیهی کشت موسیر pdf + word سال 1400 + آموزش کاشت

گیاهی که پول تولید میکند

طرح توجیهی کشت موسیر ، یکی از طرح‌های دیگر اقتصادی است که در صورت سرمایه‌گذاری در آن می‌توانید یک کسب و کار مفید را راه‌اندازی کنید. ویژگی‌های برتر این نوع از پیاز این امکان را به شما می‌دهد تا با به زیر کشت بردن آن، جانی دوباره به اقتصادی کشاورزی ایران ببخشید.

در مورد تاریخچه این گیاه اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. برخی از کارشناسان کشاورزی و پژوهشگران معتقدند که موسیر بومی غرب آسیا است. برخی دیگر هم معتقدند برای اولین بار این گیاه در کوهستان‌های فلسطین دیده شده است، با این حال با گذشت زمان موسیر از طریق مهاجران و سیاحان فرانسوی به کشورهای اروپایی راه یافت. بعد از اروپا به آمریکا انتقال پیدا کرد.

در ایران کشت موسیر و مصرف آن رایج نبوده و به همین دلیل بعدها مورد استفاده قرار گرفت. البته در حال حاضر هم بیشتر به صورت وحشی در کوهستان‌های کشور رشد می‌کند، مردم در مناطق بومی موسیرهای خودرو در کوهستان‌ها را می‌چینند و برای درمان و مصرف خوراکی مورد استفاده قرار می‌دهند. برخی از مردم هم آن‌ها برای فروش جمع آوری می‌کنند.

درمان طبیعی با مصرف موسیر

موسیر خواص بسیاری زیادی برای سلامتی افراد دارد. از این رو توجه به امر سلامت و تغذیه مردم یک جامعه می‌تواند به طرح توجیهی شما اعتبارات لازم را بدهد. برخی از مهم‌ترین خواص موسیر عبارت‌اند از:

  • کسانی که به دیابت مبتلا هستند، می‌توانند از موسیر برای کاهش قند خون خود استفاده کنند.
  • موسیر خواص انگل زدایی دارد و می‌تواند نقش مهمی در پاکسازی دستگاه گوارش داشته باشد.
  • اگر از سالم بودن آب مصرفی خود اطمینان ندارید، یک عدد موسیر در آن قرار دهید. موسیر از خاصیت ویژه ضد عفونی کنندگی برخوردار است.
  • التهاب‌ها و زخم‌های بدن را از بین می‌برد. در عطاری‌ها از آن ضماد هم درست می‌کنند.
  • بخش مهمی از خواص درمانی موسیر به کاهش سردردهای میگرنی برمی‌گردد. طبع آن گرم است به همین دلیل روی انواع سردردها تأثیر مثبت می‌گذارد.
  • چربی خون را کاهش می‌دهد و فشار خون را افراد را تنظیم می‌کند.
  • کسانی که سیر یا پیاز دوست ندارند، می‌توانند از موسیر استفاده کنند و از خواص بی نظیر آن بهره ببرند.

مزیت‌های کاشت موسیر

  1. موسیر گیاهی است که به آب زیادی نیازی ندارد. به همین دلیل در بیشتر نقاط کشور می‌توانید طرح کاشت آن را پیاده سازی کنید.
  2. این روزها اقتصاد کشاورزی کشور در وضعیت نامناسبی قرار دارد. کاشت گیاهانی همچون موسیر می‌تواند چرخ‌های فعالیت کشاورزی را به گردش درآورد.
  3. به خاطر خواص دارویی فراوانی که این گیاه دارد، میزان تقاضا برای آن زیاد است.
  4. موسیر نسبت به خشکی، مقاومت زیادی دارد. به همین دلیل می‌توان از آن برای مبارزه با خشکسالی استفاده کرد.

سرمایه‌های اولیه برای کاشت موسیر

چقدر سرمایه برای شروع لازم است؟ جواب دقیق این سوال را میتوانید در طرح توجیهی کشت موسیر مطالعه کنید، سرمایه اولیه برای شروع کار 100 میلیون تومان است، این هزینه برای پیاز، حمل آن به زمین، شخم و مسطح کردن خاک، آزمایش سلامت خاک، هزینه‌های کارگران، کوددهی، بیماری‌ها، سیستم آبیاری و هزینه‌های پیش بینی نشده است.

لازم به ذکر است که این هزینه برای یک هکتار زمین زیر کشت است. برای نگهداری و برداشت آن، باید هزینه‌های جداگانه‌ای را در نظر بگیرید. از طرفی دیگر سرمایه‌های اولیه افراد با توجه به هدف و گستردگی کارشان متفاوت است. هر چقدر هدف شما برای کاشت تعداد زیادی موسیر باشد و بخواهید که به بحث صادرات هم توجه کنید، باید هزینه‌های کلانی را در نظر بگیرید.

نکته 1: «با توجه به بحران‌های اقتصادی در کشور، توصیه می‌کنیم که همیشه بالاترین قیمت را در نظر بگیرید که در صورت بروز نوسانات ارزی، متحمل ضرر نشوید»
سرمایه لازم برای شروع کشت موسیر
کشت موسیر

خلاصه طرح توجیهی کشت موسیر سال 1400

  • میزان سرمایه اولیه برای شروع
  • میزان درآمد و فروش
  • نقطه سر به سر
  • میزان سود پیش بینی شده
  • دوره برگشت سرمایه
  • تجهیزات موردنیاز
  • نیروی کار موردنیاز
  • هزینه های جاری
  • هزینه آب مصرفی
  • هزینه استخدام نگهبان
  • هزینه خرید بذر
  • هزینه های قبل از بهره برداری
  • برآورد گردش سرمایه
  • برآورد سود ویژه و ناویژه
  • میزان سود در سال اول
  • میزان سود سالیانه
  • ماشین آلات موردنیاز

انتخاب زمین مناسب برای کشت

برای نتیجه حاصل بخش باید زمین مناسبی را انتخاب کنید و مشخصات آن را در طرح توجیهی مورد نظر بنویسید. می‌توانید کار خود را با یک هکتار شروع کنید. یا زمین مورد نظر را بخرید و یا آن را اجاره کنید. بهترین کار این است که زمین را بخرید و خود را از پرداخت اجاره بها و نگرانی‌های آن در امان نگه دارید.

ویژگی‌های زمین مورد نظر

  • زمین شما باید از خاک مناسب برخوردار باشد. بهترین خاک برای کشت موسیر خاک‌های سبک است.
  • خاک زمین مورد نظر باید سرشار از مواد غذایی غنی برای رشد موسیرها باشد.
  • زمین باید زه کشی شود و با استفاده از دستگاه‌های مختلف، آن را مسطح کرده و آماده کشت کنید.
  • قبل از اینکه موسیرها را بکارید باید در هر هکتار در حدود 30 تا 50 تن کود گاوی روی زمین پخش کنید.
  • زمین به کود فسفات و کود پتاس هم نیاز دارد تا رطوبت و عوارض کود حیوانی را کاهش دهد.
  • زمین شما نباید رطوبت داشته باشد. رطوبت برای موسیرها مناسب نیست و باعث می‌شود که پیازشان بپوسد.
نکته 2: ««هرگز به صورت خودسرانه کود اضافی به زمین ندهید، این مهم باعث افزایش نیتروژن می‌شود.»»

دمای مناسب برای کاشت موسیرها

موسیر با اینکه در دسته پیازهای مقاوم قرار دارد، اما در صورتی که در معرض دمای نامناسب قرار بگیرد، از بین می‌رود. به عنوان مثال مناطقی که رطوبت بالایی دارند، مثل شهرهای شمالی کشور، عامل اصلی از بین رفتن موسیرها و یا رشد نکردن آن‌ها است، اگر می‌خواهید در شهرهای شمالی و مناطق دارای رطوبت بالا و شرجی موسیر بکارید، باید در گلخانه این کار را انجام دهید.

هزینه‌های تأسیس گلخانه بسیار بالا است و باید برای آن بودجه‌هایی را در نظر بگیرید. به خاطر هزینه‌های بالای تأسیس گلخانه، کاشت آن به این صورت توجیه اقتصادی ندارد، به طور کلی این گیاه در دمای 13 تا 24 درجه به خوبی و با سرعت بالایی رشد می‌کند. ولی اگر دمای آن به بالای 27 درجه سانتی گراد برسد، با اُفت شدیدی رو به رو خواهد شد.

پیشنهاد به مطالعه : مقاله کشت زعفران 

شناسایی انواع موسیر

در طرح توجیهی کشت موسیر به نکاتی که باید قبل از انتخاب نوع موسیر هست توجه کنید و انواع آن را شناسایی کرده و بهترین موسیرها را برای کاشت انتخاب کنید.

  • موسیر معمولی: ویژگی بارز این موسیر پیازهای کوچک و کشیده آن است.
  • موسیر دانمارکی: این نوع از موسیر بسیار به موسیرهای وحشی ایرانی که در کوه‌ها رشد می‌کند شباهت دارد.
  • موسیر روسی: این نوع از موسیر را می‌توانید در مدت زمانی طولانی و به صورت خشک نگهداری کنید.
نکته 3: «موسیر دانمارکی به دلیل شباهت زیادی که با موسیرهای وحشی در ایران دارد، گزینه مناسبی برای کاشت است»

فصل مناسب برای کاشت موسیر

باید بهترین فصل برای کاشت آن‌ها را شناسایی کنید. توصیه می‌کنیم که در فصل پاییز و بهار موسیرها را بکارید. در این صورت موسیرها سریع‌تر رشد می‌کنند و شما زودتر به محصول نهایی دست خواهید یافت، اگر می‌خواهید در پاییز موسیرها را بکارید، باید بعد از اولین سرمای پاییزی و قبل از رسیدن فصل زمستان این کار را انجام دهید.

برای اطلاعاتی نظیر هزینه ها و سود طرح توجیهی کشت موسیر را مطالعه کنید.
کاشت موسیر

کاشت به صورت بذر و پیازچه

موسیر را می‌توانید هم به صورت بذر و هم به صورت پیازچه بکارید. سرعت رشد پیازچه بیشتر از بذر است. در هر دو روش باید بین بذرها و یا پیازچه‌های کاشته شده 5 تا 15 سانتی متر فاصله وجود داشته باشد. اگر می‌خواهید فقط به کاشت بذر بپردازید باید آن را تا عمق یک سانتی متری خاک قرار دهید. بذر را در فصل بهار و پیازچه‌ها را در فصل پاییز بکارید. این نکته به ظاهر ساده نقش مهمی در کیفیت و سرعت رشد موسیرهای شما دارد.

نکات مهم برای دوران داشت

  • سرمای زیاد و یخبندان دشمن موسیرهای شما است. توصیه می‌کنیم که در روش کاشت پاییزه روی موسیرها از کاه، علف خشک و یا پاشیدن مالچ استفاده کنید.
  • بلافاصله بعد از اینکه موسیرها را کاشتید باید آن را آبیاری کنید. البته در طول دوران رشد نیاز نیست هر روز این کار را انجام دهید. تنها مرطوب بودن خاک کافی است.
  • دور موسیرهای کاشته شده یک حفاظ توری درست کنید. جوندگان زیادی هستند که به موسیرهای در حال رشد علاقه دارند.
  • آفات و کِرم‌های زیادی هستند که به موسیرها حمله می‌کنند. بهتر است هر چند ماه یک بار از خاکستر چوب برای کنترل آفات استفاده کنید.
  • دائماً علف‌های هرز رشد می‌کنند. شما باید هر هفته منطقه مورد نظر را از علف‌های اضافی پاک کنید.
  • هرگز برای از بین بردن علف‌های هرز، از بیل و یا سایر وسایل استفاده نکنید.

پیشنهاد به مطالعه : مقاله کاشت گل گاوزبان

زمان دقیق برداشت موسیرها

در کشت موسیر باید به زمان دقیق برداشت موسیرها توجه کنید. اگر در فصل پاییز موسیرها را کاشتید باید در پایان خرداد تا ابتدای تیرماه برداشت شوند. اگر آن‌ها را در فصل بهار کاشتید اواخر تیرماه و مرداد زمان مناسب برداشت آن است، بعد از اینکه موسیرها را برداشت کردید می‌توانید آن را مورد استفاده قرار دهید و یا در مدت طولانی ذخیره کنید، اطلاعات دیگری نیز در طرح توجیهی کشت موسیر موجود است که به شما میزان سود بعد از برداشت را اطلاع میدهد.

البته اگر می‌خواهید که موسیرها را نگهداری کنید باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید:

قبل از نگهداری طولانی، آن‌ها را در یک سبد قرار دهید و در جای گرم و خشکی بگذارید. این کار را بسته به حجم موسیرها از یک تا دو هفته انجام دهید، همچنین باید برگ‌های موسیر را جدا کنید و بعد آن را در کیسه توری که قابلیت ورود و خروج هوا را داشته باشد، نگهداری کنید.

این شیوه باعث می‌شود موسیرها تا شش ماه سالم بمانند. می‌توانید موسیرها را بعد از اینکه خشک شدند در فریزر هم نگهداری کنید. به این ترتیب عمر آن‌ها تا دو سال افزایش می‌یابد. البته قرار دادن در فریزر ممکن است کمی روی طعم و کیفیت آن تغییر ایجاد کند.

استخدام نیروهای انسانی

کاشت موسیر زحمت زیادی ندارد و از این رو نیازی نیست که تعداد بسیار زیادی نیروی انسانی استخدام کنید. طول دوره رشد موسیر از زمان کاشت تا برداشت کوتاه است. از این رو اگر وسعت زیر کشت شما محدود باشد می‌توانید خانوادگی این کار را انجام دهید، اما اگر چند هکتار از زمین را به زیر کشت موسیر ببرید برای مرحله کاشت، داشت و برداشت به نیروهای انسانی نیاز دارید. موضوع اشتغال زایی می‌تواند به طرح توجیهی کشت موسیر شما اعتبارات لازم را بدهد. به همین منظور حداقل به 5 و حداکثر به 20 نیروی انسانی نیازمند هستید.

بازار مصرف موسیر

خوشبختانه در طی سال‌های اخیر به دلیل بالا رفتن آگاهی مردم، مصرف موسیر روند رو به رشدی به خود گرفته است. به همین دلیل خریداران زیادی هستند که می‌خواهند موسیرهای تولیدی شما را به صورت عمده خریداری کنند، بیشتر مصرف موسیر در ایران به صورت خشک است.

از این رو عطاری‌ها و فروشگاه‌هایی که موسیر را به صورت خشک و پودر آن به فروش می‌رسانند، خریدار محصولات شما خواهند بود، می‌توانید برای اینکه سود بیشتری به دست آورید، خودتان موسیرها را بسته بندی کرده و به صورت اینترنتی و حضوری به فروش برسانید. دامنه استفاده از موسیر بسیار گسترده است و نباید نگران بازار فروش موسیر باشید.

موسیر درجه یک با کیفیت عالی و تضمینی
برداشت موسیر

صادرات موسیر به کشورهای خارجی

در این کسب و کار باید بخش ویژه‌ای را به صادرات اختصاص دهید. صادرات موسیر ایران در وضعیت مناسبی است. هر چند در سال‌های اخیر به خاطر انواع مختلفی از بحران‌ها، کمی این رقم کاهش پیدا کرده، اما 50 درصد از موسیر مصرفی کشورهای همسایه را ایران تولید و صادر می‌کند، کشورهایی چون عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، عمان و برخی از کشورهای اروپایی خواهان موسیرهای تولید شده در ایران هستند.

اینکه بتوانید در امر صادرات موفق عمل کنید به خودتان بستگی دارد. اگر بهترین موسیرها را تولید کنید و به بسته بندی آن دقت داشته باشید، حتی اگر قیمت تمام شده محصولات شما بالا باشد، خریداران مناسب همیشه وجود دارند.

نکته 4: «با توجه به اینکه موسیر در دسته مواد غذایی قرار می‌گیرد، باید برای صادرات آن مجوز رسمی از وزارت بهداشت داشته باشید. همچنین برای بسته بندی آن هم باید مجوز بسته بندی دریافت کنید»

سخن پایانی…

از آنجایی که هر هکتار از کاشت موسیر می‌تواند در حدود 500 میلیون تومان سودآوری داشته باشد، توصیه می‌کنیم که تردید خود را برای راه اندازی مزرعه کشت موسیرکنار بگذارید، افزایش دانش در زمینه پرورش موسیر، استفاده از بذر و پیازچه‌های سالم و با کیفیت، نظارت دقیق بر محصولات کاشته شده، رعایت بهداشت و ارائه بهترین روش مدیریتی می‌تواند زمینه‌های خلق ثروت از کاشت موسیر را برای شما فراهم کند.

امتیاز به مقاله

امتیاز

امتیاز کل

امتیاز کاربر: 4.6 ( 8 نتایج)

‫3 دیدگاه ها

  1. خدا خیرتون بده برای یک ارائه دانشگاهی شدیدا به توضیحات جامع و کاملی مثل این نیاز داشتم…بسیار ممنون امیدوارم این لطف در طول دوران زندگی هزاران برابر به خود شما برگرده❤️

  2. سلام طرح توجیهی برای جهاد میخوام لطفا راهنمایی کنید زیاد زمان برای تحویل ندارم ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو
1
سلام. طرح توجیهی نیاز دارید؟
سلام وقت بخیر
پشتیبان واتس‌اپ فعال است
در صورتی که شما به واتس‎اپ دسترسی ندارید میتوانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی با شماره زیر تماس بگیرید.
0912-003-9088 کارشناس طرح توجیهی
پاسخگویی همه روزه از 7 صبح تا 24 شب